32

Бож.

преди 4 години

А на проблемите в семейството корените ги търсете в червената система, която ни налагаше властта!

31

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

ДА СЕМЕЙСТВОТО НО ДЕЦАТА МАСОВО ПОЛЗВАТ КУПУВАТ СИ ЕНЕРГИИНИ НАПИТКИ И СТАВАТ АГРЕСИВНИ

30

Анонимен

преди 4 години

Каквото и да става в семействата, щом училището е институция, в която ходят всякакви деца, то следва да наложи правила за поведение там и да санкционира тия, които не ги спазва.Сега само вдигат рамене и се правят на дръжки. Я да изключват диванетата, да им спират социалните и да глобяват родителите, да ги видим. Но не! Всяко келeме носи пари и никой не закача нарушителите.

29

Анонимен

преди 4 години

От 31 номенклатура имаше за основна грижа с изключение на Живков и семейството му, дали да почива на Евксиноград или на Запад.Приноса и към строенето на заводи беше щракане на химикалки, слагане на печати , целуване на кремълски ***, чесане там дето не ги сърби и даване на акъли дето никой не им ги е искал нито на някой трябват и разбира се в строене на паметници на съветските окупатори.Така че, моля понамалете малко волумето, както ви каза другаря ви Миков бе, кандидатдиктаторчета.

28

Анонимен

преди 4 години

От 30 , е бил нужен тоя казармен строй те иначе нямат озаптяване.Тоа въздишане заради чисто финансови проблеми по диктатури нямаше край.Но знаем защо, Нинова и компания добре го формулираха, защотл на комунисти и фашисти демокрацията им е отнела много, с смисъл че сега по не могат да правят каквото си искат.После все се говори комунизма какво бил построил, не господа не комунизма народа построи заводите, а комунистите след прехода ги унищожиха.Когато заводите се строяха , комунистическата

27

Анонимен

преди 4 години

От 29 и фашистите, образованието по царско време, без техните казармени училища, създаде по-качествени кадри от техните, с това се дължи на възпитанието по това време.То е било от възрожденски тип в семейството, такъв човек още от преди училището, вече е нормален и се държи там нормално за това няма и нужда от казармен строй, няма полу диваци, на които да се налага.А ако тоталитаризма възпитава диваци и фанатизирани обичащи насилието индивиди това си е негов проблем к именно за такива е бил

26

Анонимен

преди 4 години

До 28 напълно си прав за всичко което си написал, доста хора все се крият зад великата дисциплина.На това аз отговарям, ако някой не е агресивен дивак не му трябва казармено обучение, ако пък е му трябва, но той идва такъв отвън, така е формиран в същото това прехвалено социалистическо общество, явно още един от гръмовните му лъже успехи.В сравнение с това системата от царско време създаде български учени и образователна система на върховно ниво в света.Колкото и да ги боли комунистите и сие

25

Да не се опитват

преди 4 години

някои да се крият зад факта, че в периода на соца у нас имаше казармена дисциплина в училище.Нищо добро не излезе от това, защото стабилната учебна система, наследена от царско време бе разбита.Наложено бе зубрене на факти, не мислене. После -влизане главно чрез предимства по параграф в елитните средни училища и в повечето специалности във ВУЗ-овете.При такова положение знанията не бяха от значение. Дисциплината в клас беше резултат не от лично убеждение на учениците, а беше следствие от страх.

24

У нас днес - продълж

преди 4 години

... при това положение в повечето класни стаи не е възможно да се осъществи нормална учебна среда.И това ли беше предначертано от онези, които навремето планово съсипаха Руската империя, а после насила натрапиха социализъм на цялата Източна Европа?Когато има проблем в някоя област на живота, трябва да се търсят основните причини за възникването му. Иначе не е възможно да бъде намерено ефективно решение.

23

У нас днес

преди 4 години

Проблемните деца са твърде много, защото поради неразумната и убийствена за страната демографска политика на Тодор Живков, беше нарушен естественият баланс - по изкуствен начин бе увеличен делът на чужд, по традиция па.ра.зитиращ етнос, който освен че не ще да работи, не желае и да учи, а с останалите етнически групи контактува главно чрез насилие и грабежи.Изкуствено се стимулира развъждането точно на този етнос и от миналата учебна година 50% от първолаците са от него. При това положение.....

22

Лесно е

преди 4 години

Който има хиперактивно дете, да си го гледа у дома като частен ученик.Въпросът с проблемните деца е решен по различен начин в различните държави. Защо у нас разни комунистки и комунистически снахи, наврели се в политиката, насила наложиха възможно най-неразумното решение - всякакви проблемни деца (включително и СОП), да бъдат разпределени по паралелките и така да затормозяват до невъзможност учебния процес.Нечие нареждане ли изпълняват въпросните "политички", чиито деца са в частни училища?

21

Анонимен

преди 4 години

Каквито и родителите такива и децата.

20

Ванката

преди 4 години

Ами права е, от простаци родители - просташко дете, кво друго да е!? И най-характерното и наглото на простакът е, че търси отговорност от всички други, но не и от себе си.

19

Анонимен

преди 4 години

Вярно е, че семейството е в основата на всичко.

18

Анонимен

преди 4 години

Вярно е. В България родителите учат децата си на егоизъм, на агресия, на бабаитлък, понеже "такъв е животът", ако не биеш, теб ще те бият, ако не мачкаш, теб ще те мачкат, или си вълк, или агне - средно положение няма. И ето как навсякъде се толерира насилието, превръща се в норма.

17

Анонимен

преди 4 години

Понякога учителите защитават агресните деца.Казвам го от собствен опит.Детето ми го биеха в едно Кюстендилско училище,а учителката не вярваше .Преместихме го и след 3 години вече е добре .Спря да бълнува,да рита на сън и спря да пита аз къде отивам.

16

Бай Иван

преди 4 години

Продуктите на светлата демокрация, такива си ги искахте, "времето беше ваше", радвайте им се сега ;) !!!

15

Антон

преди 4 години

Това не е вярно. Агресори-деца има и в семейства, които не са с проблеми.Учителите много обичат да обвиняват родителите, но всъщност ги мързи да се справят. В училището авторитет е учителят. Вкъщи - родителите.Ама тия т.нар. учители все сочат с пръст семейството. Друг път семейството.

14

Анонимен

преди 4 години

*** неадекватните коментари. 90% тука вярват в конспирации и се дърват *** и те не знаят що. чули некъде, че некой нещо ни мислел лошото. аман от овци. статията си е топ. аз как не съм се притеснил, че ще ми вземат детето - еми не съм щото отделям време и мойто си е емоционално, физически и всякак добре развито, изпитващо емпатия толерантно и в същото време да се цени. не струвате - антиваксъри, антистратегианти, антинормално бавноразвиващи с изпити кофи...

13

(-_-)

преди 4 години

Да ръсят акъл са No1, ама като трябва да свършат нещо, а именно да научат тия деца да мислят нещо не се получава.. Чудно що така? После пак родителите носят вина, че не водят децата по частни уроци... Училището в тая страна е проформа. Иначе жената е права - всичко идва от семейство, но за какво говорим, когато родителите виждат тия деца вечер за 2 часа, а през останалото време къде са тия деца?