47

Анонимен

преди 4 години

В момента, в който юана паднне, американските стоки в Китай ще станат непродаваеми. Китайците дори няма нужда да му слагат мита. А са най - големия съществуващ пазар. Ако и сложат мита американските стоки съвсем ще я окъсат. А ако предприемат и рестриктивна политика по отношение на американския дълг нещата ще станат интересни.

46

Енгелс

преди 4 години

До хахотехнологиите вече идват от Китай бе хахо :)

45

юбералес

преди 4 години

Китай внася храни, там им е слабото място. Кило китайски автомобил е по-евтино от кило българско сирене. Китай нямат най-ценния ресурс - земеделската земя.

44

Ха-ха

преди 4 години

До Анонимен"ЕС вече развива собствената си производителна индустрия,САЩ се отърва от китайските стоки"Верваш ли си на глупостите?Цели сектори в САЩ и ЕС загинаха под натиска на китайската продукция!От години НЯМА телевизор европейско/американско производство(примерно).И не са само телевизорите...

43

Абсолютен факт

преди 4 години

САЩ нямат никакви икономически или технологични средства да спечелят битката срещу Китай.Остава им само военната сила,но и тя до 5-6 години ще е недостатъчна.Значи трябва да започнат войната сега,веднага.Но има една засечка и тя не е Параграф 22,а Русия.Затова сега си търсят будали да се жертват за тях...

42

икономист

преди 4 години

Ако всички големи играчи на пазара - САЩ, Китай, Индия, ЕС и т.н., затворят икономиките си, и произвеждат продукти само за задоволяване на собствените си нужди, ще достигнат до същото пренасищане на пазарите и последващо свиване на растежа, което така или иначе ще се случи. Но това няма как да стане, защото икономиките на тези най-големи играчи са зависими една от друга, дори по отношение на разполагаемите ресурси ако щете...

41

До хахо

преди 4 години

Остави тая манна небесна за "извънземният" софтуер на тутурутките в джоба,самият гуру на IT производството Т'им Кук го е признал. "Никоя друга страна не може да мине Китай по мащаба,възможностите,инфраструктурата,ниските разходи на каквото и да е производство. Със сигурност не и САЩ"

40

Анонимен

преди 4 години

Пука му на Китай! Но руската дедоларизация на Путин, мисля че спешно трябва да дигаме ограда по Дунава.

39

хахо

преди 4 години

в джоба на всеки 4овек по света има американски продукт които ти звъни всеки ден .едно е да измислиш технологията друго опаковката .едно е да произвеждаш вилици и лъжици или капа4ки за буркани а съвсем друго технология която да продадеж на тия с вилиците

38

икономист

преди 4 години

До Анонимен 40Прав си! Там където пазарната икономика е навлезла, няма справедливост! Китайската икономика също се подчинява на правилата на пазарната икономика, и затова ситуацията в страната едва ли е по-различна от тази в останалия свят. А именно, една малка група богаташи и голям процент бедни, които увеличават своя брой. Комунизмът е само политическата система, под която функционира държавата.

37

Анонимен

преди 4 години

Добре бе Хахо кога ти или някой друг от твоето семейство си купи продукт произведен в Щатите?

36

До 40

преди 4 години

Здрасти, я Пак!!!

35

хахо

преди 4 години

до анонимен .или си много *** или така ти диктуват да пишеш.предполагам 4е евторото. ина4е би трябвало да знаеш например 4е само калифорния има икономика по мощна от тази на бразилия мексико индия или корея.на вси4ки е ясно 4е вси4ките анонимници сте поставени да провокирате с тъпите си писания.ноявно и сте си много ***.

34

Анонимен

преди 4 години

Да видим до кога китаеца -работник ще издържи да работи за дребни стотинки , а партийните им секретари - готованковци ве4е заляха Европа , строят си квартали . Справедливост няма никъде ,комунизъм по китайски зву4и само в ушите на нашите утописти .

33

Анонимен

преди 4 години

Интерсно ми е какво могат да произведат и предложат Щатите и то да бъде конкурентно в световен мащаб,изключвам старите железа като F-16 които "продават" на окупирани д'упедавци като нас и евентуално аграрни(гмо)отрови!

32

Анонимен

преди 4 години

Уолмарт изхвърли всички американски стоки от рафтовете си, и сега във всяко кътче на САЩ се продават китайски стоки. Американската икономика не може да конкурира китайската по цени и качество, американците които преди произвеждаха стоките които сега са заменени с китайски са без работа. В САЩ има цели пустеещи градове пълни с бездомници и безработни защото няма работа.

31

До 35

преди 4 години

И какво се случва в Китай,О най Умнии между всички нас?

30

икономист

преди 4 години

До ЕС форевърА ти имаш ли, да не би да си китаец?

29

ЕС форевър

преди 4 години

до икономист,доста си заблуден, нямаш никаква идея какво се случва в Китай.

28

Анонимен

преди 4 години

Печеливши ще има, лошата новина е, че чак сме от губещите.