29

До гръка по-долу

преди 4 години

Жителите на Гърция са италианци, които се мислят за елини :)

28

bafff

преди 4 години

трябва да се спре с това че макетата се борили за "независимост" и да се внушава че е независимост от БГ, задължително трябва да се допълва че става дума за независимост от османската империя тъй като тези области остават там след руско турската война. Освен това автономия , независимост и за което се преборят се има предвид примера с разделянето на БГ и обединение впоследствие с автономната част.Никога не е ставало дума за присъединяване към югославия.Това трябва да се подчертава дебело.

27

VANGELIS BLADE RUNER

преди 4 години

Тракииска История НЯМА....ТРАКИТЕ СА ГЪРЦИ...ТРАКИЯ Е ИЗКОННА ГРЪЦКА ЗЕМЯ .ТРАКИ Е ГРЪЦКА ДУМА И ЗНАЧИ ВЪГЛЕРОД .ИМА И ОЩЕ ЕДНО ЗНАЧЕНИЕ -- ПЪТЕН ПРОХОД..ТРАХЕИС / ТРАХЕЯ = Земята която свързва Европа с Азия = и със още едно значение на Хранопровод = Провлак .

26

Димитър Антов

преди 4 години

Без Чистилище всичко написано е Напразно. Докато няма БГ дебат и истинско осъждане на комунистическите /коминтерновските/ престъпници в България темата Македония ще е тумор за Отечеството ни! Всичката тая пасмина дето ни предаде- нас и другите българи зад граница трябва да получи веднъж за винаги осъдителна присъда .Срамота и гнус е бълтарски градове да носят името на национални предатели. Докато това съществуна и македонизма и родоотстъпничеството ще тлее под чергата ни!!!

25

Анонимен

преди 4 години

до Внимателно=ГЛУПОСТИ.Точно тая заблуда е причина за лигавенето на българските пишман политици с югомакедонистите,вместо шутове сме се докарали с документи на бълагрски книжовен език да споримДАЛИ ТЕКСТА Е НА БЪЛАГРСКИ, и дали си рабираме майчиния език.Аман вече от замлатеняци.

24

Внимателно

преди 4 години

Пазете Българите в Македония /Столица Скопие/Там македонци викат само на БЪлгарите по произход.Милиони БЪлгари останали в Румъния и Гърция са напълно асимилирани/след войната през 1878 година..Българите в Македония са все още БЪлгари по народност и по език..Другите се имат за други..Мюсулмани преселени от БЪлгария в Турция след 1981 година са дали мощен тласък на развитието на Турция благодарение на мощна охрана обезпечавана от ***../домашни животни отледани от тях в България ..

23

Анонимен

преди 4 години

Как,много лесно,където пише българин ДА СЕ ЧИТА МАКЕДОНЕЦ и готово!Ще ви дам пример от скопски учебник,материал за битките между цар Самуил и Василий Втори ***-над текста изобразена битка В РИСУНКА между двете войски и пише-ВОУЛГАРИ-БЪЛГАРИ срещу ромеи А В ТЕКСТА ДОЛУ-МАКЕДОНЦИ СРЕЩУ РОМЕИ!!!Тотална шизофрения и наглост.а и явно смятат че населението е напълно деби/лно и няма да види изображението с ВОУЛГАРИ т.е. БЪЛГАРИ а и като го види това нищо не означавало!Те са по толкуванята!

22

L.

преди 4 години

Как - по същият начин както тракийската история и култура се превърна в гръцка.

21

Анонимен

преди 4 години

Исторически успех на Георги Димитров и Тодор Живков е че без война изиграха Тито и успяха да откъснат Македония в автономия през 1945-1989 г. БЮРМ беше много по-добре от Южна Сърбия както до 1941 г. Проблема е, че след независимост на Македония в 1991 г. СДС, Атака, ОП и ГЕРБ не си вършат работата и Македония се отдалечава от България вместо ново съединение и обединение,

20

КИРЕ

преди 4 години

Историята се краде чрез избирателно тълкуване на източниците и премълчаване на неудобните такива.Затова в С.Македония се знаеше ,че Гоце Делчев се борел за Македония , но не и за Одринско.Незнаеха за писмата му,а знаеха да цитират неказани от него думи , а цитати от романи.Казват,че се борел за независимост,а то било автономия. ТМОРО беше станала ВМРО ,много преди да се именува така.

19

Гошо...Тъпото

преди 4 години

То остава...сега и за едни...македонци да се ядосваме,как ни...крадяли историята.Историята -както е казал Х.Хайне -не е нищо друго,освен стар...гардероб на човешкия дух.Та харесали са си нашите...комшии,нещо...поизносено от нашия гардероб и са си го взели да го...пробват.Какво да ги правиш...сиромашките.Както е казал един друг...умник -роднината...сиромах е винаги...далечен роднина.Така че да вземат от...гардероба,даже и да е...мухлясало ще влезе в употреба;нали са ни...роднини.

18

Waffen SS

преди 4 години

"По думите му България в последно време няма стратегия за Македония".Оставам с впечатление,че ние никога не сме имали стратегия за Македония,а през последните 30 години ,Българската стратегия е тази,която ни наредят от Брюксел и Вашингтон или по-скоро обратното,Вашингтон е първи.Само като видите кухият поглед на министърката на външните работи,разбирате в чии ръце е дипломацията

17

Анонимен

преди 4 години

Северна Македония е продукт на НАТО и ЕС и нищо добро не можем да очакваме освен някакъв *** като Югославия както беше и в 1919 г..

16

Kak?

преди 4 години

Лесно!

15

Анонимен

преди 4 години

Дилма Русеф президент на Бразилия, чиста македонка от Габровско. Бъдещ премиер на Латинска Европа.Бараче Обамовски президент на съединените македонски щати, включващи Земята, Марс и Венера и Луната.Бойче Борисовски посланик на Слънцето, където се очаква да има много работа, както и откривания на водопади.Ангелинка Меркеловска президент на ЕС и управител на МакДоналдс

14

Анонимен

преди 4 години

В Северна Македония нямат проблем,че Пито Гули е влах,а че Гоце Делчев е Българин. Какви ли не обяснения се напъват да пробутат, за да прикрият очевидното. Видя се че "царят е гол". Шокът е голям и за обикновените хора там, които искат отговори и няма как да ги получат в лъжите и манипулациите на техните историчари и продавачи на мъгла.

13

Дедо

преди 4 години

Дори и макетата да искат,ние ги не щем,щото с тях ще дойдат и близо милион албанци,а всичките ги знаем какви са!Имаме си достатъчно ром(б)овидни и при нас,че да събираме и тази ***!

12

Анонимен

преди 4 години

"Голямата грешка беше след 1945 г., когато страната ни трябваше да се откаже от Македония, бяхме готови да им подарим и Пиринска Македония, при две преброявания насила принудихме населението там насила да се пишат македонци Най голямата грешке оБаче е подписването от България на Преспанското спорузамение За да угодим на чужди интереси в ощръб на България. Говорим едно е вършим предателства.

11

Анонимен

преди 4 години

Най македонци са тези от Русе.Дори имат един Шишко за войвода.

10

Анонимен

преди 4 години

Тиквата нали е приятел съд Зайчето.Да го накара да присъедини Македония към България и да се свършва.Само дето не съм сигурен че самите македонци го искат.