245

от вчера???

преди 4 години

новини от индийско пакистанску ВВ бой м/у миг 21 и Ф-16. Казват 60 година Миговкаhttps://youtube/watch?v=QiQu6_xd_B4

244

Щирлиц

преди 4 години

След първото е....не вече влиза по-лесно.Даже и по желание.

243

Боби

преди 4 години

До АнонименПрахосмукачка е МиГ-29,абне Ф-16. Разгледай и сравни двата самолета и ще разбереш защо.ЕХ ЕКСПЕРТЕ ЗАЩО СЕ ИЗЛАГАШ?МиГ-29(Як-130) има Клапи които затварят въздухозаборниците при излитане и кацане - въздух постъпва от жалузи на горната(гръбната) част на тъй наречените напливиА за Ф-16 напиши в Тубето F-16 Engine Sucking Major Airи гледай след 21 сек. Видеото е на самолет от демострационната група на ВВС на САЩ.

242

Анонимен

преди 4 години

Какво имаш предвид под прахосмукачката Ф-16? Май си се налапал с руска пропаганда. Прахосмукачка е МиГ-29,абне Ф-16. Разгледай и сравни двата самолета и ще разбереш защо.

241

Анонимен

преди 4 години

До Сата Н"Всеки самолет от този клас може да излита от всяка права отсечка на магистралата."а как ще изчистиш магистралата за ПРАХОСМУКАЧКАТА ф-16?"Боби, във всяка армия техниката се обслужва от персонал със средно техническо образование, а не от инженери."Защо са предвидени стотици милиони долари за обучение на наземен персонал а и то не за една година?"Вероятността Просия да ни бомбардира летищата, докато сме със САЩ"И с Грипен ПАК ЩЕ СМЕ СЪС САЩ НАЛИ СМЕ В НАТО БРЕ ЧОВЕК!!!

240

Сата Н

преди 4 години

Всеки самолет от този клас може да излита от всяка права отсечка на магистралата. Така че тези истерии с измислените способности на Грипен си ги наври от зад. Вероятността Просия да ни бомбардира летищата, докато сме със САЩ, е нищожно малка, в сравнение с това, ако сме с Швеция. Швеция е една 12-милионна държава, колкото град Москва, която никой не бръсне за слива.

239

Анонимен

преди 4 години

Боби, във всяка армия техниката се обслужва от персонал със средно техническо образование, а не от инженери. Ако и това не знаеш, никой не може да ти помогне. А да повериш техника за 20 милиона на наборник, е безумие на болен мозък.

238

Боби

преди 4 години

До ERICH"и пълна оперативна съвместимост със системите на НАТО"Пълна съвместимост това значи Купи си американско оръжие, ползвай американски боеприпаси, ползвай американски ремонтни заводи и т.н. американски, американски, американскиСъвместимост със системите на НАТО - Радиостанция работеща на НАТО честоти, Транспондер по НАТО стандарти, една малка Черна кутия - Система за опознаване свой чужд

237

Боби

преди 4 години

До Сата Н"Защо да се обслужва от наборници, след като в нашата армия няма наборници?"Ех защо защо четеш БУКВАЛНО а не вникнеш в СЪЩНОСТТА?Грипен е проектиран да се обслужва от персонал примерно със средно техническо образование. Ако можеш да си сглобиш собствен компютър в къщи можеш да обслужваш Грипен.Ф-16 и изобщо ХАмериканските системи се нуждаят от сериозни супер спецове с много висока подготовка(и заплащане) още един начин да се контролира страната купуваща САЩ оръжия.

236

Боби

преди 4 години

До Сата Н"Защо да е шведски, след като Швеция няма никаква политическа тежест в сравнение със САЩ?"Защото системите на САЩ са направени по следния начин ако не си с нас и твоя самолет/Оръжие пропусне следващия софтуерен ъпдейт и се превръща в ЛЕТЯЩ ТАРАЛЯСНИК, няма да ти продам оръжие щото политиците ти не ми харесват.В Грипен е интегрирано от Южно Африканско оръжие, през цяла Европа до Америка и Швеция, Закачи каквото има и политайПП Метеор супер ракетата първи носител е Грипен

235

Боби

преди 4 години

До Сата Н"Боби, защо ми е да ползвам самолет за десетки милиони от необоруддвани летища?"1. за всяка ракета клас томахавка всички големи страни разработват 4 вида Бойни ЧастиПолубронирана срещу корабиБетонобойна срещу сградиКасетна срещу летища или войски на откритоЯдренаСлед започване на конфликта големите дори всички летища ще се отстрелят с боеприпаси срещу писти - без писта Ф-16 100% изправен ще катастрофира все едно е сваленГрипен е 68%(за С/Д варианта) Американски ако не знаеш

234

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се купят поне още три ескадрили Г 16.

233

Сата Н

преди 4 години

Боби, защо ми е да ползвам самолет за десетки милиони от необоруддвани летища? Защо да се обслужва от наборници, след като в нашата армия няма наборници? Защо да излита от шосета, когато имаме три авиобази и четири големи летища? Защо да е шведски, след като Швеция няма никаква политическа тежест в сравнение със САЩ? Защо да зависим от заводи на другия край на Европа, когато около нас сме обградени с логистика за Ф-16? Защо?!?

232

Анонимен

преди 4 години

И защо да купуваме самолет от ненатовска страна и после да му интегрираме системи? Къде е логиката?

231

ERICH

преди 4 години

"и пълна оперативна съвместимост със системите на НАТО".Не разбирам от самолети,но тези системи за съвместимост с НАТО-стандарти, не са ли системата за разпознаване свой/чужд,радара за предната и задната полусфери както част от въоръжението.Ако е така те могат да бъдат интегрирани на всеки друг самолет,който не е закупен от натовска страна производител

230

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Боби, ти тьп ли си или да?Пткъде измисли, че Грипен повече ни подхождал?"Сравнение Грипен с Ф-16многоцелеви ДА/ДАползва се извън големи спец оборудвани бази ДА/НЕобслужва се от наборници ДА/НЕ - специално подготвени дори инженериинтегрирано оръжие от много страни ДА/по поръчкаБоен радиус СъпоставимМакс Боен товар 5т/9тГрипен може да се ползва от прави участъци на пътища и не изисква аерофиниш за аварийно кацане както Ф-16 който няма парашут има спирачна кука

229

Анонимен

преди 4 години

Божеее, прибери си "версиите", че на данъкоплатците ще ни струват милиарди долари

228

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Глу пак, авариите се смятат спрямо налетените часове, не спрямо нрийките произведени машини.Миговете 15-20 години почти не летяха, защото руснаците, аби ние, немахменпари"Глу пак, тази статистика е за ГРАЖДАНСКИТЕ САМОЛЕТИЗа военните е неприложима(ето ти пример всички американски самолети Ф-16А/Б десетилетия седят консервирани във пустинята Мохаве - 0 катастрофи, 0 пролетени часове, ххх бройки налични)Скоро ще ги правят на дронове по които да стрелят техните пилоти

227

Зозо

преди 4 години

Хохохохоооооо, слабо руски-атакисти комунягиииии, само 250 еднакви коментара :)))))))))))))))))))))))))))Ама то верно Кутев го съкратиха, а Волен пари нема :))))))))))))))))))))))))))))

226

Анонимен

преди 4 години

От Локхийд Мартин са препоръчали да се построят нови писти на военните ни летища, защото настоящите трудно се почистват, апък тревичките и камъчетата по тях може да повредят американските самолети.