38

минаващ

преди 4 години

Холокоста всички помнят и ежегодно споменават. А Херошима и Нагазаки никой не помни и споменава освен Япония разбира се. Защо ли? Дали защото и в Япония САЩ въдворяваха ред, демокрация и мир, както понастоящем го правят в Афганистан, Ирак, Сирия, Либия, Сомалия...? И както преди го правиха във Виетнам, Камбоджа....? Каква е разликата между Труман и Хитлер примерно?

37

Анонимен

преди 4 години

Япония НЕ капитулира след Атомните бомби. Решено е дни преди това да се предаде, защото САЩ вече е до основния остров и са разбити ввс, флота и армията им. Но забавят обявяването на тази капитулация и през това време САЩ пък решава да сложи край на войната, както там, така и в целия свят. На една от бомбите пише : това е края на войната.

36

Анонимен

преди 4 години

И каква е разликата между Холокоста и ТОВА и имали разлика между Лошият Хитлер и Добрите Американци?

35

Анонимен

преди 4 години

Но японската съпротива не е основната грижа на САЩ. Главната им грижа е Съветският съюз.Съветският съюз е съюзник на Съединените щати във войната срещу Германия. Но Америка иска пълен достъп до световната икономика, в това число и в страни, които търсят алтернатива на западния икономическия модел. Чрез атомните бомби САЩ решава да демонстрира военна сила, за да постигне политическо и дипломатическо предимство пред Съветския съюз в следвоенна Азия и Европа.

34

Анонимен

преди 4 години

По времето, когато бомбата е приготвена за употреба, Япония е готова да се предаде. Както казва генерал Дуайт Айзенхауер, Япония в този момент търси някакъв начин да се предаде с минимална загуба за страната. Не беше необходимо да ги ударим с това ужасено нещо.Ако Япония е била готов да капитулира, защо бяха пуснати атомните бомби над Хирошима и Нагасаки?Една от причините е намерението на САЩ да установи господство в региона след края на войната.

33

сиромах

преди 4 години

Бий,за да те уважават!Ето за това японците уважават своите убийци,а за това ако имаха още атомни бомби в готовност същите тия американски миротворци щяха да ги употребят и не само върху Япония.Целта беше да се покаже на Сталин,че следващият е СССР,но и Сталин и неговите учени и разузнаване не са спали,а въпреки гладорията успяват да направят и демонстрират на краварите,че може да стане страшно и трябва да се спрат!

32

Боби

преди 4 години

Все повече се убеждавам че пишещите във форума просто не знаят историята.Защо и Кога капитулира Япония1. Преди Хирошима и Нагасаки САЩ са унищожили 68 големи Японски градове вкл част от Токио2. Бомбардировка от 900 Б-29 които носят еквивалента 0,5КТ бомби е по-ефективна от ядрено оръжие като средство за разрушение3. Една седмица преди СССР настъпление в Манджурия е унищожена последната рафинерия на Япония за Авио бензин4. СССР разбива Квантунската армия от 9.8.1945 до 18.8.1945 5. 2.9.1945

31

До бека с терасата

преди 4 години

Тъпаако великия ти сссрр дето се накендзаа зад СталинграддУмнико, голямото кендзаане завършва с оакВане на Паулус. И след него -отваряне на Втори фронт. Иначе РККА стигаше до Ламанша.А що се отнася до Бомбата, имали са уран за две такива в този момент.

30

Ъ

преди 4 години

Бомбардировки над Ковънтри и Лондон, изпепеляване на Дрезден, атомна бомба над Хирошима...Това е войната. Не само на фронта, а и демотивиране на врага чрез унищожаване на населението. Конкретно за атомната бомба - и демонстрация за мощ пред Сталин.

29

Анонимен

преди 4 години

Тъпаако великия ти сссрр дето се накендзаа зад Сталинградд докато хората му измираха в самия град ли ми хвалиш? 2 години седяха и чакаха САЩ да им помогне... И сега някакъв панелен бек ни обяснява, как САЩ имал план да нападне малката ррусия. *** на лекар.Те ако искаха след Хирошима, щяха да изпарят и моосква и нямаше кой да им попречи. Смешкоо

28

Анонимен

преди 4 години

"след атомната демонстрация света, не е вюязал в голяма война. Т. Е. Тази демонстрация е донесла 74 години мир."--------------Глyпoтeвини. Веднага след ВСВ Пиндостан е разработил план за ядрено нападение над СССР, но нямат достатъчно ЯО, за да унищожат по-големите руски градове. Докато произвеждат необходимите им за агресията количества, Сталин и Берия правят мощна руска атомна бомба. Страхът на пиндостанците, че ако нападнат СССР, ще получат мигновен, смразяващ отговор, донесе 74 години мир.

27

Анонимен

преди 4 години

Много ясно, че ще му откаже. Англия е боеспособна държава и империя по него време. Няма как да приеме мир с нацисти, които се канят да унищожат половин Европа.Сталин е избил милиони в глупостта си да започне война с цел нови територии. Самите Филии се оплакват от жертвите дадени от СССР през ВСВ. Тука говорим за 300 000 хиляди. Така че въпроса е спорен... Кое е по лошо. За мен Сталин е в пъти по лош.

26

основен въпрос!?

преди 4 години

До Анонимен 2Да се види ефективността на новото оръжие в реална обстановка!Пътя на САЩ към световно господство започва далеч преди 2 св.война!Не случайно помагат на Сталин в индустриализацията!Евреите в САЩ са разчели войната много точно!И германци,и японци извършват големи простотии,и това допълнително ги осъжда!Хитлер е предлагал мир на Англия над 20 пъти,но Чърчил е отказвал!Няма нищо случайно!

25

Анонимен

преди 4 години

Няма демократично във войната. Япония напада САЩ. След което започва война между двете страни. В една война няма НЕМОЖЕ. Нали за това е война? Какво да те питам може ли да използвам тая пушка, че твоята по стара или по ***? Това едно на ръка.Другото след Атомната демонстрация света, не е вюязал в голяма война. Т. Е. Тази демонстрация е донесла 74 години мир.

24

Анонимен

преди 4 години

Лудите пак са станали рано виждам :)))

23

Анонимен

преди 4 години

Ето ви едно типично по демократически нещо. Хвърляме АТОМНИ бомби, разпръскваме убеднен уран, правим майданчета, но инак сме МИРИОТВОРЦИ. Убиваме цивилни в името на световния мир. Баси, кви сме пекани.Колкото до японците, те да ваемат да се отърсят от васалитета, дето им го натресоха янките, а не да плачат и вайкат. Щото те както и германия са колонии окупирани още след ВСВ от САЩ и същаствуват като държави само "де юре".

22

Анонимен

преди 4 години

До РускиняИ като си рускиня ко ***?

21

Reptile

преди 4 години

Повод да помним, кой е най-изявеният ВАРВАРИН на този Свят. Трябва да бъдат заплюти в лицето, а кравоглави-кухороги животни у нас им се кланят.Можеха да хвърлят бомбата над военни части извън града и Япония щеше да капитулира, но извършеното е жестокост, която ще им се върне, ние трябва да ги орбягваме, като АЧС.

20

Анонимен

преди 4 години

До 24Точно така.

19

Анонимен

преди 4 години

До 22Руснаците са изнасиили и убили повече цивилни от Японци, Германци и ако щеш Американци взети заедно през втората световна. Хорда от диви селяни няма какво друго да направи и това е още по-добре документирано.