46

запозтат

преди 3 години

Миналата учебна година имаше много кориози. Отново говорим за Шумен. Една учителна на попреминала възраст, учител на 1 клас, 3 седмици след началота на учебната година имаше в ел. дневник 180 оценки на учениците. Този който и води дневника, за да не се разправя всеки ден, написва наведнъж оценките. Представете си - 1 клас. И това пак е в най-голямото основно училище в Шумен. А там за 1 место чакат поне 15,20 кандидати.

45

вярно е

преди 3 години

Абсолютно подкрепям мнението за учителите на пенсионна възраст в Шумен. Почти във всички училища има учители, коита трябваше преди 2,3 години да се пенсионират. Плащат на директорите, за да останат на работа. Наистина не владеят новите технологии и друг им попълва документацията. Може би директорите трябва да ги задължат да правят това в училище. Тогава ще стане ясно кой какво може. Лошото е че и директорите не владеят новата техника. Особено в най-голямото основно училище в Шумен.

44

Рали

преди 4 години

чета тук мнооого "компетентни" по въпроса за образованието в милата ни родина. Само не прочетох по колко ученика трябва да има в класна стая 5х7 и как са спазени съвременните норми за хигиена в малките населени места? Драги, всезнайковци на педагогиката защо не научите първо собствените си деца на елементарни обноски и тогава да коментирате като какъв вид същества са учителите и въобще хората в образователната ни система. Отговорете си сами защо в училище има насилие?

43

млади хора трябват

преди 4 години

Елате в Шумен да видите колко млади учители чакат, а в училищата работят пенсионери. И то отпреди 2,3 години навършили пенсионна възраст. В града се говори, че те си плащат оставането в училище. И сигурно е така. Сега е момента младите хора да влязат в системата. Пенсионираните учители не владеят информационните технологии и се стига до там, че наемат хора, или близки ,които им подържат ел. дневник. Стига се до кориози. По тази причина директор на училище в Югозападна България задължава учители

42

Анонимен

преди 4 години

Недостигат учители по селата и малките градове, ако 1. общините предлагат жилище или транспорт за учители, ще се намерят кадри; 2. забравете специалността "педагогика", в която не се учи нищо, и учителят преподава" нищо, защото от нищо не разбира професионално; 3. не назначавайте "млади" педагози - връзкари, които са некомпетентни и едвам се задържат за година-две - тъкмо те стават миячи на съдове нейде си; 4. контрол върху прозрачното конкурсно назначение в училищата. 5. затегнете дисциплината!

41

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 34От страх да не останат без кадри, МОН лансират яловата "педагогика", за 3 години изпозавършват най-големите неграмотници и само след година-две "младите" се изнасят, ужасени от хипер-либералните представи на "образователните мъдреци" за дисциплина. "Педагогиката" само по себе си НЕ е наука със собствено съдържание, а интердисциплинарна система от личностни умения и методически способи, които могат да се усвоят за не повече от един семестър.Какво толкова учат "педагозите"?

40

До Една

преди 4 години

Прегледах днес,не сте права.Търсят се по всичко учители.Но аз например съм историк и чудесно се справям с журналистика и комуникации.Имам приятелка с българска филология, пи ар е.Едно от хубавите неща на даскалуването е възможността да следиш всичко ново от професията и учене във Виена.Така че по полека"колежке".Отнася се обаче за единици,другите се носят по течението щом станат даскали.Позната с френски е преводачка,друга в кол център.В момента учители стават хора с връзки.

39

Една

преди 4 години

Някой обърна ли внимание по какво се търсят учители?Търсят се по западни езици,информатика,физическо,изкуства,т.е.тези,които се реализират много по-добре в други сектори.Напливът за 1 работно място и ниската работна заплата за какъв учител е?Да прегледаме обявите в РИО ....?

38

50 000 000 градуса

преди 4 години

Милиона градуса по фаренхайт, което прави някъде към 3 милиона градуса по Целзий, което е температурата в епицентъра на водородна бомба ... А писна ми ...

37

Угоен Депутат

преди 4 години

А за депутат са 6 милиона кандидатите..

36

пипи дългото чорапче

преди 4 години

Миналата година бяхме кандидати 15 на брой за едно учителско място в най обикновенно училище.Защо лъжат?

35

Анонимен

преди 4 години

Никога не е имало глад за учители. Обратното- има прекалено много учители, които с принудени да работят съвсем друго. Тази заблуда за глад на учители я измисли Я. Такева, за да напълни университетите със студенти по педагогика.След 2-3 год. учениците в провинцията ще намалеят още повече, ще се закриват класове и училища. Да му мислят студентите по педагогика! Да видим къде ще работят.50 кандидати за 1 учителско място- познайте кой ще бъде назначен! Кадърен или свой човек :)

34

Анонимен

преди 4 години

МОН не знаят какво правят. Хем искат пазар, хем слагат държавна поръчка от 50 с много над пазара, професори усвояват милиони левове за обучение и после слагат конкурс за 1 учител, но тогава другите 49 остават безработни и излъгани и парите на бюджета прахосани. 49 учители отиват в Англия да мият чинии. Вместо да направят ред, МОН създават проблеми.

33

Василев

преди 4 години

Най-добрият учител е животът, той ще те научи на всичко!Стига да имаш сетива!Учителите са само едни наливачи на знания в зелените неузрели кратуни на подрастващите!!!Който си е кадърен, талантлив,упорит ще просперира винаги!!!За това селяни прости, лапайте пържоли и пийте студена бира, и не се правете на разбирачи за африканската чума!!!Само не разбрах , защо прокуратурата и спец.службите проспаха 10 годищната кражба на къщичките за гости!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!

32

Анонимен

преди 4 години

Скоро няма да остане и 1 бг прасе. Само внос,със съмнително качество. После следват пчелите,и бг ще изчезнат по тези земи.

31

Аз

преди 4 години

До предния.Не така бе брато, как ще броим 1-2-3 до 12 иначе? :(

30

Зозо

преди 4 години

Кво стана ся? Учители бол, ученици йок. И така ще върве май.

29

излишен 12-ти клас

преди 4 години

С цел изкуствена заетост на учителите е въведен НЕНУЖЕН 12-ти клас.ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА НА 19 И 20 г. СА ДЪРЖАНИ ЗАЕДНО СЪС 7 ГОДИШНИТЕ! 19 годишния трябва да е студент или да работи, а не да е ученик. на запад средното образдование е до 16 години, а обучението в университет между 16 и 20 годишната възраст. На запад на 20 години си висшист, в България-те държат ученик, за да има заетост за учителите. Краде се 1 година от живота на пълнолетни лица, които могат да имат семейства и деца.

28

фактите

преди 4 години

Няма дефицит на учители. Днес учителите са двойно повече, отколкото бяха през 1989г-при Тодор Живков, но учениците са три пъти по-малко-поради демографския срив. Реално погледнато трябва да има масови съкращения на учители, а не назначения, поради липсата на ученици. Да не коментираме,че назначенията са непрозрачни и връзкарски-без конкурс. Учители има много, и е въп рос на връзки да те назначат. Редно е да се спре с лъжата,че нямало учители-има повече, отколкото са нужни, нужни са съкращения.

27

Иван

преди 4 години

Държавата няма нужда от учители, да не вземат хората да станат умни пък! Трябва поне 5% от БВП да е за образование, учителите да са с високи заплати, както и цялата администрация - да ги е страх да изгубят работното си място за подкуп от 10000лв