15

Още за пистолета и--

преди 4 години

арбалета. Та горе долу всички мъже на около 50г- тука са държали пистолет ,знаят как се зарежда и разглобява ,ама не са стрелци в смисъла на бърз добре използващ пистолет стрелец /обучен / та критерия за това е горе --долу без да издавам велика тайна е докато кажеш 101--102 да има произведени поне 4-ри точни изстрела ,на разстояние поне 5м--има хора са по-бързи ---това с арбалет никога неможе да стане и с прикладвано друго оръжие пак няма да стане...

14

Дo Шопо

преди 4 години

И мас вече не може

13

До 80

преди 4 години

Ама арбалета лятно време се вижда ,а дали ще може да пробие и бронежилетка от 15-метра-- виж в Аляска хора носят пистолети голям калибър за защита от мечки--сега има пистолети с над 10-патрона в една кола може да има 5-човека с арбалета няма да ги елиминираш --хората си знаят работата щом държат здравите патлаци далече от ръцете на всякакви...

12

Химика

преди 4 години

"Според назначената балистична експертиза те са технически годни да произвеждат изстрели." ?!?! Според същата експертиза аз също имам специалните знания да произведа доста сносна бомба с материалите, които се намират във всяка кухня. А ако имам достъп и до селскостопанска аптека, нещата стават зловещи!

11

Анонимен

преди 4 години

По турско време са правили топ от череша.Днес и струг да имаш пак не дават да правиш.В САЩ обаче се продава и никой не се занимава със стругове да върти цеви.Въпрос на закон и най-вече на гледна точка.Имаш ли оръжие все някога ще гръмне.То е до човек,на военни и полиция им дават оръжие и не рядко убиват с него или се самоубиват.Та търси ли човек ще намери и каквито и закони да се направят все едно дали убийството е със законно или незаконно оръжие.

10

Анонимен

преди 4 години

това че си преправя е едно , но факта че ги е предоставял на други е което му е изяло главата.

9

Анонимен

преди 4 години

Ей това се чудех вчера, защо би било забранено да се произвежда оръжие от всеки който си има стругче в задния двор. И си дадох сметка че само някои хора могат да произвеждат оръжие и само определени хора могат да произвеждат наркотици. Тоест проблема не е в субстанцията а в доходността.

8

Анонимен

преди 4 години

Продават се арбалети с пълнител. Има и схеми в интернет.Любимият ми вариант за оръжие което не попада под санкции .За това закон няма.Също въздушни пушки с с пълнители с бутилки под налягане.С по-добрите батерии които се появиха има и оръжия които изстрелват шрапнели с електромагнител заряд.Има бая начини да направиш смъртоносно оръжие без да е огнестрелно. Закона няма как да обхване всичко...

7

Гашо

преди 4 години

Каква присъда ве ей, то условно хахах. Не е за хвалене работата, голям съд и прокуратура има

6

Анонимен

преди 4 години

Той се е правил колекция. Човека не е направил нищо лошо.След няколко дни очакваме да осъдят човек отглеждаш картофи на село по тази логика.

5

Анонимен

преди 4 години

За незаконно притежаване и производство на оръжия -затвор задължително!Ама това дето го е казал съда за специалните познания и умения звучи абсурдно и смешно!Учил човека и знае!Това какво престъпление е?Или всички трябва да са пр0сти кат Тиквата и последователите му?

4

Анонимен

преди 4 години

утребаха дербния бизнес тия мекерета

3

Анонимен

преди 4 години

а кой може законно да си произвежда оръжие ?

2

Ти да видиш

преди 4 години

А как са го разбрали или хванали?

1

Шопо

преди 4 години

Значи картофи и мас може,а оружие НЕ ...