43

До не знам вече кой

преди 4 години

Прибери зъбките и по - споко - преди 10 15 години Кметска се водеше гуру и не споря кой какво. Не искам и да си спомням за МС и да съм специалист. Бъди академик по всичко ти и дано не разбираш и ти как се развива гадната МС - със здраве!

42

До от до оф

преди 4 години

П.п. гуруто на мс в България не е кметска. Академик Титянова е.

41

До от до оф

преди 4 години

Щото тролиш. И показваш непознаване на мс. Мс най сигурно се доказва с лумбална пункция, понеже има и сходни на мс заболявания. Едно от тях е лаймска болест, изследва се и за нея да се изключи. И т.н. И щото не те виждам и да реагираш адекватно на проблемите, повдигнати от жената от материала. И не ми се занимава повече с теб.

40

До ОФ

преди 4 години

МС е, ако ти говори нещо името д-р Кметска уж гурути в БГ на МСа, тя ме диагностицира. Имам няколко лезии и несломимо го показват - в такива дялове е че е неоспоримо. Блокирало ми е дясното око и имам двойно виждане. Замаяност и т.н. Замисли се защо започнах този разговор. Как смяташ че съм наприл задълбочен проучване за 15 мин за да те попитам дали е МС? Има още няколко такива заболявания. Защо да се заяждам, аз поне не го разбирам...

39

До ОФ

преди 4 години

Драмата на младите е че гледате първите резултати и Гугъл ви маже нарет. Па Уикито е екстра - да знаеш от кол и въже списвачи. Айде виж и по - надолу - клиничните пътеки и още хиляди Бг и не бг сайтове, как се пише. Поне в моята диагноза е " по КурТцке" ... Айде със здраве. Приличаш ми на мен преди 10 години. Бях гладен питбул като ми я откриха идеше ми да изям света от злоба. Явно си на този етап. успокой се и със здраве. Запитай се изобщо защо започнах АЗ този разговор. Не си специален...

38

До от до оф

преди 4 години

Я пак виж в уикипедия изписването, нали имаш гугъл. КурТцке, ама някой друг път. :) Освен това само ти се хвалиш с мс, по начин дето ме съмнява да имаш мс. Друг да се хвали няма. Сега ето ти и инфо, че има и форми на мс, пример пристъпно прогресивна, които протичат бързо тежко и смъртоносно. Дано да си наистина без мс. Пожелавам ти здраве.

37

От до ОФ

преди 4 години

Хората се хвалят кой бил на Карибите, каква кола има, ние се хвалим кой каква степен по Куртцке има. Живи и здрави (не че сме) да сме, па какво ще да е. Няма да ти показвам диагнозата ми с печата от Св Наум - от над 10 години я имам а симптомите са ми над 15. Забутал съм я някъде и не я мисля. Не мисли и ти много и по - малко нерви - сериозно - това си е съвет! Безплатен :)

36

От до ОФ

преди 4 години

И май съм чувал малко повече от теб за КурТцке, поне името му колкото и да е странно го пиша правилно :). Ти на два пъти от незнание ли, го пишеш неправилно :). Жив и здрав бъди и повече релакс. Аз така си я докарах тая болест и сега карам по нирвана ... ОМММ.

35

До от до оф

преди 4 години

Ти до скоро не знаеше, че мс е смъртоносно и твърдеше , че не е. После обяви, че е, ама то не било баш такава смърт, а онакава смърт. Сега си отворил гугъл и хоп, ново 5. Вече имаш степен по Курцке, за който Курцке до преди малко не беше и чувал. Я се скрий.

34

От до ОФ

преди 4 години

Ако те интересува съм над 3 степен по Куртцке (по определение от д-р Кметска - Св. Наум) (знам го естествено, не съм го написал просто). Нито се гавря нито нищо. Напиши просто в Гугъл - Смъртоносна ли е МС. Няма го чисто като определение не е смъртоносна. Не съм казал, че не се умира от нея - защото няма определение, че е смъртоносна чисто теоретично, но от последствията. Както и да е, не ми се пише повече. Всеки се оправя сам в живота.

33

Анонимен

преди 4 години

Природата по начало си е жестока, но понякога е особено жестока. Но пък медицината се развива - къде по-бързо, къде по-бавно...

32

Анонимен

преди 4 години

Имам два микроинсулта и загуба на зрението 100 % на едното око. През ум даже не ми минава да търся каквито и да било превилегии.Ще живея ТАКА! Щастлива съм да се справям без "помощите " на държавата. Имам добър син и това ми дава най голяма сила.

31

До от до оф

преди 4 години

Имаш мс и не знаеш за Курцке? Това не може да бъде вярно. Спри да се гавриш с болните от тази болест !

30

От до ОФ

преди 4 години

Аз съм болен от тази болест над 15 години, не се "самогавря", още не съм си вадил ТЕЛК защото ми е съвестно, явно съм по - лека форма, имам само "невидими" последствия (засега). Просто съм изчел де що има литература и чуждестранна и българска. Истината е, че се живее до 10 години по - малко спрямо общата преживяемост на населението, но повечето се самоубиват заради лошото състояние в което изпадат. Не води до пряка смърт. Няма термин "смъртоносна" в тази болест, а последствие.

29

До до ОФ

преди 4 години

Номер 26, що се гавриш с болните от МС, че не била смъртоносна болест? Като не знаеш, в гугъл пишеш "Скала за оценка на инвалидния статус Курцке". Тази скала се ползва от невролозите. Търси сега там, където пише, цитирам: 10.0 Смърт в следствие на МС. Това е не шегичка, а означител, че МС е СМЪРТОНОСНО заболяване. Също така е заболяване, за което НЯМА лечение.

28

дядо ПОП

преди 4 години

скоро говорих с един човек инвалид нещо с растежа има не израстнал колкото трябва.Говорим си и аз иизказвам мнение,че много големи проценти з аинвалидност дават за сравнително здрав хора... Той ми вика--Аа мани аз *** с 95% инвалидност. Аз така се изумих и го питам ти тогава трябва едва да си жив....... на него чак му стана смешно.................

27

Анонимен

преди 4 години

До 25С оглед на какво се случи с 85% от скапаните ***, който имах за съученици, мога смело да кажа, че хиииииииич не ми пука ...

26

До ОФ

преди 4 години

МС ? Не е смъртоносна, но води до състояние, в което не ти се живее...

25

До 13

преди 4 години

Децата с увреждания нямат място в нормалните училища, не може да се саботира учебния процес и бъзещето на здрави деца, заради някакви майки с болни амбиции.

24

Анонимен

преди 4 години

До ОфВсички ще умрем, след като заболяването ти е толкова тежко, отиваш в болница, не съм длъжен да те хрантутя десетилетия, за да може ти мързелуваш и да ми се цупиш, че ти давам малко пари.