23

бай х

преди 4 години

много глупости се пишат от хора които нямат никаква информация за тези събития от 1903 година ... моля ви първо се информирайте по въпроса после пишете

22

под руско влияние

преди 4 години

До привет от Германияубивали са хайдутите - рушители на османската империя!Обесването на Левски също е руско дело мрез Граф Игнатиев, Атентата 1925г също!

21

завръщане

преди 4 години

До привет от ГерманияВсеки българин заминаващ в чужбина се е завръщал обратно при майка-Турция.....Правете си извода и сравнявайте с комунистическото с концлагерите и затворени граници

20

промит мозък

преди 4 години

До привет от Германиятурците ни даваха всякакви права и ни бранеха отвън а московците ни ги отнемаха!Хора, опомнете се кой е нашия освободител и поробител!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19

Анонимен

преди 4 години

До До 20Не се връщат само емигрантите ни!

18

чиста работа-рода

преди 4 години

До До 20Майката на Султата Сюлеймон-Великолепни е чиста българка! ВАЛИДЕ-СУЛТАН.

17

Анонимен

преди 4 години

До АнонименКога сме били независими! Роби сме били и такива ще си останем на различни господариРаботник означава също РОБ когато, работи не за себе си а при други господари!

16

До 20

преди 4 години

Ми като те зове майка Турция отивай при майка си! И никога не се връщай!

15

гяур

преди 4 години

До турски хаирБратушките ни отнеха всичките ни привелегии от Султана! Майка Турция ни зове!

14

що е поборник?

преди 4 години

До еволюциятаБеглец осъден на смърт от законно установената власт и забягнал от закона опълченец

13

еволюцията

преди 4 години

До АнонименПоборници, тарикатчета, хайдути криминално проявени,шумкари и накрая днес демократи

12

турски хаир

преди 4 години

Да имаш 6 сина и по 10 гадине всички да ти служат аскер по цялата османска империя!!Какво е разбрала от това раята? На комуто се е воювало ставал платен ***!!!Само дето сме хранели войската да ни пази от външни нападения и окупации

11

Анонимен

преди 4 години

Македонците са славяни! Което ще рече, че имат осъзнато право дали да се причислят към българската нация, което е смеска от 180 чужди гени или не! И те избрали, че нямат много общо с татарите!

10

Анонимен

преди 4 години

Но, въстаниците не са победени военно! Много желаещи младежи са връщани и целта не е била водене на бойни действия, а да се предизвика международната дипломация. А тя се задейства само когато Великите имат интерес!

9

Анонимен

преди 4 години

Жалко и за загиналите турски войничета! Какво е виновно едно момче на бедни хора от Анадола, привикано в казармата и станало жертва на политически безобразия? Между 4 и 5 хиляди са убитите. Въстаници - над 900 в Македония и 140 в Странджа.

8

Анонимен

преди 4 години

Битолци в разгара на въстанието пращат петиция до Фердинанд за помощ! България не помага! Тогава се заражда Македонизма! Поне да бяха им дали 4-5 000 манлихерови пушки. Даме влиза с една чета всичките въоръжени с такива и като гледате хронологията на сраженията и загубите на аскера, при другите -20, 30, 50, срещу тази чета 100, 150, 200!

7

Анонимен

преди 4 години

Струва ми се неуместно и грозно липсата на неуважение пред кръвта на токова жертви, загинали за това което в момента е за нас нормално, да сме свободни.

6

Даме

преди 4 години

Днес Македонците са свободни! Както от турци, така и от българи!

5

5

преди 4 години

До минуса! - Обърни внимание в текста - ,,През януари 1903 г. ЧАСТ от членовете на ЦК свикват конгрес в Солун, който взема решение да се вдигне повсеместно въстание в Македония и Одринско, пише 24 часа."--------------------------------------- Делчев по това време е в София!

4

привет от Германия

преди 4 години

До АнонименИ защо мислиш така ?! Защото пиша истината ли ?! Лъжа ли е ,че по време на така нареченото османско робство българите са имали всички права ?! Право на религия , майчин език ,право на работа ,право на собственост ,право на свободно пътуване в страната и в чужбина ! Всеки е ходил свободно в чужбина и се е връщал защото не е бил тормозен от турците ! А под руски ботуш ,хем ви ограбваха ,хем ви оградиха с телени огради за да не бягате ! ЛЪЖА ЛИ Е ?! ПРОМИТ МОЗЪК !