41

Waffen SS

преди 4 години

"""Пионерската железница отваря през 1984 година. Тя е една от много, които Съветският съюз създава, за да поддържа интереса на младите към технологията и да ги подготви за бъдещите им професии на инженери. Но работи едва няколко години. До момента, в който Югославия не се отделя от СССР. През 1954 г. е затворена напълно.""Ама каква е тази глупост.Отваря 1984-затваря 1954Прочети още на: https://dnes.bg/index/2019/08/01/nonument-grupata-koiato-iska-da-zapazi-buzludja-jiva.418230

40

асдаа

преди 4 години

До АнонименДрън, дрън, дрън... Тогава имаше евтин, почти безплатен обществен транспорт и колата беше по-скоро гъзария.На почивка се ходеше редовно - всяко лято на морето (не на сегашния бетон) и често с Балкантурист.А сега караме огризките на запада - това дето е било за претопяване.

39

асдаа

преди 4 години

До АнонименГрешка. Днес пари имат престъпниците - крадци, бизнесмени, политици...

38

Анонимен

преди 4 години

Закрити над 1000 училища в последните 30 години.

37

Robinzon

преди 4 години

До ДемокрациятаПака лъжа от един професор агент на ДС .Сега имаш интернет и можеш да разбереш всичко по целия свят ,земи та малко почети и земи та хвърли учебниците по политикономия или томовете на живков с които си украсил секцията си.

36

Анонимен

преди 4 години

Днес при демокрацията само мързеливите и некадърните нямат пари, умните и кадърнити имат пари и живеят при висок стандарт на живот. Демокрацията е най-добрата система, никой не е измислил по-добра.

35

Демокрацията

преди 4 години

Първо място по смъртност в света.

34

Накратко

преди 4 години

До АнонименПродължителност на животаРусия 62България 74,8Германия 78САЩ 82Това са данните от преди 20 дена.

33

Анонимен

преди 4 години

Продължителност на животаРусия 62България 67Германия 78САЩ 82

32

Robinzon

преди 4 години

До АнонименЗа здарвеопазването.Нямаше по корумпирана и бездарна лекарска помощ.Имаше само един антибиотик ,мислая че беше тетрациклин но може и бъркам.Нямаше право да се лекуваш в болница извън местожителството и тука вече се почвеше с прасете,мезета,търсене на уисики с връзки,тоблерони,шилета и всчичко каквото произвеждаше лошия запад.А пък да станеш професор и да не си партиец е мисия невъзможна.Даже си създадоха и правителственна болница ,селяците.Доктор ми каза вила с антиб. си направих.

31

Анонимен

преди 4 години

Здравеопазването преди 1989 - безплатно, ама чист касаплък. Операция от апандисит - 1 седмица лежиш в болница.Сега - на следващия ден си у вас и на крака. Е, така е, ще трябва да се бръкнеш 1000лв ако не си осигурен.

30

Анонимен

преди 4 години

В Куба продължителността на живота е колкото в Дания и САЩ, дори някои статистики посочват малко повече за Куба от Дания.

29

Анонимен

преди 4 години

Над 2,7 милиона работещи бедни.

28

Демокрация

преди 4 години

Имаш пари - ходиш на лекар. Нямаш пари - пиеш липов чай.

27

Анонимен

преди 4 години

В най-бедната държава на ЕС минималната заплата е 280евро.В комунистическа Куба - 12$, в комунистическа Венецуека - 2$, във великата Русия - 120евро.Това са числата.Факт.

26

Анонимен

преди 4 години

Над 2 милиона пенсионери, едва оцеляващи с пенсия от 200 лева.

25

Анонимен

преди 4 години

При социализма хората нямаха жилища, а при демокрацията си купиват мезонети с асансьори на цени 5 пъти по ниски от пазарнита.

24

Анонимен

преди 4 години

При социализма хората нямаха коли и не ходеха на почивка, едва след 1989та година започнаха да ходят на почивка, а при демокрацията всеки върти западна кола и хората правят тапи по магистралите като излизат на почивка в чужбина.

23

Анонимен

преди 4 години

Здравеопазването преди 1989 беше стържеща зъболекарска машина с ремъци (още настръхвам като си спомня) и живачни пломби.Дотук беше безплатното. Ако си по-заможен, за твоя сметка можеше да си направиш златни коронки. Беше доста престижно.

22

Демокрацията

преди 4 години

Намалява раждаемостта, расте смъртността, влошава се възрастовата структура на населението, опасно висока е емиграцията. Намалява и застарява населението и работната сила с всички негативни последствия. Продължителността на живота остава много по-ниска от средната в Европа. Българските заплати и пенсии са най-ниските в ЕС. Условията за труд са лоши. Рязко намаляха доходите и потреблението на домакинствата. Нарасна бедността. Изостри се доходното неравенство то е между най-големите в ЕС.