19

Камен и Михаил

преди 4 години

До анонимен 21Явно не знаете как работят нещата при нас. Държавата дава пари ЕДИНСТВЕНО ЗА СМОЛЕТНИТЕ НИ БИЛЕТИ. Останалите пари идват от една-две американски фондации, които не ни задължават да заминем в чужбина. Знанията, които сме получили не са за сметка на държавата. Тя така или иначе прави всичко възможно да не получаваме достатъчно знания в училище и да нямаме мотивация да учим и да се развиваме. Така че заминаването в чужбина е съвсем закономерно.От гореспоменатите химици

18

Камен и Михаил

преди 4 години

До анонимен 21Явно не знаете как работят нещата при нас. Държавата дава пари ЕДИНСТВЕНО ЗА СМОЛЕТНИТЕ НИ БИЛЕТИ. Останалите пари идват от една-две американски фондации, които не ни задължават да заминем в чужбина. Знанията, които сме получили не са за сметка на държавата. Тя така или иначе прави всичко възможно да не получаваме достатъчно знания в училище и да нямаме мотивация да учим и да се развиваме. Така че заминаването в чужбина е съвсем закономерно.

17

Саймън

преди 4 години

До Анонимен и всичките бавняриКато начало държавата не плаща за тяхната подготовка. Спонсор на подготовката им е фондация Америка за България (пише го дори и на тениските които са им униформи). МОН и държавата на която дължат милиони не са направили нищо, че да ги изпратят на международна олимпиада. Освен това държавата не само не ги спонсорира, но и не им дава стипеднии. Всеки от Румънският отбор получава 10 000 евро за медал и 5 000 евро за участие. 3. България не спонсорира тази олимпиада

16

Анонимен

преди 4 години

Изслушах всичко и ми се стори много тъжно. Събрани 4 младежи специално да бъдат обучавани в СУ от хабилитиран преподавател, защото първо, "в училище се учи малко химия" и второ, няма база в училищата. Обучават ги за сметка да държавата, пращат ги на "сгледа", някой да ги хареса и да ги вземе в чужбина и ни се предлагат като обект на радост.

15

баба мара

преди 4 години

поздравления за децата родителите и учителите

14

Анонимен

преди 4 години

До ВанкатаАми така си е. Не ги разбирам тези с минусите. За да успеят в научната област (а и в приложната също) е добре да получат докторска степен, иначе ще останат цял живот прости изпълнители. Независимо от това, колко са добри, в България ги чакат 5 години следване (бакалавър и магистър), след това 3-4 години докторантура (с 500 лв. стипендия), след което щастливо ще започнат работа за максимум 1000 лв. заплата (най-често по-малка).

13

Анонимен

преди 4 години

Дано да имат късмет в живота и да развият потенциала си. В чужбина ще имат по-големи шансове за практическа реализация. Въпросът не е само до пари, но в България нещата са сведени до физическо оцеляване.

12

Ванката

преди 4 години

До Анонимен 4Естествено, че ще искат да се реализират в чужбина. Какво предлага Бг на умни хора? 600-800лв. заплата и слугинаж на неграмотни мутри...

11

Радост

преди 4 години

Браво на децата!

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 11Ами те олимпиадите по принцип са си за деца, не за професионални учени. Така се търсят млади таланти. Най-добрите световни университети ги следят и привличат медалистите. Това е най-ценният капитал в света в момента.

9

Анонимен

преди 4 години

айде сега в щаба на ГЕРБ на работа. Първата им задача, ще е да чакат и да спят на стълбите пред ЦИК, за да може ГЕРБ да се р егистрира първа за изборите, както правеха досег

8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 4И какво е неясното? Смятат да следват в чужбина и да работят там. Както и повечето олимпийски медалисти.

7

Анонимен

преди 4 години

На Цветанов щерката с 25 хиляди долара на месец заплата в американска банка,

6

Анонимен

преди 4 години

СДС и ГЕРБ закриха химичните заводи и Кремиковци и няма къде да работят за заплати. Олимпиада не храни.

5

Активист на БКП

преди 4 години

Браво ! Бойко ще ги назначи на минимална 270?...

4

Анонимен

преди 4 години

Абе тия олимпиади през ден ли са?Не могат да им насмогнат.

3

...

преди 4 години

Ааа не! Аз слушах тиквата дето сега ни е министър председател! Той каза, че на нас ни требет само КОМПЮТЪРНИ СПЕЦИАЛИСТИ ДЕТО ДА РАБОТЕЛ ИЗА НАС! Вие това не го ли чухте!? Следователно химици ни не требет! Нема смисъл държавата и бащицата да отделя от залъка си за такива химици! И за лекари не требе математици и физици пък ептен! От залъка си ше дели да им дава на такива дето държавата в негово лице не и трябват!!! Аааа!! Кви са тия статии тука! Ааааа!!!

2

OMG_Lucker

преди 4 години

Нема страшно- след десетина години те ще продължат да са добри химици... И пак в Париж или поне в чужбина...

1

Млад социалист

преди 4 години

Това е лъжа, по времето на герб се случват само лоши неща