18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен3Не прочете ли?черно на бяло е написано, че АЕЦ игналина е затворена още 2004.

17

data

преди 4 години

Истината е проста реакторите ввер или водо-воден реактор с вода под налягане е патент на Уестингхаус и първият подобен реактор е пуснат през 1957 в САЩ . Руснаците полагат огромни усилия да направят собствена разработка и измислят РБКМ - реактори от чернобилски тип . Те затова и крият до последно аварията - щот в тяхната разработка има конструктивен недостатък

16

Анонимен

преди 4 години

Филм за ядрената програма на САЩ или Франция ще има ли? А за авариите в ядрени централи в САЩ, Франция, Япония, Германия ще има ли?Любопитен съм как ще се отрази това на туризма на атола Бикини или атола Муруроа?А пък съседна Сърбия сигурно ще стане най-посещаваното място в Европа, аки излезе филмчето за използването на обеднен уран от САЩ и останалите "демократи" върху цивилното и население!

15

Состин

преди 4 години

До АнонименПини си хапчетата бе другарю , че нещо си се разтреперил ми се струва

14

Анонимен

преди 4 години

Идеотите край нямат. Виж туристите на нашето море.

13

Българин!

преди 4 години

За съжаление отговорните или по-точно казано БЕЗОТГОВОРНИТЕ ОРГАНИ В СССР НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИКАКВИ СЕРИОЗНИ МЕРКИ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДЕФЕКТА! Такива мерки са взети ЕДВА СРЕД ЧЕРНОБИЛСКАТА АВАРИЯ, което довежда до създаването на реактори РБМК от второ поколение, при които вече Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПОСТИГНЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН КОЕФИЦИЕНТ НА РЕАКЦИЯ, както става в АЕЦ "Чернобил" и АЕЦ "Игналина"!

12

Българин!

преди 4 години

"АЕЦ "Игналина" копие на "Чернобил""Не АЕЦ "Игналина" е копие на "Чернобил", а АЕЦ "Чернобил" Е КОПИЕ НА АЕЦ "Игалина"! Всъщност около три години преди Чернобил (точно по времето на строежа на 4-ти блок) именно в АЕЦ "Игналина" СТАВА ПОДОБЕН НА ЧЕРНОБИЛ ИНЦИДЕНТ (просто ректорите от типа РБМК-1000 от първо поколение СА ИМАЛИ КОНСТРУКТИВЕН ДЕФЕКТ), но по чудо АЕЦ "Игналина" оцелява, разминавайки се само със сериозна повреда в активната зона на реактора!

11

Хакната пръскачка

преди 4 години

Днес.бг са доказано проправителствен сайт, ама дори и те отказват да пишат новата теза на Гешефтурата за хакването на пръскачките край парламента! Явно и на тях им се вижда пълно безумие!И аз на село ходих да проверявам някой да не ми хакнал маркуча!Ако ГЕРБ бяха комици щяха да са ненадминати, такива на чело на държава обаче са ИСТИНСКА ТРАГЕДИЯ!

10

Анонимен

преди 4 години

Е да винаги за "Радио Москва" Американците са виновни!! Но тогава защо след Втората Световна, след като си разделят Европа. Страните който попадат под ботуша на имерския САЩ, просперират а страните, които са "Освободени" от СССР затъват все повече. И по света.. Защо Южна Корея окупирана от САЩ е по-добре от Северна Корея, освободена от СССР.. Просто питам..

9

Анонимен

преди 4 години

На филм всичко изглежда като компютърна игра.

8

Анонимен

преди 4 години

Когато се прави такъв филм печелбите би трябвало да отиват за семействата на пострадалите хора. Грозно е да трупаш пари по този начин. Русия или Украйна единствено държат авторските права над Чернобил.

7

Анонимен

преди 4 години

Нека покажат и стара американска или английска АЕЦ и ще сравним кое е по-зловещо.

6

КПСС

преди 4 години

Защо ЕС не ги е принудил да го затворят като условие да ги приемат

5

ДО 5

преди 4 години

Руснаците не са спечелили от Аварията - Печелят САЩ - през Сателитите Украйна и Литва .Истината ще излезе някога на яве - не може Чернобил да гръмне отвътре , това и във Филма го повториха 50 пъти .

4

Анонимен

преди 4 години

Руснаците правят авария.. После Американците правят филм за това.. Американците печелят от филма, Руснаците печелят от рекламата и туристите.. Абе има нещо гнило. Уж се мразят но и двете страни печелят от тази омраза. И сякаш ако не се мразят и не прпангадрират тази омраза и двете страни ще са на загуба. Имам чувството, че Америка и Русия трябва винаги да са врагове, инъче печалбите падат.

3

Анонимен

преди 4 години

Откъде накъде? било е копие на Чернобил?

2

Анонимен

преди 4 години

Шпротите що не си затворят реакторите, нали отричаха всичко руско и съветско? Нашите бяха ВВЕР и ги затвориха, а шпротите що ждиткат с РБМК???А? ЩО, БЕ???

1

Анонимен

преди 4 години

Много пропаганда с тоз филм, американците сигурно пак готвят някоя авария някъде и после ще кажат ето нали ви казахме. Запасете се с йод и вазелин за всеки случай.