39

Анонимен

преди 4 години

До Ко, ко?Това че не сте учен, донякъде ви оправдава. Отчетът на БАН е приет преди известно време в парламента - там ги има данните. Понеже вие повдигате въпроса, оставям на вас да намерите числата. Харчат малко за такава голяма институция, имат приходи от проекти, прилична за финансирането научна продукция. А и не виждам, защо говорите само за БАН. Центърът по полярни изследвания е към Софийския Университет.

38

Ко, ко?

преди 4 години

какво били вкарвали учените в България като пари? Я пак? Я да видим бюджета на БАН колко е? Я да видим кой, кога и колко е платил за техни патенти и проекти? Може и да не сме учени ама елементарна аритметика владеем все пак!

37

Анонимен

преди 4 години

До до 36В голяма грешка сте. Основната част от парите за изследванията учените си ги докарват сами, с международни проекти. Тоест, вкарват пари в държавата.

36

дедо Ташунко

преди 4 години

Пимпирката е пич и хитрец. От 5 десетилетия си живее идеално покрай проблемите с Южния полюс. Пожелавам му да изкара столетие.

35

Анонимен

преди 4 години

До ВтрещенЕдна от основните причини, поради които ги има изброените несправедливости, е тъкмо недостига на инициативни и образовани хора, работещи за просперитета на България, които мислят отвъд моментното оцеляване. Пожелавам успех на Пимпирев с новата лаборатория. Вероятно и чуждестранните партньори ще могат да я използват. Хубаво е, че няма да сме вечно в позицията на просяци.

34

до 36

преди 4 години

Споко мен. Съвсем скоро ще си правят науката с трици. Ако изобщо има някой да им изкара дори парите за триците. Щото май в момента малко над 800 000 жителя на държавата изкарват парите на останалите. Другото е учени и плява.

33

.

преди 4 години

Страшни *** има в тая нашата страна.Без наука няма сполука нискочели. Без наука няма технологичен напредък. Без наука няма икономика. Без наука интелектуалното ниво спада.Без наука си говорим за битовизми, магистрали и апартаменти.Без наука бяга човешки потенциал.Има ли нужда да се обяснява още?

32

Втрещен

преди 4 години

90% от българите на 50 години нямат един зъб в устата си защото нямат пари за зъболекар, половината куцат защото нямат пари да си платят изкуствената става, новородени измират защото нямаме пари за апаратура изобретена преди половин век, ама харчим стотици милиони за да си играем на учени .... нещо е много, ама много объркано в тази територия!

31

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Този какво работи?"Участва в преброяването на глупаците по форумите.

30

Анонимен

преди 4 години

Този какво работи?И за какво му е нужна цяла нова база за да постави хладилник в нея,за да съхранява проби от лед от Антарктида.

29

Анонимен

преди 4 години

Бухахаха. Щели да правят супер лаборатория. Та тя нашата база там още няма интернет и се налага на учените ни да ходят по няколко километра за да крадат нета от испанската база, че да могат да си изпращат данните

28

31417

преди 4 години

Ми хайде да отделим и ние стдтици милиони. И без товоа са ни излишни. А не е лошо да помислим и за лаборатории на Марс и ЛУНАТА. Хем ще бъдем първи.

27

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 29Вижте, другарю. Каква теза, всъщност, се опитвате да защитавате? Че за науката трябват пари? С това съм съгласен. Че с малко пари не може да се прави наука? Не е съвсем така. Има малки и големи проекти, както и различни по мащаб изследвания. Има колективни изследвания, в които участват специалисти от различни държави. В такива колективи финансирането може да бъде осигурено и от един от авторите. Че българските антарктически експедиции нямат принос към науката? Не съм съгласен.

26

Психолог

преди 4 години

Да, науката трябва да се финансира. Но този се хили като Софиянски. Такъв човек не внушава доверие.

25

Анонимен

преди 4 години

Пак ще ви опонирам, но наука в лаборатория с ентусиазъм не се прави. И това не е лозунг другарю, а чиста действителност.

24

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗависи от науката. Но изглежда Вас този въпрос не Ви интересува в действителност. Мисля, че просто държите да си кажете лозунга.

23

Анонимен

преди 4 години

Само с един гол ентусиазъм не се прави наука.

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 25Като цяло е вярно, че науката се прави с много пари. Но понякога желанието и ентузиазмът също помагат. Освен тове и в съвременната наука има цял спектър от изследвания, които не изискват милиони. Ако щете вярвайте.

21

Анонимен

преди 4 години

Как пък Пимпирев за 30 години не разбра, че наука се прави не само с пари, а с много пари щото иначе другото е ..........Не напразно другите държави наливат милиони там.

20

Анонимен

преди 4 години

От друга страна за какво му е на човека да се отчита пред обществото? Погледнете си коментарите. Дори и да ви кажат, какви научни открития са направени, пак ще плачете за държавните пари, ще се правите на интересни с безумните коментари, нямащи нищо общо с действителността. Показателно е, че дори и реални успехи, които поставят България на едно ниво със световни изследователски центрове, няма как да ви впечатлят. Вие не забелязвате, че с това отношение самите вие се превръщате в аутсайдери.