270

Николов

преди 4 години

Съгласен съм, че работодателят не трябва да отговаря за болничните на служителите, та нали затова плаща здравни осигуровки. С тези три дни за сметка на работодателя излиза, че работодателят плаща втори път за нещо, което вече е платил. Не е справедливо.

269

Х6

преди 4 години

Дано спре да съществува тази държава заради такива псевдобизнесмени...

268

Анонимен

преди 4 години

До НаблюдателНе е съвсем така. За да започнеш работа като държавен служител на не съвсем низша позиция трябва да си човек на някой или да си платиш. Знам го от личен опит. И доходите на са само обявената заплата, а най-малко двойно. И като добавим, че им се плащат личните осигуровки, сметката става дебела. Нямам предвид IT специалисти.

267

Нищо ново

преди 4 години

До Анонимен 278: Олигархията не е червена, а тюрлюгювеч - има всякакви. Сложи си розовите очила и гледай бодро напред. Бат' ти Бойко казва, че все растем (но не поумняваме). И все сме на опашката откакто м'утренско-д'алавераджийската му партия е на власт.

266

Анонимен

преди 4 години

Червената олигархия НЕ е бизнес, а робовладелци, които експлоатират раята и си харчат парите за яхти и луксозни имоти !

265

Нищо ново

преди 4 години

Бизнеса всъщност иска изобщо да не плаща болнични. Засега се пробва само с първите три дни. И след като бизнеса иска, депутатите ще го приемат. Нали отсега нататък партиите на практика ще ги финансира само бизнеса. Такава беше "народната воля", т.е. за това гласува мнозинството на референдума на Слави. А който плаща, той поръчва музиката.

264

Бай Тоз

преди 4 години

Бизнеса защо не гледа от Швеция,Холандия,Австря и да дава по 2000 евро заплата? ПИТАМ АЗ

263

Въпрос

преди 4 години

Къде го тоя "бизнес", че само го споменувате??? "Бизнес"... Пфу!!! Някакви самозабравили се далавераджии, именуващи се "бизнес"!!!Че и претенции и изисквания имат! Нещастници!!!

262

Герберче

преди 4 години

Браво на бизнеса.Трябва да се премахне и платения отпуск, майчинството, а защо не и плащането на заплати.

261

+++

преди 4 години

Да чакам с месеци заплатата която ми дължиш,да изчакам болничните,ще чакаме с есемеси да си лекуваме децата,абе вие малoумни ли сте.Това че любимата партия ви направи пишман "бизнесмени" не означава чи сте богове.Възпитението ме спира да ти отговоря подобаващо и--од такъв.

260

Анонимен

преди 4 години

Ненормално предложение! Ако се приеме, че първите 3 дни няма да се плащат болнични по-скоро болният ще си удължи болничния за да се излекува , отколкото да бърза да се върне недоизлекуван на работа!!!

259

Бизнеса

преди 4 години

да иска и период на изчакване за назначаване на работа - първите шест месеца да не плаща заплати.

258

Нецензурни думи

преди 4 години

ТеА да са чувАли нещо за "социална политика"?Морала - затаковай го...Човек е болен, излиза от кабинета на лекаря с рецепта минимум, минимум за 50 кинта! Болен е, трябва му сок, плод и други такива "глезотии", които като здрав не си позволява заради заплатата - ако си ги позволяваше, може би нямаше да е болен?Каква работа ще търсят теА от човек, който ще се влачи ни жив - ни умрял с 39 температура, за да не гладува семейството му през следващия месец?От комунист, капиталист не става

257

ss

преди 4 години

защо тез искат само ощетяване на работника а нито веднъж не казаха за 3 и 4 дневна работна седмица :) като ще се правим на развита страна да го правим :) взехме от демокрацията , взехме и от комунизма и няма такава простотия както в България !

256

Ох

преди 4 години

Па знае ли се болния може и да ритне камбаната в рамките на изчакването.

255

анонимен

преди 4 години

Каквито ни управляват такива са им исканията -глупави

254

До: 1

преди 4 години

При шведските заплати всичко им е безплатно на шведите.Бях там преди години.Наложи се да ми сложат ваксина за тетанус.Нито паспорт ми исксха, нито пари!

253

Крас Богаташа

преди 4 години

Абе к'во изчакване бе?Аз предлагам най-добре на работниците да им се слага един железен нашийник на врата с името на господаря им, та в случай че избягат да бъдат лесно връщани!Не стига че им даваме да ядат да са живи, а и пари искат още!Ама ха!А който има нещо против - с пирони на кръста и айде!Аве, Цезар!

252

еее

преди 4 години

да се въведе и изчакване първите 3 дни на седмицата да не работим, а такива като тоя дерибеец да ни заплащат. аман от простотии! малко са му парите та му се досвидело за 5 лева болнични.

251

Анонимен

преди 4 години

Плащаш "здравни" осигуровки, събираш едни пари и се налага държавта да ти ги пести - няма "здравно" обслужване срещу "здравни" осигуровки (защо да си харчиш спестените пари - те са за здраве), няма платени болнични (защо да се харчат пари) ... и т.н.Не разбирате нито "работодателите", нито "държавата" - те ще живеят и след вас! Трябва да пестите!