61

ГЕРБ са гадове до Хм

преди 4 години

За какъв оптимизъм да говорим бе колега ? Че унищожиха земеделието и животновъдството, основния поминък за хората от село. Че унищожават частния бизнес и от там сива икономика и ниско заплащане. За оптимизъм и 210 лв. пенсия нещо не върви да говорим. Тези управляващи, и по специално ГЕРБ накараха хората да спрат да са оптимисти. Хора които вегетират и са на ръба на оцеляване, също не могат да да оптимисти. Всичко на тази територия се избива и унищожава. Кое може да е оптимистично ?

60

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЕдинственото спасение в Соросоландия е да си отимист, друго не ти остава.

59

Оптимист

преди 4 години

Добре, че при демокрацията, ЕС и НАТО българите измират като за световно, и намаляха с 4 милиона за 30 години, иначе щяхме да станем като Бангладеш 160 милиона, представяте ли си от какво нещастие ни спади демокрацията и членството в ЕС и НАТО.

58

Хмм

преди 4 години

Като ви гледам коментарите ще излезе, че това проучване е доста вярно. Очевидно наистина не вярвате в себе си и само търсите вината в другите. Чак да не повярва човек. Имаше един виц, че друго проучване доказало, че никой на никого не е длъжен. 90% от българите били в шок от това

57

Анонимен

преди 4 години

То за това при соца преди 1989та когато висшата партийна прослойка имаше всичко а народът нямаше нищо България стана 9 милиона, а днес в ЕС и НАТО когато имаме всичко България е първа по смъртност в света

56

До 47

преди 4 години

Колкото и да ви промиват мозъците на вас неграмотните герберасти, не може да промените историческия ФАКТ, че България беше приета в НАТО по времето на управлението на НДСВ, а в ЕС по времето на управлението на БСП.Със премиер Сергей Станишев, а не Боко Тиквата - посмешището на Източните и Западните Балкани, а и на цяла Европа.

55

Анонимен

преди 4 години

Да живееш в Соросолания и да си оптимист трябва да не си наред с главата,или под въздействието на опиати. Няма нищо по-брутално от реалността В нея като в скала се разбива оптимизма на бг.

54

Анонимен

преди 4 години

Преди 89та народът беше на почит, трудовият човек беше на почит. Партийната прослойка разполагаше с привилегии, но не и с всичко, имаше професии които бяха платени колкото и висшите партийци, но тогава всеки живееше добре и нямаше нито отпимисти, на никой не му беше притрябвал оптимизъм.

53

Анонимен

преди 4 години

Управляващите ни откраднаха даже и оптимизма.Затова не остана.Присвоиха си го за себе си.Като всичко останало.Затова се опитват да ни внушават колко сме стабилни и колко добре си живеем.Явно имат пред вид себе си.Как да не са оптимисти,като напълниха пеликански гуши(и в пряк и в преносен смисъл)от нашите данъци и мизерни заплати и пенсии.

52

Хмм

преди 4 години

До 52,Защото от как се помня всичките ни политици са били честни? И преди 89 имаше прослойка, за която имаше всичко, но не и за народа и след 89-та пак е същото, но с повече избор!

51

Анонимен

преди 4 години

Бангладеш е държава,почти колкото България по площ. Населението им е около 160 млн(ние - 6),представете си бедността им.А според анкета,самите те се чувстват като една от най-щастливите нации!?Е, в кого е кусура?Прав е ББ - в мат'риала!!!

50

Българин

преди 4 години

Требе да ни дойдат от некъде чесни политици които милеят за народа и държават и да ни дават големи мерезета и серезета, ама не ни идват. Вижте какво, дайте да се обединим всички срещу ГЕРБ, и тогава може да ни дойдат от некъде чесни политици които милеят за народа и държавата да ни дават големи мерезета и серезета!

49

Хмм

преди 4 години

До 51,Тук не говорим за ГЕРБ, БСП, СДС, АБВ, НДСВ, Атака, Сини, Зелени, Кафяви или каквито и да било други политически партии! Тук говорим за оптимизма и за това, че се развиват нещата. Може да е бавно, може да не е даже и на 50% правилно, но нещата се развиват. Можеш да си позволиш да бъдеш какъвто искаш. Можеш да си смениш работата. Можеш да си говориш каквото искаш стига да не пречиш на съседа. Имаме по-голяма свобода от колкото си мислите. Попътувайте малко и ще разберете, че тук е прекрасн

48

Оптимист

преди 4 години

Важното е, че границите са отворени да ходиме да миеме улиците и да береме ягоди.

47

До 47

преди 4 години

Преди всичко ни липсват честни политици,които да милеят за държавата и народа и да не крадат толкова много пак от тоя народ,който наивно им се довери.

46

До 47

преди 4 години

И според теб ГЕРБ ли отвори границите?Я си помисли пак.

45

Анонимен

преди 4 години

Какъв оптимизъм,бе?Страх е сковал цялата страна.Дори прокурорите ги е страх да изкажат собствено мнение.По-лошо и от социализма.Медии,съдебна система,администрацията като цяло са или купени или ги е страх да не бъдат изритани.Хора без чест и достойнство.Това ли ще завещаете на своите деца?

44

Българинът е непукис

преди 4 години

Преди всичко огромната част от българите са непукисти - дреме им на дядовия (или на бабината) , особено ако не ги касае пряко. Колкото по-заможен е - толкова непукизмът му е по-голям.

43

Хазяин

преди 4 години

Абе тъз година, нещо не додаха хора на морето, да им давам стаи под наем за 30 лв. и да им вземам по 2 лв. за всяко ползване на душа в общата баня.

42

Хмм

преди 4 години

Не мога да ви разбера повечето, които се оплаквате. Липсва ви пътуването до морето само по подбалканския път ли? Или ви липсват затворените граници и невъзможността на обикновения човек да учи в чужбина? Или не, може би ви липсва това, че може и без да работите да получавате заплата? Пък може и да ви липсва, това че искате да се развивате в някаква сфера, но уви държавата ви казва, че не можете и че трябва следващите 10 г. да си ги изработвате на струга?Днес е доста по добре от вчера!