17

Слави Стоянов

преди 4 години

Когато даден работодател си въведе 4 дневна работна седмица, а заплатите и осигуровките останат същите или по големи то дадената фирма ще си увеличи доходите с поне 30 процента. Тази прогноза, с факти, е на много по-интелигентни хора от мен. Има достатъчно информация по темата за който търси...

16

Анонимен

преди 4 години

"това може да се приложи в изкл малко сфери. работници които произвеждат на час опр. брой продукти по технологични причини как ще произведат необходимия брой за да изкарат необходимия приход като работят 4 дена по малко, а учител като ти преподаде с един урок по малко как ще те научи като с един урок повече.Това са утопии!" Ами проста логическа задача е това, просто ще се назначат повече хора! Общо взето машините произвеждат.

15

Анонимен

преди 4 години

До Трее се работи;)2Работникът, за разлика от чорбаджиятаима само своя труд, като багаж,и може с лекота да отиде да работив друга фирма, град или държава-а се опитай ти, да местиш бизнес, или да работиш без работници,особено ако имаш кофти репутация)Само си мислите, че сте богове!Не сте))))

14

Анонимен

преди 4 години

До Трее се работи;)Уважаеми, ако се изживяваш като роботърговец, ще имаш роби, не читави работници!Тогава, ако искаш и съвсем не им плащай,само че, сметката пак няма да ти излезе,и ще има да се чудиш , защо е така.Читав екип се създава трудно, а можеш да го разрушиш за 2 дни!В бизнеса празно няма-ако не умееш да работиш, друг ще дойде натвое място!Само ти се мислиш за незаменим

13

Анонимен

преди 4 години

Това няма да стане- практика в България е да не се назначават достатъчно хора за определена работа,особено по малките фирми.Тогава 8-часовият работен ден с лекота става12-14 часов, а 5-дневната работна седмица:6-7 дневна.И на никой не му дреме- ни на държавата, ни на чорбаджиите!

12

Анонимен

преди 4 години

русе са явно непред, в софия немски големи фирми като bhtc имат 6 дневна работна седмица, не зачитат закона не внасят и осигуровки браво

11

трее се работи:)

преди 4 години

на отворковците мразещи "чорбаджиите" ще им обясня следното -1ят ефект е, че като не му се върже сметката чорбаджията ще фалира и група отворковци ще останат без работа и ще търсят друг чорбаджия но нали и на него няма да му се връзва сметката и няма да му трябват и съответно безработицата ще скочи и тогава оцелелите чорбаджии ще могат да предлагат по ниска заплата, 2 ефект-за да му се върже сметката на оцелелия чорбаджия той ще дигне цените на стоките\услугите и всички заплати ще се обезценят

10

операция лондон

преди 4 години

В ГБ от десетки години фирми работят в режим за персонала си 3 и 4 дни работна седмица.Това го въведоха за да не увеличават месечните брутни заплати и да запазят часовата им ставка т.е имаш много свободно време което ти позволявс да работиш на поне още място.

9

са

преди 4 години

Скоро четох,че на Англия ще й е необходим цял век,за да премине на 4-дневна работна седмица,а ние искаме още от понеделник да стане!Иначе идеята е хубава,зашото някак си схемата не е измислена както трябва-5 дни бачкаш,2 почиваш!Не излиза нещо сметката,май!!

8

Анонимен

преди 4 години

Като за начало може да направят работната седмица от 4 дни и половина - в петък да се работи 4 часа до обяд, т.е. от 40-часова на 36-часова работна седмица.

7

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 2Може да се създаде във всички сфери с достатъчно "работна ръка". Разбира се тогава бърборенията за "производителност на труда" малко трябва да престанат. Производителност при всички случаи се постига с механизация. Разбира се става въпрос за производството. В сферата на "интелектуалния" труд това твърде разтегливо понятие.

6

Бизнесмен с Ауди

преди 4 години

А какво ще правят работниците през трите почивни дни? Ще ходят по моловете и ще се чудят как да изхарчат заплатата си. А като я изхарчат, ще искат по-висока. Това е порочен кръг!При мен всичко е поставено на различна основа. Няма заплати. Работниците са в цеха по 24 часа, всеки ден. Но аз не ги карам да работят през цялото време, не! (Пробвах, но бързо се износват и по-скъпо излиза)При мен работниците ядат на стол (ей сега свинското е евтино, ще се запася); имат часове за телевизия, за сън...

5

Анонимен

преди 4 години

Аз работя по два часа на ден на вилата и си свиркам.

4

Стоян

преди 4 години

Крайно време е за четиридневната работна седмица. Проблемът е в липсващите реални синдикати , които да отстояват правата на работещите. То е повече от ясно , че от страна на т.нар. работодатели / разбирай - чорбаджии/ ще има жесток отпор...

3

Стар Софиянец

преди 4 години

След ВСВ в България имаше шестдневна работна седмица с 46 часа за седмица (събота 6 часа). Преди това пак е била шестдневна, но не знам колко часа. През 1967 има Указ за постепенно въвеждане на петдневна работна седмица от 40 часа. Сега се говори за 4 дневна работна седмица, само дето това в България няма да стане при тази все по-голяма липса на работна ръка.

2

Анонимен

преди 4 години

това може да се приложи в изкл малко сфери. работници които произвеждат на час опр. брой продукти по технологични причини как ще произведат необходимия брой за да изкарат необходимия приход като работят 4 дена по малко, а учител като ти преподаде с един урок по малко как ще те научи като с един урок повече.Това са утопии!

1

L.

преди 4 години

Идеята е прекрасна, но трябва да почива цялата фирма. Остане ли и само един да работи, той почва да звъни телефони на всички по всякакъв повод.