27

Lan

преди 4 години

14Домашната котка не може да поддържа сама ноктите си - дори и всичките чесалки да ѝ купиш. Те прорастват прекалено големи и се забиват в лапичките на животното. Научих се да ѝ ги режа чак след като си травмира много сериозно лапичката...и съжалявам за това забавяне. Ако котката е дворно-домашна, няма проблеми - нокитите се изпиляват естествено.

26

Lan

преди 4 години

Рязането е едно, ПРЕМАХВАНЕТО е друго! Всеки може да изреже ноктите на котка, но да бъдат премахнати ноктите е сложно и най-вероятно тежко травмиращо.

25

Пешо

преди 4 години

До vladyЕй, ***!Ако наистина мяташ, че са нагли и трябва да ги научиш като режеш част от тях, то не ги вземай в къщи!Дали ме разбираш или си умствено ограничен?

24

vlady

преди 4 години

До 1За да се научат на ред. Котките са нагли животни и само като усетят истинска болка се държат прилично.

23

опетков

преди 4 години

Това за което се говори тук, не е "рязане на нокти", а ампутация. Има голяма разлика, когато само му отрежеш ноктенцата и те пак пораснат. Всички мебели в хола ми са издраскани от точене на нокти.

22

Фунийки с карфички

преди 4 години

От тях котките ускоряват по-бързо от Нисан ГТР.

21

Ако няма нокти,

преди 4 години

как ще се катери по стената, бе?Тези дни по сайтовете имаше такова видео, писали бяха, че котето е като нинджа.Но комшиите имаха същото чешитче. Стените на хола им са облицовани с тапети от текстилен тип. Взеха си малко коте и то още първия ден започна да се катери по стените, забивайки нокътчета в плата-тапет. Беше си харесало едно местенце в ъгъла, под самия таван. Настаняваше се върху масивния дървен корниз и оттам наблюдаваше.И през ум не им е минало да му режат ноктите!

20

Анонимен

преди 4 години

Психически ороблеминункотката ... яхваш яхваш вайййййй аферим ашконсун, машала ***

19

1

преди 4 години

До коткиПоради каква причина? Аз може да реша, че не ти трябват китки и глезени, какво правим?

18

Анонимен

преди 4 години

Решението е просто, минавате реката и режете ноктаците в щата Ню Джързи където забрана няма. След това пращате снимка на губернатора и му показвате среден пръст призовавайки то да ви пръцне на фуя с любов. Той ви пръцва на фуя.... живот :))

17

Анонимен

преди 4 години

Браво ... А сега за всички бездомни, гладни, болни хора ... са свърши върнете ли? Добре. Майната им на хората.

16

котки

преди 4 години

Трябва да се режат лапите на котките от тазовите и раменните стави.

15

Пешо

преди 4 години

До КитКатНямам представа какво си разбрал от писаното по-горе, но "да те светна" - тук се има предвид хирургическа операция, при която ако си представиш твоята ръка, се отрязват последните най-горни части от пръстите /всичките/, при което заедно с нокъта отпадат живец, кост и останалите меки тъкани, т.е. цялата фаланга. И такива инфантилни подмятания за педикюр в случая са неуместни!

14

Анонимен

преди 4 години

Човек трябва наистина да е много не наред, за да реже ноктите на котката. Първо те й трябват и второ - тя веднага почва да точи изрязаните нокти, защото това й е заложено. Изобщо хората с житейски липси яко прекаляват при отглеждането на животните си, като се опитват съвсем неграмотно да ги изравнят с отглеждането на хора.

13

КитКат

преди 4 години

Добре е котката да се води на педикюр и спа процедури. Ако се режат или пилят ноктите в домашни условия, има опасност от поднасяне на завоите на по-гладки настилки.А за коментиращите цървулопитеци, като излизате по чехли и сандали, е добре да си изрежете ноктите, не е забранено.

12

Пешо

преди 4 години

Как ще ни стигнат американците?Е, тия "напредничавите" ли ще ни учат нас кое е добро и кое не? Само питам!!!И за информация на тези, които сега ще ми скочат да ме плюят и критикуват - В "изостанала България" тази и още доста други несъвместими със здравия разум операции като рязане на учи и опашки, отстраняване на гласни струни и прочие простотии /извън медицински показания/ са забранени по закон преди 10 и повече години!

11

един

преди 4 години

И моя котарак прави поразии, но не съм си помислял да осакатявам животното! Все пак това е природа и то не е виновно!

10

Хамлет, принц Датски

преди 4 години

Мрази българите, но обича американските котки. Дали не е пълно хахо, крейзи и кукуруку тази имитация на човек?

9

Анонимен

преди 4 години

Котето на снимката е сладур!

8

Мяу

преди 4 години

Важното е да не забраняват мазането с коресилин на задниците на писаните и връзването на тенекия на опашката. Толкова са мили и сладки тогава и такъв фън настава....