43

ФЕЙСБУКПАТРИОТ

преди 4 години

Че то в България и всички картофи са Самоковски, всичкия фасул е Смилянски, всичките дини са от Любимец...

42

Всяка година

преди 4 години

България внася тонове мед от Китай. От Украйна също. А не съм видял в ни един магазин да продават китайски или украински медДе отива този мед?Мистерия.В магазините само български мед продават. Дали?

41

Анонимен

преди 4 години

Как става така,че домати от Македония ,Гърция,тур на,въпреки транспортни и други разходи продават домати. по евтини. от нашите?36736

40

Голям прос

преди 4 години

Хайде сега вземайте проби и от техния мед както дерете и нашите кожи. Щом ползват пестициди не знам как ще го купуват германците например

39

Няма проблем

преди 4 години

Да внасят и от Казахстан ако искат. И от Чернобил също. Но да бъдат така добри да пишат от къде е. А не само вносител.И да се посочва и на етикетите на готовите храни с мед - меденки да речем. А купувача да си прави сметка.Истината е че натурален мед можеш да си купиш само от познат пчелар. Човек на когото имаш довериеА между другото , пчелите зимата не се хранят. А ако се наложи аварийно - каквото им се даде изяждат го. Четете малко повече, не папагалствайте.

38

Анонимен

преди 4 години

господина е БИО - демек не пчелар, а схемар. Правете разлика

37

Бгр

преди 4 години

До 1Използваните пестициди там, попаднали в растенията, чрез техните пчелички, достигат до техния мед. Опасението е такъв мед да не попадне на територията на ЕС и да не достигне до крайния потребител при нас.

36

Анонимен

преди 4 години

Тоест нашите медопроизводители ни цакат с най-скъпия мед в света и реват на това отгоре за субсидии.Точно така! Искат 8-9 лв. за кг. и все "милите" са на загуба. Я искарат някое пръскане, я атака от африканска пчела, я някакъв перманентнтен мор. А все чакат най - високата цена. И не е вярно, че пчеларството е трудно. Работата с пчели в интересна, увличаща, не е отговорна като на хирург. Повечето пчелари я практикуват за релакс!

35

Анонимен

преди 4 години

"Качеството също касае аргументите ни, Южна Америка ползва много пестициди, което има отношение към него. Това би стигнало до пчелите и крайния продукт", подчерта Русев пред Bulgaria ON AIR.Айде стига с тия манипулации. Преди и след като се внесе дадена селскостопанска продукция и се прави множествен анализ за установяване на качеството. Европа не е проста да взема некачествени храни.

34

1234

преди 4 години

Откъф зор ще внасяме от ю африка?!?!? Хайде опитайте да внесете в Швейцария турски домати и краставици по 1 лв?!? Тоз загубен ЕС мита няма ли

33

АЛЛЛААРМАА

преди 4 години

Алармирам спешно. Моят бизнес се конкурира от всякакви пришълци....Искам държавата спешно да ми дава по 3-4000 лева на служител и по 50 % от производствените разходи за единица продукция....Иначе затъваме....ПОМОЩ.

32

Анонимен

преди 4 години

30 e прав. Нормално е да търсим южноамерикански мед, а не псевдо български такъв. Тук куцо кьораво сакато си захранва пчелите със захар за да не умрат през зимата, а от това страда качеството на меда.. Процента му на полезно действие е в пъти по-малак от другия!

31

i'm

преди 4 години

Е каква трябва да е производствената цена на мед от Южна Америка и какви трябва да са му транспортните разходи до България, че цената му да прави дъмпинг на българския мед? Това са някакви абсурди!

30

Анонимен

преди 4 години

Господин пчеларят ме удиви с изказването си, че пестицидите, използвани в селското стопанство на Латинска Америка ще навредят не на качеството на меда им, а на пчелите в България. Моля някой от четящите тук пчелари да коментира причинно - следствената връзка.

29

Анонимен

преди 4 години

Ако искаш да съсипеш един бранш, субсидирай го!

28

Анонимен

преди 4 години

Разликата е че там мухите Фъркат целогодишно. А у нас се хранят със шекер зимата.Там и телешкото им е най- вкусно. И вадят по 2-3 реколти годишно.А и имат най-ниската корупция в Южна Америка.

27

Анонимен

преди 4 години

Според мен, истината е, че стойността на парите е различна. И умишлената инфлация в "развитите" страни е част от политиката за прегради на движението на стоки. Какво може да се купи за единица национална валута в самата страна, това е мярката за ценност. Защо никой в България не протестира, като купува банани за 2 лева килограма? Идват от другия край на географията и пак производителите са съгласни.

26

Анонимен

преди 4 години

И аз искам субсудия, защо само зърнени, медови, черешвво и такива имат помощ. И аз искам помощ за бизнеса си? С какво те носят повече в икономиката? Ами да инвестират не с 200 кошера ами в 2000 кошера и да се конкурират. Значи останалия бизнес плаща данъци и отделно от тея данъци финансирате производители, които после пак карат джипове за 150к? Нещо не схващам.

25

Анонимен

преди 4 години

До 25не, от такива като теб дето не могат да дадат един подкрепен с реална аргументация контра аргумент сме на това дередже. Твоята работа прилича на вица със шопа дето му показали камила, гледал я, гледал я и накрая казал: "е па за мене, няма такова животно!"

24

Анонимен

преди 4 години

До МиткоС Уругвай и Аржентина, най-развитите страни в Южна Америка практически имаме еднакъв стандарт - по данни на МВФ за 2018г. по ППС на глава от населението Уругвай 23 274$, България 23 156$ и Аржентина 20 537$, това са фактите.