205

Пас

преди 4 години

работа, + евентуално кафета и цигари, и няма да ми останат и за храна. За други неща като дрехи, излизания, кино- въобще трябва да забравя. Е, вече си събирам багажа пак за чужбина и мисля, че няма и да се върна повече. Имаме хубава страна, ала работодателите не струват- вместо да се опитат да задържат персонала си, ако щете със добри заплати, соц.продобивки, те мислят само за печалбата си. Затова хората се изнасят, никой не иска да готретират като роб- каквото е отношението на повечето шефове

204

Пас

преди 4 години

Мога смело да кажа, че отдавна не бях виждал подобни подигравки със заплатата. При над 10г. стаж по специалноста, с магистратура, владеене на чужд език и специфичен софтуер, предлаганата заплата беше 600-700лв. Смених града, търся в друг голям град, уж с много добре развита индустрия в моята област, предлаганата заплата е подобна, само една оферта беше с заплата 900лв. Като тегля чертата- за наем/ ако се преместя за постоянно в друг град/, сметки-ток, вода, парно, тел, интернет, транспорт до ра

203

Анонимен

преди 4 години

Месечната производителност на труда била 1020 евро, което говори за способностите на дебеловратите да върят бизнес. Над 3 милиона избягали от България по 1020 евро на месец, прави 37 млрд. евро непроизведен БВП в България.

202

Пас

преди 4 години

Тази статия е доста подвеждаща. Има в нета калкулатори и може много бързо да се види колко реално е заплатата. За пример- в малките населени места масовата заплата по договор е 610лв, от който работника чисто взема 473лв. Е, извинявайте, ала цял месец да работиш по 8ч за тези пари си е подигравка. Мога и личен пример да дам- след N на брой години в Бг се прибрах в родна България, уж за по-добър живот. Потърсих си работа, ходих на доста интервюта, и в моят град и съседен -вторият по големина в Бг

201

Отговор

преди 4 години

До Анонимен 213 То от всяко дърво сви..рка не става.Програмиста се ражда , не се учи.

200

Анонимен

преди 4 години

Е то излиза, че Лукойл дава високите заплати по хиляда евро... аман бре

199

Анонимен

преди 4 години

Това със "скока на заплатите" подигравка ли е?

198

пецата

преди 4 години

само положителни новини за да тушират скандала с нап, лелееее леле

197

ne znam

преди 4 години

не знам защо така.. гледам хората и тук и навън все се оплакват, мрънкат и тн, а пък като се разходиш малко по нашите и гръцките курорти или по западна европа- друго се вижда. да не говоря, че по нашето и гръцкото море се забелязват доста от точно мрънкащите. В София всички заведения за пълни, особено тези в центъра. няма представа нещо

196

До 212 gio

преди 4 години

На тези лъжи вече никой не се хваща. 30 години точно това приказват дебеловратите бизнесмени - ти покажи какво можеш, изгърби се от работа, а аз някой ден ще запчона да ти плащам подобаващо. Разбира се този ден никога не идва, а човека или напуска или се пенсионира. Разбира се, че човек работи според това, което му плащат. Щом на някой плащат 600 лева, а не 1200, човека ще работи с 50% от възможностите си - точно според заплатата, която получава. Заради твоя начин на мислене 3 милиона избягаха

195

gio

преди 4 години

докато масата българи вървят с девиза "работя за колкото ми плащат", нито икономика, нито заплати ще се оправят. Хората трябва да покажат какво струват и след това да искат увеличения, а когато вече си се доказал е много по-лесно да си намериш доста по-добре платена работа след като настоящия ти работодател те е отрязал.

194

Анонимен

преди 4 години

И ДАНЪЦИТЕ, ЦЕНИТЕ СЪЩО СА НАГОРЕ..

193

Анонимен

преди 4 години

Затова най-добре на НОИ помощ за безработица.Не знам как са там нещата, ама щом твърдиш, че е най-добре... Така и така съм си в България, може пък да ги пробвам.

192

Анонимен

преди 4 години

До ЧиновникТака е. А пък чиновниците са малко или много най-некадърните в цялата държава, защото се назначават масово на шуробаджанашки принцип. В частния сектор, за да намериш работа на що-годе сносна заплата, която ти позволява поне да оцеляваш, ако не друго (разбирай 1500 лв. + за София и 1000+ за провинцията), ти трябва висше, поне 2 западни езика, поне 5 години стаж и референция от поне един работодател. За да си чиновник трябва да имаш връзки и да си послушен пред началничето.

191

До 206

преди 4 години

Така си и помислих, щом в 3 и 30 след обяд ти не работиш, а пишеш тук. Явно безработен *** плещи глупости как в чужбина има мутри и те го недооценявали. Затова най-добре на НОИ помощ за безработица. Да. Друго си е НОИ.

190

Анонимен

преди 4 години

Верно ли има кой да ти плаща за тея бисери?!Има.

189

Анонимен

преди 4 години

Няма смисъл да се работи ако не взимаш поне 2000 4000 лв чисто на месец и затова се емигрира

188

До 203

преди 4 години

Цитирам те: "Докато бях навън срещнах доста хора, които смятаха, че взимат малко пари за уменията си. Аз бях от тези хора. Предпочетох да си събера багажа, но да не работя за без пари на въпросните мутри. Въпрос на избор."Интересен си- на моменти пишеш няма такива бисери. Я малко намали темпото. Бил навън, пък там едни мутри го недооценили, пък си събрал багажа да не им работил. Верно ли има кой да ти плаща за тея бисери?!

187

Анонимен

преди 4 години

Те не искат да работят за такива пари. Принудени са да работят на тях.Докато бях навън срещнах доста хора, които смятаха, че взимат малко пари за уменията си. Аз бях от тези хора. Предпочетох да си събера багажа, но да не работя за без пари на въпросните мутри. Въпрос на избор.

186

До 199

преди 4 години

Те не искат да работят за такива пари. Принудени са да работят на тях. Защото мутрите са с твоето мислене и не биха платили повече. Където и да пита, мутрите тази заплата ще му кажат. А аз вече написах, че нямам персонал в момента. Бизнесът ми не се нуждае от портиер. Моето е малък бизнес. Правя струвам да давам реални заплати, когато наемам персонал, но аз не съм фактор. Фактор са мутрите. Те няма да платят. Защото като теб, мислят, че другите не заслужават пари срещу труда си и уменията си.