22

Анонимен

преди 4 години

Така и нито министърът, нито някой друг си даде труд да обясни при една и съща вноска какъв е смисълът да си прехвърли човек партидата от НЗК при частен застряховател.

21

Анонимен

преди 4 години

Има си хас ДАНС да не знае,кой иска и кой дава идеите,да се изсмуква ресурса за здраве в България,след като на почти всеки които е в системата на здравеопазването му е ясно за Кого става въпрос.Въпро е ние като общество трябва ли да позволим това!

20

Анонимен

преди 4 години

Министъра и заместниците му да си ходят при господарите. ДАНС и органите трябва да разучат, кой дава "идеите" и поръчките за тези безумни атаки срещу здравеопазването. Лобизмът, частните интереси и навреждането на пациента се виждат като бели конци. Идеите за заграбване на обществения ресурс в частна полза в здравеопазването се пробутва отдавна, всеки път му слагат по малко подправка, но продължава да си мирише на развалено.

19

До бай х

преди 4 години

Министер'о не е там да обяснява,он е курдисан от Същите хора да прокара едни хубави идеи,които ще вкарат в джобовете на Същите хора едни много,много хубави суми Ката година занапред,а оф'ците нека чакат качествено здравеопазване,та такава е нашата мила родна картинка наречена Здравеопазване!

18

бай х

преди 4 години

министеро на болестите защо не даде обяснение защо лекарствата по аптеките са от 3 до 10 пъти по скъпи от съседните държави ... така се източва здравната каца от белата мафия Защо нито една европейска верига аптеки не може да стъпи на българския пазар ?

17

Анонимен

преди 4 години

Система в която пациентът е Стока а не болен,общински болници Търговски Дружества ще се борят за финансиране от Частни Здравни Фондове, същите нямат никакъв шанс да просъществуват,или казано накратко на три милиона Българи ще го издухат с новите либистки предложения. Така че, хора не спете ами си защитавайте правата макар и малки които имаме!

16

джаич

преди 4 години

Системата е гнила , гнилото въже не се поправя , а се сменя с ново . Сенилният министър е жалка политическа креатура , БЛС е корпорация , синдикатите са казионни , а НЗОК е картел . Клептократите са ненаситни и едни и същи , ще ги познаете по техните спестявания по имотни декларации , работещи в държавни болници .

15

Анонимен

преди 4 години

Ама какви са тия фондове ! То са каси, фондове и още камара организации смучещи пари от държавата и от 80%те гласуващидебили

14

Анонимен

преди 4 години

Лобизмът на нашите "търговци" на здраве е очевиден,след "министъра"на здравеопазването Ананиев,сега и "шефът" на надзорният съвет на НЗОК в хор ни убеждават че като пренасочиме огромният финансов ресурс към шепа кожодери,нещата в родното здравеопазване ще тръгнат към Добро,Да ама Не, единствено шепата "търговци" на здраве ще станат гарантирано много по богати!

13

Анонимен

преди 4 години

Проклети да сте всибки българоубийци до девето коляно.

12

Анонимен

преди 4 години

Какъв беше този див капитализъм налаган у нас вече 30 години,бре?Не знаеш как и с какво да го оприличиш!И джунгла не е,защото хищниците и те насита имат!И капитализъм не е,защото капиталистите допреди 50-60 години бяха джентълмени,имаше социални придобивки за работещите в техните фирми!Къде и как се стопи всичко това?Частни фондове,концесии,грабене и крадене на поразия....пари,пари,пари....В гроба не се носи всичкото имане,ей!Няма богати там и се спрете най-после нещастници!

11

Анонимен

преди 4 години

И сега има частни застрахователни здравни фондове, които имали по 30 хиляди осигурени. Толкова са им пазарните силици, а колко са административните им разходи?Лобистите искат да овладеят огромният обществен ресурс и да си правят с него частни болници. Многократно опитват с лъжи и манипулации да се представят като вълци в овча кожа. "Вълкът кожата си мени, но нравът - не". Днес лобистите правят пореден опит да навлекат овчата кожа посред лято. Лято, отпуски - идеален момент за пробутване на лъжи

10

House M.D.

преди 4 години

Защо другарката Начева иска тези фондове да извършват диверсии? При това - в цялата страна!

9

висок

преди 4 години

И тук ще стане като в ЧПФ!!! Вижте догодина какви "втори" пенсии ще взимат осигурените там и си вадете изводи какво ще е в ЧЗФ!

8

кръпел

преди 4 години

.... със новата схема ще се инвестира в нови гробища

7

Анонимен

преди 4 години

Къде са ни парите внесени досега, когато не сме ползвали медицински услуги????Защо ги крадат и защо не можем ние да си избираме за какви медицински услуги да си ги дадем, примерно зъболекарски????От 2 до 3 милиарда годишно от всички нас крадат само по тази схема....

6

Анонимен

преди 4 години

Отварят място за поредните финансови играчи, да се разпореждат с организирано събираните пари, през закона за задължителното осигуряване.Резултата ще е същия както с гражданската на автомобилите. Поскъпване всяка година и рев за недостиг на средства. Но ще има скъпо платени в уредени офиси администратори на корем. А очакването новите разпоредители да инвестират, не се случи нито с предните подобни фондове, нито ще се случи с новите. Нещо в системата е коренно грешно. Само имитират дейност.

5

Анонимен

преди 4 години

Който не е гледал филма на Макъл Мур Сиско, да си го пусне. Старичък е, но ще види какво ни очаква. Има и доста по-зле от сега.

4

Анонимен

преди 4 години

Оставка за мин., зам. мин. и всички лобисти на частни интереси. Въпрос на национална сигурност е да защитим правата на пациентите. Не желаем застрахователен модел на здравеопазване.

3

д-р Петрова

преди 4 години

Поредната пирамида. Върнете старата организация на здравеопазването. Редуцирайте частните болници. Влезте в болниците и наблюдавайте как са лекувани пациентите. Вижте приема на конвейер. Вижте писането от лекарите, бумащината, която им е наложена. Въведете електронният картон. Моделът Ви не работи.