16

Анонимен

преди 4 години

Предполагам, ще направят таолетна със знака на ИД

15

пипи дългото чорапче

преди 4 години

Аз съм за история на Византия.И да,ако не бяха овладели старите цивилизации нямаше да я има тяхната култура.Но си нямат нищо общо Арабският халифат и сега живеещите и проповядващи исляма

14

Анонимен

преди 4 години

До ronaldoНе знам много за мюсулманството,но арабите стават могъщи,след завладяването и помохамеданчването на Персия,Персия е била достоен съперник на Византия,с развита култура,астрономия,математика,медицина,много от арабските учени са именно от персийски произход.Изглежда помохамеданчването е вървяло от СА към останалите държави.И вместо срещу Персия,Византия се изправя пред още по-могъщ противник - Арабския халифат.

13

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСега погледнах,до 718 година византийците държат Леванта https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%82но византийците си запазват Мала Азия,благодарение на българската намеса и Тервел,воюващи на страната на византийците.

12

Дими

преди 4 години

До ronaldoТова не отговаря на истината.

11

ronaldo

преди 4 години

грешиш приятелю. мохамеданството се заражда в сирия не далеч от град петра т.е. от останките му. мюслитата от начало се молят на каманаците там и черната им кутия е била там и всички ранни джамии са обърнати на там. после арапските владетели в дамаск губят гражданска война срещу иракчаните и саудитците и последните местят кабата в мека. кланът на мохамед е живял не далеч от петра. малко след тайи война арапингофците унищожават александрийската библиотека и всички копия на корана които не им отъ

10

Анонимен

преди 4 години

Много дрънкате да покажете колко знаете ,а всъщност заглавието е точно .ИСЛЯМА Е ОТ 7 ВЕК. ПАК ПРОЧЕТЕТЕ КОИ ВЕКОВЕ СА ПОСОЧЕНИ .

9

Анонимен

преди 4 години

По това време Византия е владяла тези територии и Мала Азия,включително и Египет,даже и половината от днешна Италия е била територия на Византия,а и северна Африка е била част от Византия някога.Учете историята на Византия,за да разберете историческото минало на света.

8

Анонимен

преди 4 години

По това време, англичаните са изничали, като изорани суеци от землянките и са рупали кореноплодни.

7

Saki

преди 4 години

То, че снимката е илюстративен е ясно, ама то местността сигурно така изглежда. И въпроса е какви земеделци е имало в тая пустиня?

6

Анонимен

преди 4 години

От по-късен век трябва да са тези постройки,а не от 6-8 век.Че той Мохамед е роден чак 6 век,на баща му ли е тази джамия?Объркали са вековете.И освен това мохамеданството се заражда в СА и се разпространява по-късно из останалите държави.

5

Анонимен

преди 4 години

През есента на 678 г. арабският флот е разгромен, бягащите остатъци са пресрещнати край западния бряг на Мала Азия и са доунищожени,арабските армии започват отстъпление. Те са пресрещнати от византийски войски в Централна Мала Азия и са окончателно разгромени.През 680 г. Византия и Арабският халифат сключват 30-годишен мир, според условията на който, империята получава 3 хил. златни монети като годишен данък от арабите.От по-къен век трябва да са тези постройки,а не от 6-8 век.Че той Мохамед е

4

Анонимен

преди 4 години

Стига ,бе!Тогава тази територия е била част от Византия,пак пишете разни глупости, археологическия екип Джон Селигман и Шахар Зур да научат първо византийската история,тогава да приказват смешни приказки!Византийската армия побеждава в Битката при Сулайем (677г). През есента на 678 г. арабският флот е разгромен,бягащите остатъци са пресрещнати край западния бряг на Мала Азия и са доунищожени,арабските армии започват отстъпление.Те са пресрещнати от византийски войски в Централна Мала Азия и т

3

Анонимен

преди 4 години

Колко ли пъти през вековете са я откривали и други минувачи търсещи къде да олабят мехура.

2

до 3

преди 4 години

Аааа не!! Ово е мАкедонско! Пише си на мАкедонски - "Тука беше Сашето и яде дюнер по скопски."

1

Номад

преди 4 години

Айляк Акбар!