55

Скептик

преди 4 години

А защо да няма общо със съвременен Иран. Защото нещо не са удобни? Защото искат да разорят и тях ли?

54

обикновен

преди 4 години

Тракоманите пак заляха нета, тези *** не спят, бе , за без пари, или поне така твърдят!Но ще разберете истината, когато почнете да четете Научна Литература, но тя не е в кафетата! Тогава ще разберете, че траките са арии, иранци, не местно население, пряко еволюирало от ***, а смесица от малоазиатски, гръцки и ираноезични пришълци! Първите Българи, в това отношение, са били по-чисти и генно хомогенни и не са били траки! Четете, с пасене на офце и чатене в блогове, не става!

53

до 55

преди 4 години

Като разбереш какъв си, ще ти се изясни.На територията, народ всякакъв.Някой са Арий/Българи, други не. Съдба има са всеки. А бонуса, че си роден на земята на Хората, можеш да осъзнаеш само, като пробваш и други илюзии на планетата. Ако ти хареса да си доволен роб, на богат господар, не си от рода на Хора, а просто човек/чивек/чиляк (същество с жизнена енергия - чи, за един век).Играта Живот, изисква да има и Хора и народ. Яж, пий и прави поколение. Гена Хора, ще пробие, кога трябва в рода ти.

52

анонимен

преди 4 години

Не знам какъв ,зная ,че съм най-бедени най глупав- такава ние съдбата!

51

Анонимен

преди 4 години

Царските скити, синовете на Бога, Хора/Ора/Арий, всичките те, са носители на човеколюбивата доктрина от древни времена до днес. Свободолюбиви, търсещи и защитаващи Истината и Правдата. Противостоят им имперския принцип Господар-Слуга. Това е разделителя от древни времена до днес. А всички глупости, с търсене на народи и нации в древността, е модерна мъгла върху истинните събития в древността.т.н. Траки са били свободолюбиви, не приемащи робството като форма.

50

Анонимен

преди 4 години

До Влади: Само казвам,какво според теб означава понятието "тюрки"?

49

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 33ГНалучкваш нещата.Но "трако-илирите" също са ариани, какъвто е и тракиецът Константин Велики, дал равноправие на християнството.Траките са първохристияни от 1-ви век.После "православните" се обявявят самообявяват за единствени.От 3-ти до края на 6-ти в. в ИРИ има тракийска/българска/ доминация.Императорите, военноначалниците, войската са траки, с най-хубавите земи и славна история.Другите народи се обединяват в "православната" църква в болбата за власт, срещу българите.Просто е.

48

GG

преди 4 години

До БогомилМного си прав ! Орфеевият завет доказва всичко за произхода на религиите като цяло. Заветната плоча е първото доказателство, че човек почита бог или божествено същество. Всички конспирации за преселвания са глупости. Дошли сме от някъде си и там няма нищо, а тук е цялото наследство? Кой забравя дома си?

47

Анонимен

преди 4 години

"Според професор Георги Бакалов има библейски податки, според които българите са от рода на Ной."Каква феноменална глупост! Според библията цялото човечество е от рода на Ной, а не само българите. Да не говорим, че цялата история за Ной и потопа няма как да има нещо общо с истината.

46

Богомил

преди 4 години

До всички турци и турчееще се, Орфей, нашият предтеча е най великата личност на древността,създал първата човеколюбива религиозна доктрина.!Кой не, ако не първата цивилизация, смесила 5 различни народа в единен тракийски етнос, може да роди човеколюбието?Христос е бил наричан "Вторият Орфей".Наследници на Орфей са траките първохристияни, станали богомили.Най-важното на този свят е да си добър човек, а не кой от каква раса е, етнос, цвят на кожата и т.н. Омразата м/у хората е израз на комплекси.

45

GG

преди 4 години

Пълни глупости... Ние винаги сме си били тук !!!

44

Waffen SS

преди 4 години

Тук вече ще имаме истинска вакханалия на разни екзотични и генетични изследвания.Колкото до самия проф.Добрев,ако не греша е специалист по икономика на селското стопанство,а историята му е нещо като хоби.Тук му е мястата да се изкараме роднини на древните атланти,на толтеките,омелтеките,майте,инките,ирокезите,дугоните и племената от полинезиите

43

Влади: Само казвам,

преди 4 години

Сега е модерен индоиранския произход на българите. Един вид , нищо общо с тюрките. Добре, ама Тангра е от тюркски произход и обозначава Божеството. Друга транскрипция е Тенгри. Между другото, в турския език също с думата тенри се обозначава Бог, въпреки , че Аллах е по-популярна.Останала е още от предислямските времена. Затова да не търсим древния си произход при ацтеките, ами да видим, че генетично 60% сме автохтонно население на нашите земи.

42

ИстоРик

преди 4 години

Винаго когато се сменя един обществен строй с друг излизат такива "сензационни и новооткрити" истини за миналото които да СМЕНЯТ "сензационните и новооткрити" истини за историята на нацията подържани от предишния социален строй . Особенно тук в Територията България историята се пренаписва винаги когато слугинските ни управници сменят посоката в която се навеждат. Имало търско робство - нямало турско робство... дошли сме от изток - дошли сме от запад... братя сме на сесере - братя сме на УСА.

41

Богомил

преди 4 години

До даВолжките българи, част от българската империя, са приела исляма чак през 922г по политически причини, поради заплахата от арабите, които стигат до Китай.Интересен е фактът, че през 970г. от Волжска България в Панония се завръщат двама правнуци на Арпад, който е завел маджарите до там.Тогава днешните унгарци са били под българска власт, аристокрацията и "средната класа" са били българи.Тези двамата са назначени за областни управители независимо от ислямската им вяра. Превратности на съдбата

40

Анонимен

преди 4 години

Арийте не са индо-ирански народи. Родината им не е Имеон. Тази точка е само част от пътя на царските скити -арий. НО какво да очакваме от професор, доразвиващ идеята за Тангра. Бог който измисли Златарски, добавяйки множество букви към унищожен надпис. Поредния мажещ върху Изсторията на древните и значими синове на бога.

39

Богомил

преди 4 години

До До тракиецабаба-баба, гаст-гост, мома-мома, коза-коза, бал-бял, багра-багра, вир-вир, бара-бара,аз-аз,язду-яздя,зелкия-зелка, асамос-сам,атес-отец,кон-кон, кост-кост, бури-буря и т.н. досега са доказани към 1000 думи.Траките/мизи, беси, дардани.../ са т.н. морски народи, отвоювали от Египет земите от днешното крайбрежие от Сирия до Палестина, когато фараонът поисква мир.Те са научили гърците да строят кораби и да плават на големи разстояния.Затова гърците чак от 8-в.пр.н.е. стават моряци.

38

Анонимен

преди 4 години

Народ конен,но и мореплавател.Стигнал е с различни походи до Египет,Индия,Китай,Япония..Как с еднодръвка(най-голямото достижение на българите в мореплавателните средства)се стига до Япония? Да не са носели еднодръвките на коне по сушата?

37

Анонимен

преди 4 години

Според професорчето, ордата на Аспарух се е състояла основно от астрономи, които по високо нещо от ханската юрта не са виждали

36

да

преди 4 години

До Анонимен"Или казано накратко - древните българи са тюркско племе от средна Азия!"точно както Татарите, Казаците, Грузинците, Арменците, Азерите, Чеченците и Турците - ние всички сме наследници на Тюркска Тартарияи до ден днешен остатъците от Империята на Баян - поволжките Българи са мюсюлмани величествените развалини на солицата ни Фанагория и до ден днешен стоят от двете страни на Керченския проток Това че сме били диво конярско племе са го измислили евреите !!!