21

От 30

преди 4 години

А в момента ако потребител отиде им каже че еди какво си не им е наред не само че няма да ти благодарят, ами ще те дадат на прокурор.Т. Е. Проблема е в системата а не в заплатите на техните специалисти.

20

Анонимен

преди 4 години

Проблема не е в заплащането а в това че на НАП не им е приоритет защитата, ето ти пример за защита на данните които пробие получава 500 лева награда, наградата е символична но много хора ще го направят не за парите а заради името си, а дупките ще се запечатат.

19

Анонимен

преди 4 години

НАП плаща по 600-700 лева на ИТ специалистите, както и останалите държавни структури, но иска работа като за аплата от 6000-7000 лева и повече.

18

aaa

преди 4 години

Какви тестове, какви 5 лева. НАП сигурно плащат 1500-2000лв за ИТ специалист, а в частния сектор се плаща по 3000-4000 и нагоре. Та замислете се какви специалисти ще отидат в НАП.

17

Аз

преди 4 години

До ДС пъкчърсБазата данни се поддържа от "Информационно обслужване" - държавна фирма. Но който и да поддържа базата данни - когато служители с разрешен достъп до данните ги копират където им падне - естествено няма как да се предотврати белята! Данните не са източени от базата данни, а от недостатъчно защитено място, където са копирани от служител(и)! Срещу човешка глупост защита няма! Но си остава вярно твърдението, че има системи, които не са достатъчно защитени!

16

Za nas

преди 4 години

Всички банки ,нотариуси ,телефонни оператори и др. да подновят снимките и пълномощните.Без лично присъствие да не се правят сделки.Новите пълномощни да бъдат със снимки.

15

На пазар

преди 4 години

Сега предстоят избори и информационно обслужване е заето, няматвреме да се занимават с дреболии като НАП. Изборите...........Изборите............Изборитемишо ще каже КОЙ пичели

14

Анонимен

преди 4 години

Предлагам да се започне open source проект за държавната администрация и да се приключи тази драма. Паралелен НАП и т.н. Като държавата плаща за услугата дамо :)))

13

Анонимен

преди 4 години

За всеки що годе адекватен човек е ясно, че не сте правили никакви тестове. Достатъчно е само да се види облика на Интернет страниците на всяка една държавна институция - изглеждат като сайтове от средата на 90-те. И като се замисля, че сте платили стотици хиляди левове по обществени поръчки за всеки от тях...

12

Доктор

преди 4 години

Именно - цъкаш по няколко бутона и си вземаш каквото искаш от НАП - конкретно армитаж е избираш сайта и цъкаш на атака... Просто безобразно е отношението на НАП....

11

Доктор

преди 4 години

Как да хакна НАП за 5 минути. Инструкция.1. Стартираш Кали Линукс2. Пускаш Армитаж, даваш атака3. Готово - НАП е хакнатИ какво да кажа, абсолютно безобразие и безхаберие при защита на ИТ системите.

10

Nick

преди 4 години

Това си е проблем по цял свят. Има много подобни случай ( https://eu.usatoday/story/money/2016/02/26/cyber-hack-gained-access-more-than-700000-irs-accounts/80992822/ ) дори и в САЩ където нивото на експертиза е много по добре от тук. Тепърва ще се случват пробиви ... част от начина ни живот. Така че да не преувеличаваме че тук сме най-зле.

9

Анонимен

преди 4 години

До 13Как ще го хванат по карти? И тая схема е от поне 3 години. Не е нужна толкова висока скорост, а ако имаш приятел в тел. оператор, винаги може, да измислите нещо ;)

8

Чиновник

преди 4 години

И кво толкова е станало? Медиите ви подхвърлиха поредната партенка и простолюдието настървено я заръфахте. На 80% от вас умствения капацитет едвам стига да обезпечава функциите на отделителната система, обаче сте търгнали да давате акъл по високотехнологични въпроси.

7

до кога

преди 4 години

Нали не си мислите че някога ще разберем истината за тази хакерска атака,а и за много други скрити от народа и за откраднатите данни?Страшното е че за сектор сигурност се отделят огромни суми а там никой не работи както се очаква.

6

Анонимен

преди 4 години

Абе къде е Мишо Константинов, какво речи той по въпроса?

5

Зозо

преди 4 години

Гледайте сеира в Парламента. Всички руски слуги се мятат на амбразурата, БСП+Атака+Воля :)))))))))))))))))))))))))))))

4

Мен

преди 4 години

Пълни глупости, нали пускат търгове и тия системи са правени от ЧАСТНИ фирми а не от НАП и "държавни" програмисти. Вижте кои фирми печелят търговете, после какви други качествени продукти имат пуснати на свободният пазар и ситуацията ще ви стане ясна.

3

Анонимен

преди 4 години

хех, и как ще настигне публичните ИТ сектори? за тези които разбират от сигурност 1500 бруто са никаква заплата. Отделно в държавата не знаят какво искат, просто да отидат до Естония или Литва и да видят как се прави. Едните за бюджет 1/10 от нашият за системи направиха 10 пъти повече, в тотал х100 !

2

Двгнхакам

преди 4 години

Писна ми да ме мегхакат . Охакахасе. Хак да ни е.