15

Наблюдател

преди 4 години

Този, подсъдимия, не го ли осъдиха?

14

Aha

преди 4 години

НЗОК заедно с БЕХ са най-големите черни дупки за пари на националният бюджет. Там се краде като за последно. Проблемът е че ако намесим частни здравно-осигурителни фондове, здравеопазването ще стане по- скъпо и още по- некачествено. Само тази глупост ни остана да направим.

13

До 13

преди 4 години

Щом толкова пропищеха от реформата му да знаеш че е била правилна. Ако направиш реформа и всички са доволни, то значи реформата не стерва.

12

Анонимен

преди 4 години

Отново е друсан.

11

Анонимен

преди 4 години

Само на Иванчева можем да разчитаме в борбата с мафията !!!!! на никой друг не му стиска

10

Анонимен

преди 4 години

До автора на статията:Г-н Бързаков,още в заглавието се вижда грешка: би трябвало да е "Държавата", а не "Държавате". Освен това гражданите би трябвало да избират, а не да "извират" осигуряване.Би било хубаво и да си припомните правилото кога се пише "във", и кога се пише само "в".По темата: Както винаги политиците само говорят, но никой не предприема конкретни действия. Частните фондове ще се превърнат в нов механизъм за крадене и пране на пари. Кои ли ще са шефовете на частните фондове?

9

АмиДа

преди 4 години

След като държавата преди 4-5 години прехвърли 2 млрд от НЗОК към нея (за справка честниятипочтен Горанов), защо сега да не се отърве и отНЗОК. А както върви след не много време ще се отърве и от гражданите си.

8

Анонимен

преди 4 години

Интересно Борисов с кого стана ортак в поредното източване на обществени средства?

7

до 5

преди 4 години

Абсолютно предубедено ти е невежеството.

6

Пациент

преди 4 години

Изключително точен коментар! Ще стане много по-голям батак с фондовете! Действително от няколко години държавата /МЗ/ се разтоварва от същинските си задължения. Постепенно прехвърли всичко към НЗОК-онколечение, хемодиализа, скъпоструващите лекарства, фонда за лечение в чужбина и др. Касата стана като отдел към МЗ, вкарвайки нашите пари за здраве в общия "кюб" на държавата. Къде отиде независимостта и като институция управляваща парите за здраве от всички нас. Като гледаш състава на Надзорния съвет и кой управлява и нарежда какво да става с парите ни, се питаш каква институция е НЗОК-държавна и

5

Анонимен

преди 4 години

Държавате??????????????????

4

Анонимен

преди 4 години

Не беше ли този хубавеца направил далаверата с турски некачествени ваксини и дали личните данни на всички българи на турската фирма внедрила софтуера на НЗОК по болниците.

3

Анонимен

преди 4 години

Държавата не иска да се отърве от здравеопазването, държавата иска да се отърве от народа. За сега изгони 2 милиона и половина, до 2100 ще изгони още 3. Държавата иска да властва над разорена земя населена от безволева и умираща работна сила. Или поне така изглежда на пръв поглед.

2

Анонимен

преди 4 години

Лобисти и олигарси искат да приватизират пореден дял от обществения сектор и да разполагат с обществени пари в тяхна частна полза. Искат да осигурят финансиране за техните частни болници и да премахнат държавните и общинските болници. В момента не могат да премахнат конкуренцията от държавни и общински болници, поликлиники, защото не разпределят те парите, а парите следват пациента. С овладяването на парите, ще премахнат влиянието на пациентите и ще насочат парите в желаната посока.

1

Анонимен

преди 4 години

Управляващите искат да се отърват от здравеопазването и от хиляди други натоварващи задължения. Те искат само данъци да събират, за да могат да кажат, че пари имат бол и могат да купят дори 16 Ф-16.