12

Анонимен

преди 4 години

Глупости, още една форма на източване на пари. Чакат ни нови бъдещи фалити, както на пенсионните фондове и прочие. УЖ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ГАРАНТИРАНО ПО КОНСТИТУЦИЯ. БЕШЕ, ВЕЧЕ Е НА РАЗГРАБИТЕЛЕН РЕЖИМ.

11

accountant

преди 4 години

"Ефективността" на новите структури ще съперничи на тези за допълнителното задължително пенсионно осигуряване. Поредния официализиран грабеж на милиарди левове от всички нас. Не се награбихте, не се наядохте. Тук (ако се стигне до стартирането на този модел) последиците ще са жестоки за всички, освен за най-богатите и всички ще ги усещаме всеки път когато ни се наложи да ползваме медицинска помощ.

10

Анонимен

преди 4 години

Няма да се получи нищо по-различно от частните пенсионни фондове,като цяло доброволни,но задължителни на практика! Докато болниците са търговски дружества,ще има надписване,врътки,източване за нищонправене!

9

1

преди 4 години

Щом не се вдига процентът на здравното осигуряване означава ,че доплащането от пациентите ще е още по-голямо от сегашното , плюс някаква такса за фондовете .Просто се легитимира доплащането .Как ще има качество само с основния пакет !? Тук има едно голямо противоречие ! Ако има качество с основния пакет , тогава доплащането е излишно!Той може би ще е за гъделичкане по ходилата !И тази глупост е сътворена от МЗ!?Нови чиновници , нови тлъсти заплати...Има ли хора тук?

8

Анонимен

преди 4 години

Не е ли по-лесно Ананито да подаде оставка и да не прави експерименти ала доктор Менгеле? И ако е взело пари, да ги върне на господарите си.

7

Гербераст - комунист

преди 4 години

Гербавите уста и търбух са ненаситни! И от здравето взеха да крадат. Сега ще сформират няколко частни фонда на "независими" "експерти", които ще започнат яката кражба.

6

Анонимен

преди 4 години

Глутница изгладнели хиени ще конкурира Лъвчо.

5

Олег

преди 4 години

Когато някой се конкурира в процеса на "даване", качествения показател е "недаване" на средства. Ако не беше така, може да падне такова наддаване в даването, че за един преглед да дават стотачка на лекаря. Ама надали!

4

Недостатък

преди 4 години

на НЗОК, както и на НОИ е възможността, финансовия министър при нужда да бръкне във фондовете и да си вземе колкото му е нужно, както напоследък е практиката и се е случвало неведнъж. С това предложение държавата няма от къде да си взима, а приятелските фирми ще могат безнаказано да си прехвърлят в джоба на роднините парички. Новия модел отнема възможността държавата да краде и дава възможност политиците законно да крадат индивидуално за себе си.

3

Анонимен

преди 4 години

Отново по законен начин ще крадат парите ни.

2

Анонимен

преди 4 години

Пълни глупости!!! Пенсионните фондове какво имат в наличност?Пак търсите работа за *** чиновници!!!Като се провалял фондът, пак Националната здравна каса щяла да плаща.

1

Анонимен

преди 4 години

Идеята на това преустройство е точно и единствено тази - да се приватизират 5 милиарда лева от НЗОК, да се изградят картели от частен застраховател-частна болница, да се източи НЗОК, да фалират всички общински и държавни болници, да се построят още частни болници. Народът трябва да е луд, за да приеме лобистите перестройчици да му отнемат солидарната система и пълната свобода да избира лечебно заведение и специалист. Вместо това да избира частен застраховател, който да го командва и ограбва.