не е е ли у нас стандартна практика първо произведи и вложи пари а после му мисли къде да се продавамай мислим прекалено на дребно и не планирано до краяусештам че само затворените цикли ще оцеляват
чyк чyк- кой е ?- аз съм кризата , заедно с авера ми инфлацията ти носим 40 % увеличение на хран.стоки
Къде е проблема ,след като гръцка и турска земеделска продукция стигат по лесно до българския потребител,а той не знае и не го интересува какво си купува.
Кайсийте, които в момента се предлагат на пазарите в София са скъпи и некачествени.Хубава, зряла и ароматна кайсия не съм виждала! Кайсии, с големината на орех, зелени и кисели! Пълни *** на цена 1.80- 2.00лв. Явно, никой не изкупува и предлага българската кайсия. Много жалко, но това е истината!
У ТКЗС-то всичко се изкупуваше ! Братушките папкаха всичко !!! Кой не скача е червен ! Искахте земята !!! Те ви я...
Да ги изкупи държавата, да направи нектар и сокове, конфитюри и да ги дават на децата в детската градина, и на пенсионерите, а не да купува *** със свръх надценка и да ги трови... С портокалов сок от резерва на Франко....
Не е нормално произведителя(земеделец) да става търговец. Как може сам да направи преценка коя кайсия е първо и коя е второ качество. Той иска в една касетака да сложи първо, второ и всички останали качества и да я продаде на висока цена. Няма как да стане. Май не е било лошо едно време когато е имало ткзс, колперативи и тн.
Българските Кайсии Са Расистки, За това Яжте Сушени от Турция - Така ЕС е Културно Разнообразен!
*** Балкански непрекъснато хитрува , лъже и маже,и накрая се поси...а.Лъжеше,че били измръзнали дърветата, та като дойде реколтата,да продава прекалено скъпо.Идва реколтата, пак лъже,че изкупните цени били ниски.Аз кайсия по пазарите не съм виждал по-евтина от 2лв.
Пречините за да не успяват малки|стредните овощари за редица много.. Най вече манталитета на единак.. Всеки с 10декара ще става бизнесмвн и крие от съседа.. И прекупвача му го натиква и после отиват двамата на кръчмата и почват да ревър как ги "таковали". *** не проумява че ако има обвдинения и кооперации автоматично прекупвачите отпадат. И ще има повече и за него и за комшията.Ама сме прости. Казвам го от опит. Имам 45декара череши и при нас е така.. Сами си го слагаме
Българските кайсии са хубави, но евро*ейският съюз по примера на СИВ се опитва да наложи планова икономика и субсидира земеделците в различните страни различно. Докато в Словения субсидията е 0.7-1евро на литър мляко тука дават пари на земеделците да не гледат крави.. същото е и с другите култури за това българският земеделец обикновено е в неизгодно положение. Освен ако не съсипва земята с отглеждане на модифицирани зърнени култури
всяка година производителите чакат някой да им дойде на крака на полето и да им даде добра цена ... няма такъв филм . На място могат да им дойдат само прекупвачи и измамници . Производителите трябва да са малко приедприемчиви и да си купят / наемат бусове камиони и да дойдат в София / Варна/ Бургас .. по борсите или да си наемат собствени сергии по пазарите /няколко производителя с 1 сергия ... иначе пари няма да видят
Като са такива като на снимката зеленяци, няма кой да им я купи. Гръцката кайсия е по-узряла и по-вкусна. Все пак в Гърция е много по-топло от Силистра например и кайсията има естествен начин на зреене.
Лошите плодове отивали за ракия при цена 20-30ст, а кайсиевата ракия после над 20кинта литъра . *** цените
Производителите на кайсии не могат да продадат продукцията си