16

Анонимен

преди 4 години

Вчера гледах клип с видеорегистратор на един турчин като излиза през Капитан Андреево Нашите митничари като просяци му взеха 5 евро и после още 20 без да се усетят че регистратора ги записва

15

Анонимен

преди 4 години

Корупцията е държавна политика. Корупционните канали започват от дребни служители по границите, които събират суми, заделят по нещо за себе си, а останалото започва да се движи по една финансова верига, която стига до високите етажи на властта, срещу което служителя на границата се ползва с протекции и гаранции, че срещу него няма да се предприеме нищо. Няма как да очаквате, че облагодетелстваните от корупцията ще се борят с нея. Такива акции са просто прах в очите.

14

бивш

преди 4 години

Хора нима мислите че в малка страна като нашата МВР не знае кой са корунпираните и бандитите в полицията?знае е се но нищо не се предприема по няколко причини,и служителите в полицията го знаят и затова системата не работи въпреки огромния бюджет,привилегии и не малки заплати в системата.Нищо случайно не се случва в нашата прекрасна Родина,помнете.

13

Анонимен

преди 4 години

Има създадени работещи механизми за рекет. Единият от тях са проверките. Според закона, ако си превозвач и искат да ти направят пълна проверка на товара, разтоварването на стоката и товаренето е за твоя сметка. А за да го организираш, сумата е значителна. Ако те набележат за рекет, е достатъчно да да те принуждават да разтоварваш всеки камион в продължение на няколко дни - ще натрупаш такива разходи, че не рекет ще платиш, ами и хоро ще играеш. За проверка без резултат служителя не отговаря.

12

Анонимен

преди 4 години

До ЖоНередовният трябва да си плати санкцията, а не да плати рушвет. Това е проблемът по българските граници - нарушенията се превръщат в частен бизнес на служителите.

11

Анонимен

преди 4 години

Знаят кого да анкетират и къде. Ако обаче анкетират шофьорите на товарни автомобили и автобуси на Калотина и Капитан Андреево, резултатът ще е впечатляващ. Те си имат твърда квота за пари на ръка, за да преминат границата.

10

Анонимен

преди 4 години

Повече спират редовните с документи. Бават ги 20- 30 мин. И ги пускат. Нередовните пътуват и преминават без спиране. Те се знаят по отгоре.

9

катастрофа

преди 4 години

В целия свят полицията е символ на държавата и властта,я погледнете нашите полицай как са облечени/разгърдени,без шапки/как разговарят,как действат това е позор а не символ.Народа отделя огромни пари от своите данъци да издържа една продънена и не работеща система.

8

Анонимен

преди 4 години

А кой ще нищи има ли корупция в анкетиращите?

7

ЗАЩО?

преди 4 години

Корупция с анкети не се бори,а със строг контрол,драстични наказания,гласност и дисциплина а тези неща у нас няма....

6

факт

преди 4 години

Поредния цирк на МВР,цялата система е проядена от бандитизъм и корупция а те анкети ми правят,да се разходят по улиците и ще видят жестоката истина за полицията у нас!но те я знаят но се правят на луди.

5

Анонимен

преди 4 години

Няма никаква корупция. Всички честно си отстояват интересите.

4

Жо

преди 4 години

АКО ПРИТЕЖАВАМ редовни документи, не виждам за какво да давам рушвет на граничен полицай. Явно проблем с граничните полицаи имат нередовните пътници.Само ще допълня, че съм посетил 23 европейски страни, някои от тях многократно.

3

Щерю

преди 4 години

Такова нещо като корупция в България не сме и чували - камо ли пък по границата...

2

Анонимен

преди 4 години

Работата на полицията въобще не е за коментиране. Граничната полиция се е случвало да ме спре два пъти на 60 км. пътувайки сам в колата и двата пъти записваха ЕГН и др. лични данни на некакви листчета. Охранителна ме е спирала , че искаха и на заден да дам при натоварено движение в населено место щото чек като се изравних с тех вдигнаха палка. Направете анкета за всеко РПУ от всеки град. Доста ще останете изненадани.

1

Анонимен

преди 4 години

Попитайте на турските гастарбайтери, ще откриете топлата вода