28

SS

преди 4 години

американците и в частност англичаните избиха няколко милиона индианци ама никой не говори за това, не се говори и колко милиона са избили англичаните в индия и другите си колонии както и французите в африка. виновни са им Хитлер и Сърбите, западни лицемери...

27

Честен

преди 4 години

БЪЛГАРСКИТЕ *** / извинете - журналисти / ЗАЩО така пламенно не споменават и БАТАШКОТО КЛАНЕ?

26

Анонимен

преди 4 години

Радко Младич и Аркан, национални герои на Сърбия

25

4

преди 4 години

Да , поклон ! Но , колко годиниминаха от милионите избити във Виетнам , Афганистан , Ирак Либия .......!

24

Анонимен

преди 4 години

"Ами така е, ако САЩ БЯХА ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ И БЯХА ОПУХАЛИ СЪРБИТЕ ОЩЕ СЛЕД ПЪРВАТА СВЕТОВНА"... и т.н.Точно обратното! Обаче не познаваш историята и въпреки всичко си позволяваш да пишеш коментари. Американският президент Удроу Уилсън се застъпва за България и настоява Беломорска Тракия, Добруджа и Западните покрайнини и Македония ДА БЪДАТ БЪЛГАРСКИ! Удроу Уилсън напуска Парижката конференция като отказва да подпише разделянето на България и така реално я спасява от унищожение.

23

Анонимен

преди 4 години

До до първи:Я първо прочети определението за "геноцид", па после коментирай. Жени, деца и старци не са закачани.

22

Анонимен

преди 4 години

Колко много измислици и про-сръбска пропаганда...Чак жал ми става... Голяма част от българското население отново доказа, че харесва да се навежда на сърбите и да им целува ръце, крака и всичко останало... това население поставя интересите на Сърбия над родината си и родните интереси.

21

Българин!

преди 4 години

Ами така е, ако САЩ БЯХА ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ И БЯХА ОПУХАЛИ СЪРБИТЕ ОЩЕ СЛЕД ПЪРВАТА СВЕТОВНА, КОГАТО СРЪБСКИТЕ ИЗ-РОДИ ИЗВЪРШИХА НЕ ЕДИН И ДВА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ И ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ, НЯМАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО КЛАНЕТО В СРЕБРЕНИЦА! Вместо това САЩ СПАСИХА ЗАД-НИЦИТЕ НА СЪРБИТЕ И ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВАТА И ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА И РЕЗУЛТАТИТЕ СА ЯСНИ! Както казва една българска народна поговорка: "Който сее вятър ЩЕ ПОЖЪНЕ БУРЯ!"

20

Анонимен

преди 4 години

"а над военнопленниците от 28-а дивизия в армията на Босна и Херцеговина."Иска ми се да ти вярвам, но като се замисля: 7000+ военнопленици.Това и при реален военен конфликт си е голям брой военнопленици.

19

Анонимен

преди 4 години

Сребреница е военна провокация на Изетбегович, договорена с Бил Клинтън да послужи като повод за военна намеса на НАТО. Това го признават дори мюсюлмански източници, а Ибран Муставич пишеТрябваше да се провокира нападение от демилитаризирана зона и да се пожертва Сребреница. Сценарият при предаването на града беше добре подготвен. За съжаление, Президиума на Босна и военното командване бяха замесени в тези планове. Те дадоха заповед за нападение над сърбите от тази демилитаризирана зона

18

Анонимен

преди 4 години

Ако мюсюлманските власти искаха да видят колко са жертвите, можеха през 1996 г. да преброят населението и да сравнят данните с тези от 1991 г., но това не е направено... Преброяването трябва да се извършва на всеки десет години, но това не е направено и през 2001 г.,Освен това има един много важен момент: престъплението не е извършено над мирното мюсюлманско население, а над военнопленниците от 28-а дивизия в армията на Босна и Херцеговина. Това е дивизията на Орич - миждахидини от всякъде.

17

Анонимен

преди 4 години

На видеозаписи той видял горящи сгради, отрязани глави и бягащи хора. Орич през цялото време се възхищавал от работата си. В кадрите Шилер видял мъртви тела на хора, загинали от взривове.По думите на Морийон Орич сам си признавал, че убивал масово сръбско население. Подразделенията, командвани от него, извършвали чудовищни престъпления във всичките близки до Сребреница села.

16

Анонимен

преди 4 години

Бившият командващ силите на ООН в армията на Босна и Херцеговина френският генерал Филип Морийон посочва, че Орич си признал за масовите убийства, в които лично участвал. Членът на независимата международна група за разследване на убийствата в Сребреница Джордж Богданич пише, че Орич показвал видеозаписи на престъпленията си пред репортера Вашингтон пост Джон Помфрет и репортера на Торонто Стар Били Шилер. Шилер подробно описва посещението си в дома на Орич през януари 1994 г.

15

Анонимен

преди 4 години

В показанията си пред Международния трибунал за бивша Югославия на 12 февруари 2004 г. Морийон заявява, че е убеден, че нападението срещу Сребреница на 11 юли 1995 г. е пряка реакция на масовите убийства на сърби от Насер Орич и неговите части.В периода от 1992 до 1995 г. в града и околностите му избити около 3200 сърби. Мюсюлманските бандити на Насер Орич не щадят жени, деца и старци.Поименно независими експерти установяват имената на 3262 жертви на Орич и неговите главорези.

14

кака Кармен

преди 4 години

Ако не беше дивата"демокрация" на Запада и Америка нямаше да стават"кланета"...В Югославия си беше всичко спокойно. И тия дето избиха сумати хора само и само да разпарчетосат Югославия и да и откраднат суверенитета,те какви са?

13

Иван Грозния

преди 4 години

Винаги е имало етнически воини и винаги ще има.Демократично готвят пак война пак там.ЕС му е пре. .... за жертвите.Важно е пазар да има за оръжията и съответно да забогатеят.Чак тогава ще се сетят че това е военно престъпление.След като напълнят банковите сметки изведнъж трибуналът в Хага ще се събуди и ще намери кой да опере пешкира.Както и стана 4 пъти вече там.Срещу фактите и боговете мълчат.Бедните хорица страдат.Политици богатеят и те така.

12

Бай Иван

преди 4 години

Мятането на уранови бомби, включително и на наша територия изобщо не беше геноцид, беше демокрация ;) !!!

11

ı'm

преди 4 години

извинявам се:ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ!!!

10

noFreeman

преди 4 години

как се промива мозъка с лъжи... като ето тая статийка

9

До Стоянов

преди 4 години

*** турците са ни клали е ясно. Ама и ти сравняваш не сравними неша. 1. Коя западна страна визираш, защото когато ни завземат Турците 50% от държавите в Европа ги няма като такива.