25

Наблюдател

преди 4 години

За съжаление България е със славна история и безславно настояще. Почти всичко хубаво е в минало време.

24

Академик Недялков

преди 4 години

А по време на щастливото ни съвместно съжителство с турците , фабриката в Ловеч е произвеждала летящи чинии. Тази фабрика е разрушена от руснаците, които от завист нахлули в България през 1977.

23

Анонимен

преди 4 години

Балкан-Ловеч, Чавдар-Ботевград, Радиозавода във Велико Търново, Гама кабел в Бургас, Оръжейните заводи, това всичко е наследено от Царство България, комунистите са го взели наготово. Освен това 960 самолета - през соца имахме около 200. Танковете на армията могат да се видят по снимките - немски панцери, с които си връщаме всички български земи.

22

джо

преди 4 години

до 33 Именно поради такива Размисли "ЕЛЕМЕНТАРНИ" и с неприкрито високомерие ,Германия губи войната, защото до последно са смятали другите за втора ръка хора. Ако нашите хора целуват дирници за щяло и не щяло , то за Руснаците това е неприсъщо. Може да са поливали ръцете на американските инженери, но са стигнали тяхното ниво, а даже някъде и американците им поливат.

21

И е и не е

преди 4 години

Значи убедително трябва да се представите за level 4 ...и да говорите директно като хора .... В мене е много старата крокодилска черна ...

20

Анонимен

преди 4 години

Народонаселението няма ли определено ниво нищо не може да се постигне ако и да се напъва неимоверно и свръхчовешки-Народонаселението, идьоте, е имало ниво, много по-високо от това на руските индианци по същото време. Именно в Просия индустрията е създавана от американски инженери, руските такива само са им поливаши вода да се измият. А съветските индианци са ходели с кръпки нагьзь, за да им плащат заплатите.

19

Нищо ново

преди 4 години

Така е със съюзници като СССР .........

18

джо

преди 4 години

Хубаво е за една нация да си спомня за Славните си дни и исторически събития, но не бива да се залита ,като Поляците или Македонците, колко са "велики". Тук някой много точно е визирал, че самолетостроене без двигатели и други производства не могат да бъдат върхови, като тези при страни с развита промишленост.

17

Сата НАТО

преди 4 години

Пак целувайте Г3 на руските смрадове, чиято главна цел е изтриването на България и на спомена и идеята за нея.И следващият път, когато червен полезен *** ви каже, че преди Девети в Царство България е имало само дървени рала и волове, спокойно може да го утепате на място с каквото ви попадне под ръка.

16

пехотинец

преди 4 години

Българската Армия ще си произведе мощни изтребители с които да удари Кремъл при нужда!

15

Петър Папазов

преди 4 години

До Барон Мюнхаузен. Абе "барончо", в МЕИ София имаше специалност си амолетостроене до 70-те години. Чувал ли си за Лазаров и неговите ЛАЗ.1 до 9. ДАР 10 лети до 50-те години. Що за нихилизъм? Явно който не е постигнал нищо се дразни ако всички не са като него.

14

Анонимен

преди 4 години

България не разполага с капацитет за мащабно самолетостроене, което предполага верига от свързани високотехнологчни производства като се започне от специалн стомани до двигатели и авионика, но е ясно, че сега сме по-зле даже и от 1939 г.Не знам дали и пирони прозвеждаме все още

13

Анонимен

преди 4 години

Поредната лъжа ! Само дървената конструкция се е правила тук за дървени самолети ! Всичко друго е било внос !

12

Анонимен

преди 4 години

В България непосредствено пред втората световна война са прозведени стотина самолетчета, предимно тренировъчни. Те са произведени с чешки и италиански двигатели и материали. Създаден е прототип на български изстребител "ДАР"-10, който не може да се конкурира с немските месершмити и затова не влиза в производство като остарял модел. През войната дейността на работилниците замира поради липса на двигатели и специални стомани. Дейността на авационните ни работилници е общо-взето скромна. България не разполага с капацитет за мащабно самолетостроенне, което предполага верига от свързани високотех

11

Момченце

преди 4 години

Нали ти е ясно, че пазиш една от най-големите гадинки пръквали се тука, пазиш заемаш нейното място, мога или не мога си е моя работа ... Но твоята намеса става моя работа изведнъж ...

10

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Тази статия доказва, че днес България се намира в най-жалкото си и изостанало състояние. По-зле сме от времето преди 9-ти Септември. По-зле сме и в сравнение с времето на социализма.

9

РККА

преди 4 години

През комунизма там където учех по практика ни даваха дефектирали електродвигатели от завода в Троян/трифазни двускоростни/вадехме намотките,пренавивахме ги имаше лаборатория минават тест и се продаваха ..училището получаваше доход.......Днес моя хубостник го учат как да тегли клипове с попръжни и чики/рики от интернет...ако му дам чук ще си начупи ръцете,ако му дам трион ще се заколи...една бурма не може да завие

8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 10 "Строихме самолети, изнасяхме мотокари, ъглошлайфове,"Българи! Знаете как се казват ъглошлафовете в Русия? Българка! Ни помним всичко, кое България правиха за нас! Не само лютеница и кетчуп, но и компютери и монитори! И затова много вие благодарим! Но, съжелявам, сега другото време...

7

Да се

преди 4 години

Върне на притежателя ...

6

Анонимен

преди 4 години

Един сегашен разговор: Имаш ли образование? Имам. Програмист съм.А къде работиш? По крайморето. Работя с компютер. Продавачка съм!