7

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Парите на обществото се изсипван в джобовете ..."Престанете с тази мантра. Това са много малко пари за този сектор. В БАН, макар и не са ми любимата организация, някаква наука (понякога прилична) все пак се прави. При това смея да твърдя, че за толкова пари дори се справят учудващо добре.

6

Анонимен

преди 4 години

До Кога ще ги стигнем ?Никога. Това са приумици на управляващите. Но няма как въобще да говорим за надпревара - науката отдавна е интернационална. Но всяка държава трябва да осигури нормално заплащане на своите специалисти, както и нормално, а не мизерно финансиране на научната работа.

5

Анонимен

преди 4 години

До смокБез пари и сянката на Луната не могат да изследват. Моля да ми обясните, кой тогава ще се занимава с наука в България. Ако са университетите, кой тогава ще преподава на студентите. Ако на България не й трябва наука - сте в грешка.

4

Анонимен

преди 4 години

Ползата от от нереформирана БАН е съизмерима с каца без дъно! Парите на обществото се изсипван в джобовете на пенсионери академици и професори, които са рожба на съветската наука от 70-те на миналия век. Младите учени са отдавна на вън!

3

смок

преди 4 години

Загубени пари. Закрийте БАН! Какво изследват? Сянката на луната ли?

2

Кога ще ги стигнем ?

преди 4 години

На НАСА бюджета е 20 милиарда долара, ние с тия 12 милиона лева, совалки ли ще проектираме, на Плутон ли ще кацаме ...

1

Анонимен

преди 4 години

В Тайван отпускат толкова много средства за наука, че вече не знаят какво да купят с тях, а ние? :)