18

Не забравяйте

преди 4 години

От БАН е проф.Рая Заимова, която, обучавайки учители по история твърдеше, че българите с радост плащат кръвен данък, за да има мир и любов и, "защото са имали много"/деца/, давали от тях на турците!На Рая Заимова дядо й е български генерал, баща й е бил професор, майка й е професор. И Рая е професор!Ако такива професори пишат учебника по история, по-добре хич да не го купуваме, а сами да седнем да напишем един приличен учебник, ползвайки за справки учебници и научна книжнина от други времена.

17

Кой ги пише?

преди 4 години

Ако авторите са от БАН, отсега ги насочвайте за претопяване, та барем да послужат за нещо полезно.В институтите на БАН, които са ангажирани с хуманитарните науки, работят вече няколко поколения доказани нагаждачи, научени да козируват на силните на деня и да пишат това, което те им кажат. За връзкарството и некадърността им няма смисъл да говорим.Добър автор на учебник е качественият преподавател, който следи как се развива на световно ниво неговата специалност, но знае и как възприемат децата

16

Щирлиц

преди 4 години

До Анонимен 14А,това скоро няма да го видиш в учебника.Партизани-терористи?А Партията съгласна ли е,мм?

15

забравете историята

преди 4 години

До Страна без историяЗащото я пишат платени от победителите историци- историята се пише от победителитеРусия два пъти ни окупира като част от отоманската империя и ВСВ без един изстрел!За сведение войните на Русия с Турция са били 18 на брой и турците са побеждавали!1829г. Турция ни дава автономия, но Русия я отменя.Можело е да минем без Априлското въстание и Баташките кланета и без освобождениеРусия винаги е гледала умишлено да сме зле!

14

Анонимен

преди 4 години

Демокрацията ви прилича на диария.

13

Анонимен

преди 4 години

"Историята не е това което беше!"Яко звучи, а

12

Мецанов

преди 4 години

Има си хас да няма.Вече ги пренаписахте.

11

Бож.

преди 4 години

Полемиката възниква,защото всички издателства са собственост на комунисти,а те не желаят да направят такова самоубийствено признание и веднага сезират своята партия да се надигне,за да спре това харакири.

10

Страна без история

преди 4 години

Учебници по история ще има, когато ги напишат в американското посолство!

9

Анонимен

преди 4 години

Вероятни цитати от новите правилни учебници на историчаря Вълчевски:"Българинът е имал свобода да пътува и да търгува в Османската империя. През 1878 година Русия обявява война на Османската империя, следователно обявява война и на България като част от Османската империя. Русия прекъсва свободната търговия на българския народ в Османската империя, която се разпростира на три континента."

8

Анонимен

преди 4 години

Засега плюсовете са в полза на комунизма, докато демокрацията доведе до геноцид и обезлюдяване и проблем за оцеляване на страната. На запад тяхното не е демокрация е са господари на колонии като България и живеят не техен гръб и ги ограбват.

7

Анонимен

преди 4 години

то е ясно че ше има, важното е какво ше пише в него. ако отново пише че не е имало турско робство в България, и че русия и ссср са ни освобождавали, а не окупирали, ако пише за доган как бил важен за България, ако не пише за зверствата на бкп и народния им съд, ако не пише как бсп фалира държавата, как народа нямаше хляб, по добре не харчете пари за нов учебник!

6

Анонимен

преди 4 години

Историчарот Валчевски ке ви написува такови учебноци, што не моете се познаете какови сте.

5

Анонимен

преди 4 години

Учебници има учители няма .

4

пенко

преди 4 години

ЗАПИЩЕТЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ЗА ДА СЕ ДНАЕ : КАКВА БЕ ГРИЖАТА ЗА ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ !!! НАРЕД С ТЪПОТИИТЕ В ЧАСОВЕТЕ ПО ФИЗ.ВЪЗ. -КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ СПОРТУВАХА ОРГАНИЗИРАНО ;ПИШЕТЕ ЗА УСШ /УЧЕНИЧЕСКИТЕ СПОРТНИ ЩКОЛИ/; УЧЕНИЧЕСКИТЕ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪРВЕНСТВА СЛЕД ГРАДСКИ И ЗОНАЛНИ ;ЕЛИМИНИРАНЕТО НА НАРКОДИЛЪРИТЕ ; ХРАНЕНЕТО НА АКТИВНИТЕ СПОРТИСТИ ; СПОРТНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТРОВЕ И ЗА ТОВА КАК НОВИТЕ ФАШЕТА УНИЩОЖИХА ВСИЧКО -НАРЕД СЪС ЗАВОДИТЕ И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО !!!!!!!!!!

3

Тоз главанак

преди 4 години

може ли да пише и чете. Да не го е срещнал така наречения Бойко пак на някоя бензиностанция

2

Сороския агент

преди 4 години

да бъде разследван за злоупотреба с власт и антидържавна дейност. Министърчето на Бойко е назначен от "началниците" и се очита пред тях вместо пред народа

1

Анонимен

преди 4 години

МНооо лущи тос телефон, не моя да видя ...Това учебник ли трябва да е?