36

Анонимен

преди 4 години

"Инженерството ще се замести от роботи и компютри.Ценят се ХОРА с комуникативни умения и аналитични способности"Чудно кой ли ще ги измисля тия роботи и компютри? И кой ще ги произвежда? И после кой ли ще ги настройва и поддържа? Ааа, да... Сигурно филолозите и хората с комуникативни умения ще свършат тая всичката работа... :))) Те знаят и могат по-добре! Да!

35

Анонимен

преди 4 години

До НиколоАко имаш подобни знания и подход, можеш лесно да манипулираш хората, около теб за да постигнеш собствените си цели :)-Ще манипулираш един-двама, третият такъв тукат щи сложи, че ше забравиш и манипулациите, та и таблицата за умножение. Не леж на тая. Има хора по рождение с устойчивост на манипулации.

34

Анонимен

преди 4 години

никой не иска да си напряга мозъка и да учи нещо сложно и тежко, като инженерство например Инженерството ще се замести от роботи и компютри. Ценят се ХОРА с комуникативни умения и аналитични способности, но това пък не се учи. Или го имаш, или само се мъчиш.

33

Анонимен

преди 4 години

До Николо:"Нормално! Всеки иска да знае, как работи човешкия ум! Ако имаш подобни знания и подход, можеш лесно да манипулираш хората, около теб за да постигнеш собствените си цели "И за това данъкоплатеца трябва да плаща ?! Ами като искаш да постигнеш целите си - ПЛАЩАЙ ама всичко! Обществото иска да се постигнат целите но на държавата

32

Анонимен

преди 4 години

Записват психология само за да афишират безполезна диплома за вишУ.

31

Реалист

преди 4 години

СУ продължава да е най-безперспективният университет. Специалностите, които си заслужават да бъдат завършени, там, са по-малко от пет. Тези специалности крепят що-годе и реномето на този университет. Всички останали се пълнят от всевъзможни индивиди, с целта да кажат на техните, че са студенти.

30

Анонимен

преди 4 години

Аз съм *** човек - инженер , завършил миналия век с 35 години трудов стаж за това питам: как точно най търсената в СУ специалност психология се реализира на трудовия пазар? Къде ще работят тия специалисти и какво?

29

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 35и кога точно е изтекла тази обява ?*** тръгнал да ми се хвали с работа за 1600 лв дето само той я миждаларе у лево ние да не ядем доматите с колците ? или каквоне виждаме другите обяви ?или каквозаплати от 2000 лв за 4 чеса НЯМАдори за програмистиа тук ми разправяш за 1600 начално и имало и бакшишиа глобите дето ще ти ръсят по цял дена поредния *** като не си плати от къде мислиш че ги вземат тези парида не говорим българина колко обича да оставя бакшиш

28

До Анонимен 31

преди 4 години

Човешки ресурси в сегашния си вид е една напълно измислена специалност и ненужна специалност. Преди време някакви ( HR) учили незнайно какво седнаха да ми попълват екипа с инженери и техници ! Направо ги изгоних.

27

Анонимен

преди 4 години

"Погледнах обявата и тя е от 1300 до 1600 но само в 1 от сладкарницитена другите макс-а е 1300 и на всички пише пълен работен денкъде са тези 4 часа ?"Не блестиш с ум и това е видно. Говориш само за едното, изключваш другото. Ти си мислиш, че обявата тебе ще чака, ти да я отвориш. Ами изтекла е сигурно вече обявата. Близко е до ума. Ходи питай на място. Може да те харесат.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 26Погледнах обявата и тя е от 1300 до 1600 но само в 1 от сладкарницитена другите макс-а е 1300 и на всички пише пълен работен денкъде са тези 4 часа ?къде пише какво точно е пълен работен ден ?да не би да са 12 часа на ден по 6 дни в седмицатаи глоби за всичко

25

Анонимен

преди 4 години

"Е, Човешки ресурси си има реализация. Във всяка голяма фирма има такъв отдел. Не знам за България и какво е заплащането."Някъде в написаното да видя да е казано, че няма реализация?Има. Но просто казвам, че всеки търси лесното. Да може да прави фасони и да работи с пръстче, като го размахва и ползва за показалка... "Ти... там... А ти... там!".

24

Анонимен

преди 4 години

Ако си любимка на шефа може и да се реализираш... То такива любимки без образование даже изместват кадърните "момченца с висше образование"... Питайте моя шеф - това са негови думи - "Не ми трябват момченца с висше, искам млади момичета!"И това ни е родния бизнес, родните работодатели... масово !

23

Анонимен

преди 4 години

Психология (щото там може така, ама може и иначе) и Човешки ресурси и Политология и Философия и Алабала...Е, Човешки ресурси си има реализация. Във всяка голяма фирма има такъв отдел. Не знам за България и какво е заплащането.

22

Анонимен

преди 4 години

И имай предвид, че аз лично и от двете места съм супер доволен от качеството на обслужване... Както от бирарията, така и от сладкарницата!

21

Анонимен

преди 4 години

"Айде айдесега погнахме да изкарваме че сервитьорка на смени на по 4 часа вадила по 5 000 на месецайде моля ти секъде е тази работа и аз да почна на 3-4-5 такиви места и да си вадя па 10-15 000"---Никой не е казал 5000 лв. Но иначе веднага ти казвам къде. Поне 2 места ти казвам:Бирария Халбите и Сладкарница Неделя!4 часа смяна, според обявата в Джобса е 1600 лева.

20

Анонимен

преди 4 години

Отиди в някой стpиптийз бар в София, знаеш ли колко хора ми разказват, че за да дойде танцьорка по голи гърди да ти танцува в скута за 5 минути, иска 20 кинта.

19

Св

преди 4 години

Айде стига с тия фрезисти на ЦПУ и машиностроене. Работих няколко години и като фрезист на МРМ с ЦПУ (щях да остана и без пръст) и като проектант в последствие, щото се сетиха, че съм и инженер. Има пари, ама и много работа, и тежка, и гадна. Всеки гледа да му е лесно и който има възможност, да се оправя. И аз работя коренно различно сега и много по - платено. И аз бих учил психо, като се върна назад във времето. Изкуствения интелект няма да може да работи само това - лечението на душата.

18

Анонимен

преди 4 години

Познавам едно момиче в Германия, чиста германка, завършила психология. Намерила си работа по специалността и един ден разбрала, че заплатата й е по-ниска от тази на портиера. Други на свободна практика взимат накакви ненормални пари от порядъка на 100 евро на час, не знам как става и кой им се връзва. В България такава специалност едва ли си струва. Психолозите даже не са психиатри, те завършват медицина и само специализират.

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 20Айде айдесега погнахме да изкарваме че сервитьорка на смени на по 4 часа вадила по 5 000 на месецайде моля ти секъде е тази работа и аз да почна на 3-4-5 такиви места и да си вадя па 10-15 000