63

..

преди 4 години

По-тъпо написана статия не бях чел отдавна. Някаква откъслечна информация от тук, от там. Нескопосано преведено.

62

Анонимен

преди 4 години

Същото важи и за Русия.

61

Реалист

преди 4 години

В тази статия се пропуска факта, че гладът е следствие на безбройните санкции, наложени на Иран и превърнали я в де факто изолирана от света страна. Това е причината. За гладът във Венесуела - също. Каква е ползата от ресурсите, с които разполагаш, ако няма на кого да ги продаваш или ако потенциалните ти клиенти са заплашени с тежки последици, ако търгуват с теб?

60

Анонимен

преди 4 години

Не мога да понасям ислямски фундаменталисти, как им се кефите не знам

59

Шогуна Япончика

преди 4 години

На Щастливите Американски Щати,целта е война с Иран-чо,та после с Русия.Ама ще се оплескат сами

58

Анонимен

преди 4 години

Те една бомба взривиха в Бургас и се усрахме, ако имат ядрено оръжие, и там свир и ще почнем да въртим, ама то на нас си ни харесва..американци руснаци, пъй едни иранци няма да оправим. Това, че сме малка държава, не значи, че трябва да сме парцали, така ни е смачкала историята, че душа не ни е останала.

57

Ван-ка-та

преди 4 години

На Сащ,някой трябва да им тури санкции,че те какви са та да налагат своето а

56

Анонимен

преди 4 години

Че те Иран от 30 години са под санкции...за който не знае Иран е една, ако не единствената, държава в света, която може да си бъде абсолютно самодостатъчна...отдавна са затворили циклите...все пак са и една от най-древните цивилизации в Света.

55

Abigeil

преди 4 години

Защото у нас не поскъпват и без ядрена програма?!

54

Анонимен

преди 4 години

Поредната платена статия ! Лъжи и пак лъжи!

53

Боби

преди 4 години

Иран има доста развита индустрия(в сравнение с другите арабски страни) и поради това страда от огромен недостиг на електричество. Голяма част от добивания нефт се изгаря в ТЕЦ за електричество. ВЕЦ реално в района не може да се направи. Остава АЕЦ и Иран от години иска да си направи централа. Проблемът е че Евреите(основно) не искат - Иран да се забави икономически като програма минимум.Проблемът не е толкова в потенциалното придобиване на ядрено оръжие - проблемът е Енергийно независим Иран.

52

Учителя

преди 4 години

В Либия, Ирак и Сирия май Русия и СССР преди се месеха. Щатите се месят в Япония, Южна Корея Европа и др подобни и там живота е хубав. Русия се меси в арабските страни, Северна Корея Венецуела, че и България и резултата е ясен

51

noFreeman

преди 4 години

егати и заблуждаващата статия... само това ли може да измисляте вече... спрете си глупавата демокрация, оставете си я за себе си... ооо забравиха, при вас капиталистите си е капиталистическа диктатура...

50

Магарини

преди 4 години

Ми като няма хляб, да я дат паста.

49

Анонимен

преди 4 години

Където САЩ се намесват, винаги съсипват живота на милиони хора: Либия, Ирак, Сирия и пр.Сега Ирак.

48

8

преди 4 години

Гледах наскоро един умен американец, който анализираше поредните "санкции" нейде по света. Човекът беше искрено разтревожен и обясняваше, че санкциите са ефективен инструмент, но за да са такива трябва да се налагат рядко и в ситации, където няма какво друго да се направи. Така както Тръмп ги раздава като шоколадови бонбони само ще накара света да се научи да живее без САЩ, долара и поддържаната от тях банкова система, ще рече сами си режат клона

47

Анонимен

преди 4 години

Авторката не е ходила в Иран, но е писала според поръчката против ядрената програма там, защото тя прави държавата независима от САЩ.

46

а при нас

преди 4 години

а защо при нас без да имаме санкции животът поскъпна драстично, а ? и авторката на тази статия кога се е завърнала от иран, че да пише - стига сме гледали в чуждото канче и то с фалшиви новини

45

Аладин

преди 4 години

Ама те там не ядат ли само дюнери, какъв хляб??

44

Гост

преди 4 години

Каква независимост, те са чак по границата с израел и изстрелват ракети към тях. Финансират групировки като хизбула, борят се аятоласите за влияние и годсподство над близкият изток, за победа на ислямската революция. Само това остава ненормалноцо с ядрено оръжие.Има европа стабилна икономика и валута търгува, най-големият пазар за долари е европейският.