225

Анонимен

преди 4 години

КВИ 3 БОНА БЕ, АЙДЕ СТИГА ЛЪЖЕТЕ, А БЯГАЙТЕ В ЧУЖБИНА, ЧЕ ТУКА РАБОТА ЗА ПРОГРАМИСТИ НЯМА!

224

JsT

преди 4 години

Работил съм в 3 немски софтуерни компании и техните брутни заплати бяха с около 30-40% по-високи от тези в българските ни офиси, разликата обаче идваше значително по-високите им данъци и осигуровки (+църковна такса). Като теглят чертата колегите ни взимаха едни 500 евро отгоре за същата позиция, но целия им стандарт е по х2, което означава, че рядко излизаха на ресторант или пък си позволяваха голями разходи. Живееха хората по-скромно, тъй като имаха по-големи разходи.

223

Анонимен

преди 4 години

До ПетровИ на мен не ми е интересно, ама ми плащат да го правя!

222

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 250Пак бъркаш термините и се опитваш, да сравняваш неща, по подобни, но все пак различни признаци.

221

Анонимен

преди 4 години

Ама не честно?Просот ти трябва малко от модерните JS библиотеки, да си направил 10ина апа, да си бил по хакатони, да имаш 4-5 контрибюшана към добри git проекти и да си наясно с UX-a и ... не знам. Не е толкова трудно. Всичко това се постига за 6-7 месеца, ако човек е упорит. Има заплати по 80$ на час от уюта на собствения ти дом ...

220

Анонимен

преди 4 години

До истинатаИстината е, че не знаете нищо за "истината". Т.е. ако бяхте толкова добри в ясновидството щяхте да станете поне тото милионер и нямаше да е нужно да работите като програмисти :-0). Да нямате 20 годишна ипотека и за това ви е нужна 20 годишна кариера ;-) . А това е друг балон, но да не отваряме и тая тема . Горе долу така реагират религиозните хора, което само по себе си не е лошо. Просто е ограничител при резки промени. Все едно да караш каруца при условие, че може да е Ферари.

219

Анонимен

преди 4 години

Простите българи са в uk склададжии, а умните българи са тук - програмисти!

218

Анонимен

преди 4 години

Защо нкяой изобщо го работи това, за 2000-3000 лева, при положение, че може да фрийланси за по 50 лева на час?

217

Анонимен

преди 4 години

"*** , какво е това 3 бона ? Да не сте на улицата ,че да използвате такъв уличен език ? А въпросните "3 бона" въобще не са висока заплата. За сам човек става ама не е кой знае какво."Уличен речник ... ами така си говориме ората,бе цаарвул.

216

Петров

преди 4 години

Е, не може всички да станем програмисти. На мен това не ми е интересно и никога не е било.

215

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 247"300 програмисти"Верно ли. Тия 300 да не са като fb приятелчетатана 2-*** 3-*** знаеш имената и с 1 си на здравей-здрастисигурно познаваш и 2000 касиера + 6000 общи работника

214

Анонимен

преди 4 години

До ПрограмистПознавам над 300 програмисти - от 22, до 67 години.Нито един от тях не знам да е със сериозно гръбначно изкривяване или хемороиди.Има и дебели, има и тънки. Но като цяло повечето програмисти са спортуващи хора - колоездене, бягане, баскетбол.Очите - тук си прав, сравнително по-кьорави са.Познавам програмисти с 3 деца, познавам и ергени.

213

Анонимен

преди 4 години

До анонимен242А ти ко ши ядеш тогава в тази хипотетична катастрофична ситуация?

212

анонимен

преди 4 години

Хипотетично: ако интернет се срине, поради някакви климатични и катастрофични причини, ай-титата ще ми ядат дедовия!

211

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 240239 е частично прав, освен това вече има тирове водени от софтуер, особено по ненатоварените магистрали това е бъдещето. Има влакови композиции, метра и т.н. които се управляват от компютър. Т.е. за вас, но най-добрите шофьори ще остане градското, което си е трудно. Така, че добрите програмисти ще ви помогнат да не спите по мотелите. Няма да има дълги курсове и т.н. ще се водят от офис с климатик. Ами има летящи дронове. Мислите ли че е по-трудно да се управлява тир дрон :-) .

210

Програмист

преди 4 години

Хората си нямат идея, че зад това да си добър програмист, често стоят неща като гръбначни изкривявания, болки в кръста, очни проблеми, хемороиди, смущения на половата система от дългото седене пред компютъра, пре-диабет. Да не говорим за това, че повечето са бездетни или самотни заради нарушени умения за соц. общуване. А в почти всяка свободна минута трябва да се чете, защото иначе изоставаш от новите технологии и ти става невъзможно да се справяш. Тия 5-10к не се дават даром.

209

Michelin Uptis

преди 4 години

Защо в БГ машинния вот било нещо НАРИЦАТЕЛНО? Еми, то и в "софтуерното инж" се влизало с най-висок БАЛ.Всичко е с главата надолу в тази страна. Щом тираджия взима 5К, а програмист 3К-4К. Кво повече да коментираме???

208

Michelin Uptis

преди 4 години

Искам да попитам КОДЕР НОМЕР 1 НА БЪЛГАРИЯ и онези завършилите софтуерно-инженерствоЩЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА НАПРАВИТЕ ЕДНА МАЛКА ПРОГРАМА, която да покаже как се получава "бутадиен" и тем подобни. Изписвам името и показва формулата. И после, изписвам формулата и изчислява резултата-веществото.Кодер намбър One и вие 98% кодери. Разбрахте ли каква е разликата между 'кодер' и програмист-инж.химик?

207

Michelin Uptis

преди 4 години

А, на Наков и всички от "софтуерно инженерство" мога да кажа 2 неща.1. Наков, прав си. Истинските програмисти са 2%. Останалите са кодери. Програмиста е специалист в две сфери. Примерно: физик-програмист или ДНК-биолог-програмист. ТИ НАКОВ СИ 100% ПРИМЕР ЗА КОДЕР!!! Дори една счетоводна програма не можеш да напишеш. Какво е зелен пасив? Не си блъскай главата. Питай някой одитор да ти обясни. Поне си КОДЕР НОМЕР 1 В БГ. 2. Софтуерни инж. от СУ. Нито програмисти! Нито инж! ФАКТ!!!

206

Michelin Uptis

преди 4 години

Вчера говорих с шефа. Готов е да оборудва 20 тира с Michelin Uptis. Сега няма да Ви обяснявам за кво става дума. Само ще Ви кажа,че всички мои колеги правят по 5бона чисто. ТОВА Е МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА.Аз взимам и по 5 лв, продавам дискове с мои изпълнения в тира. Само сръбско!!!3 бона ? Аз не плащам за бензин 1лв. А, програмистите колко плащат месечно?