40

Анонимен

преди 4 години

До човекОще малко и ще кажеш, че японците трябва да са благодарни на САЩ за бомбите над Хирошима и Нагасаки. Ако си забравил, те те са паднали там случайно, а са пуснати нарочно, когато войната вече е приключила върху мирни градове.Колкото до снарядите с обеднен уран в Югославия, това са бронебойни снаряди, в които урана служи за сърцевина само поради това, че е много твърд. Тези снаряди се изстрелват само от наземна артилерия, не от самолети. Това означава, че са ги изсипвали с кошниците.

39

човек

преди 4 години

До: Номер 36 (Лук не са яли)Глyпаво и необосновано сравнение. Радиацията нито в Хирошима, нито в Нагасаки не може изобщо да се сравни с трагедията в Чернобил. Може да се сравнят така наречените мpъcни бомби - Радиоактивни бомби основното им свойство на което е силната радиация, не взривната вълна.Урановите снаряди използвани от НАТО съдържат обеднен уран.Той е изключително здрав метал и е безопасен - използва се в броните на американските танкове - танкистите биха били изложени на опасност.

38

човек

преди 4 години

До: Цветан (номер 40)Ами покрай Чернобил има обилна флора и фауна.Там растат едни особени гъби, наричат се радиотрофични гъби.Еволюирали са, напълно в съответствие с теорията на Дарвин по такъв начин, че се хранят с радиация. Тоест, директно усвояват енергията от всички излъчвания.А защо не уточняват кучето с колко глави е?

37

човек

преди 4 години

До: "Гошу"Я не обиждай пенсионерите!Като са пенсионери, да не си мислиш че нямат пари за нов лаптоп и компютър?Освен това има пенсионери, които знаят повече от тебе за компютрите.И понеже се досещам какво имаш предвид, един съвет ако мога да си позволя: Моля, уточнявай за кои точно пенсионери става въпрос."Всички магарета имат уши. Иванчо също има уши, следователно - Иванчо е магаре".

36

Гoшу

преди 4 години

Откакто пенсионерите си купиха лаптопи и PC-та за по 100 лева коментарите станаха непоносими :) И Иначе сериала показа на 100% апаратчиците и номенклатурата как е постъпила. Прочетете коментарите в IMDb, там само руснаци, украинци и беларусци са коментирали, живи свидетели на трагедията и ще видите какво пишат за сериала.

35

Цветан

преди 4 години

А кво ядат тия кучета

34

Анонимен

преди 4 години

До 27Ми ако беше прочел мляко повече от заглавието щеше да разбереш че точно за тях става дума.

33

Анонимен

преди 4 години

Коментарите както винаги балканска трагедия в две части.

32

Анонимен

преди 4 години

Много странен хуманизъм у тези еколози ли са какви са.Иначе уродливи и други индивиди получават пенсии и помощи но не съм чувал да посягат на размножителните им способности. Трябва да им казват: Ако искаш помощ, първо преминаваш през процедурата и с документа получаваш помощ.

31

Лук не са яли

преди 4 години

До Ала_БалаЗабравят не само Хирошима, а и нещо, което порази с радиация не само съседна Сърбия, но и България: бомбардировките с обеднен уран на американките лешояди и последвалия ги взрив на ракови заболявания.

30

Анонимен

преди 4 години

А бе журналясти, докога ще ни занимавате с някаква пропаганда?100 години ще минат, само ще плюете върху гробовете и нещастието на хората.Разбира се, тихо прикрито със статия за кученца, котенца и тн подобни.

29

1111

преди 4 години

Добър живот получават след кастрация! (равносилно на унищожение). Оставете природата сама да се справя, поне там. Човекът е излишен в екосистемите, не друго.

28

До 15

преди 4 години

НЦРРЗ и АЯР

27

Анонимен

преди 4 години

Забравените кучета отдавна са но ония сват от старост

26

Спец

преди 4 години

Айдеее бе, народа 50 години си игра с радиацита от времето на Мария Кюри без да има никаква идея че е вредно...Партита с радиационни фокуси , в САЩ по време на бомбените опити децата са се събирали да гледат "гъбите" .... А японците даже по-умни станаха оттогава.Нищо ви няма, само ревете

25

Анонимен

преди 4 години

21.. направо позна..Но то от къде да знае детето!-:)

24

Анонимен

преди 4 години

До 18.. казах нея година защото е било в минало време и се е отнасяло за тогав.а не е било " тази"! И още нещо.Не сме в училище та да гоним запетайките Ок? И не съм ти никакъв " пич" ! Тук се пише всякак ако не знаеш и е явно че не знаеш! Важното от написаното е да те разбере всеки средно интелигентен българин. Щом си ме разбрал значи си ме разбрал! Има хора пишещи със запетайките "романи " и пак нищо не разбираш. Щом си ме разбрал ок!-:)

23

асдаа

преди 4 години

Стига вече лъжи!!!АЕЦ Чернобил спира работа чак декември 2000 година - след 14 години от аварията.Тъпите хохли я използваха още 9 години след като се отцепиха от СССР.Що не я спряха още 1991-ва година??? Така че тъпите кучета вероятно са от 2000-та година и от живеещите в района.

22

Анонимен

преди 4 години

А, стига с тоя Чернобил бе! Бе, как не ви омръзна, вече 2 месеца само за това да пишете!? Кой, изобщо плаща за цялата тая дандания?Ловя бас на каквото искате, че авторите на подобни статии, точно до преди месец-два не са били и чували за Чернобил, или ако са чували нещо са си мислили че това е нещо черно някъде по света.Добре, разбрахме! Болшевиките са гадини, атомите централи са опасни,САЩ не са хвърляли атомни бомби, Русия е за закриване! А, спрете се вече! Всичко разбрахме!

21

Еко

преди 4 години

Благодарение на тоталната липса на хора Чернбил се е превърнал в една от много редките вече на Земята и единствен в Европа "девствен резерват. Уникално място в което природата естествено се е възстановила от човешкото посегателство. Проучванията доказаха , че няма никакви мутации в животинския и растителитен свят, а точно обратното те са в отлично здраве и баланс. Очаквам с нетърпение да позволят свободен достъп.