94

Всички от негрите,

преди 4 години

а ти от маймууните.

93

До 104

преди 4 години

Да, не сме, но принудиха цвета на нацията да замине на Запад. Кажи ми какво може да работи един квалифициран човек в България, освен ИТ?

92

беше

преди 4 години

С тези пет дипломи трябва да е предприемач и да дава работа на другите. Явно дипломите му са за лапач. Не иска да работи, а да му дават. Като нашите абпфк дето сега плачат по форумите колко им е било хубаво преди. Хем работа не върши, хем има колежки за опипване. После дават и пари. А два пъти в годината безплатно на почивна станция за да си менкат комсомолките.

91

беше

преди 4 години

Той не иска да работи. Той иска да му дават. С пет дипломи би трябвало да е предприемач и да дава работа на другите. Амо явно тези дипломи са за лапач. Като нашите абпфк дето сега пишат по форумите колко им било хубаво навремето. Хем не бачка, хем опипва колежките, че и пари му дават после. И два пъти годишно безплатно на почивна станция с накоя по-игрива колежка.

90

До Механик

преди 4 години

Явно искат да останат в България само тези на държавна хранилка, ромите и неквалифицирани работници, другите да се изнасят - е правят го! :)

89

и всички от негрите

преди 4 години

До Проф. Александър Фол

88

Механик

преди 4 години

През1996 ни затвориха завода и разпродадоха машините. ПОДКРЕПА се подигра със нас, и ние си бихме камшика . От тогава работя навън, вече за $28 на час,децата завършиха , инженер и химик. Сега се пенсионирам с мечта за малка къща в Словения или Австрия!? Това е нашата история !Ние бяхмеНЕ желани в родината си.

87

Анонимен

преди 4 години

Тома изгубено поколение да се обърне към българските няколко. И да разменят идеи зо оцеляване.

86

Анонимен

преди 4 години

а за изгубеното б.лгаристанско поколение цели генерации които се сринаха до невиждани низини

85

бачкатторво висше

преди 4 години

а за изгубеното поколение в българия защо не се говори ? а за следващото изгубено поколение или по точно за тея дето завършват стоят 1 2 години за натрупване на опит и хващат терминал 2 ?

84

До h

преди 4 години

Това беше сарказъм. Но иначе Домусчиев се оплакваше, че търсил химици, а нямало. Но и на мен ми интересно, какво могат да работят инженери, биохимици, физици и други освен в ИТ сектора някои от посочените. Никой не иска да става учител по точно науки в България. За лекарите знаем. Най добрите ни ученици печелили олимпиади отиват да учат и работят в чужбина. Въобще цвета на нацията ни изтича навън. :)

83

До 91

преди 4 години

Че при нас кафенетата в София Пловдив Варна Бургас да не са празни.?Нормално за Солун или Атина Нормално за Балканска страна.И не нормално за Скандинавия и Северозападна Европа.

82

Анонимен

преди 4 години

То и в България има такива с 5-магистратури от които нищо не става.. Ако искаш да учиш .. Както хванеш едно ще го караш до доктор на науките.. Никой работодател не гледа с добро око на такива с много магистратури..

81

Ton

преди 4 години

Винаги ще има реализирали се и такива, които без преквалификация трудно ще си намерят работа. На мен друго ми прави впечатление - в Солун било то март, юли или декември, няма сряда, няма събота, всички заведения са фрашкани с млади гърци, всичко яде, пие и пуши на воля. Странно ми е да повярвам, че всички тези хора живеят с 150-200? на месец.

80

Анонимен

преди 4 години

До До h"Интересното е, работодателите твърдят, точно за квалифицирана работа се търсело, а няма! :)"Къде се търси, дай пример, в джобс-сайтовете се въртят едни и същи няколко мизерни обявки от десетилетия, дето никой не се задържа. В София и Пловдив има добри обяви, но България не е само 2 града.Преди 30 години в БГ е имало само в индустрията 11000 работещи предприятия по цялата й територия сега са 100 -ина.Та къде извън тези 100-ина фирми в София и Пловдив има квалифицирана работа за цяла

79

привет от Албания

преди 4 години

"За съжаление България е типично копие на русия !"Когато под статия за Гърция някой почне да пише за Русия веднага ти става ясно че е платен *** ***. Сдухана краварска марионетка. Пиши, пиши ще изчукашш един ръждясал дайм.

78

Анонимен

преди 4 години

Гърците са мързеливи - и всичките учеха Икономика и Бизнес затова сега се без работа... Всичките смятаха да стават банкери..

77

До h

преди 4 години

Интересното е, работодателите твърдят, точно за квалифицирана работа се търсело, а няма! :)

76

h

преди 4 години

То и в БГ отдавна няма работа за квалифицираните хора. Европа си заминава във вида в който е била около 50 години. Производствата и технологиите отидиха в далечна Азия. Тук трябва да се измислинещо ново. Но не и да се замества коренното население с африканци и араби, каквата кампания тече.

75

Хахаха

преди 4 години

Да ама от тях плаща квартира, и е двойно по скъпо от бг.Колко наши пенсионери плащат квартира????