66

Михайлов ИвУ

преди 4 години

Заплатите в СУ бяха повишени на два пъти със смешни суми. Приближени до ГерджУков служители от администрацията получават по 5-6 000 лева на месец, затова може би се водим много напреднали. Задълженията на СУ се увеличават, а ректорчето лъже, че са изчистени. Предстои разследване! Обидно ниски заплати и липса на интерес към конкурсите. Назначихме обаче синчето на ГерджУков за сметка на свръхкадърно момче! Заплатите в СУ са смешни, но иначе няма да има 9000 лева за доайена на доайените Герджикова!

65

ГЕРБ forever

преди 4 години

У нас всеки трябва да получава заплата според нуждите!Така е наредил нашият пръв държавник и ръководител г-н Бойко Борисов и това стриктно се спазва.Това,че на някой не му стигат парите идва от лошият навик на българина да гледа в чуждата чиния и да завижда на богатите труженици спечелили милионите си с честен и почтен труд.

64

Анонимен

преди 4 години

До 63 имаме квалификацията и получаваме много повече и от тях не на куков ден а всеки така,че все тая.В тая държава всичко е с връзки там е друго гледа се квалификация.

63

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 62Ако нямате нужната квалификация, там където сте, ще получите повече от професор-лекар на куков ден. Едни от най-добре заплатените в западните държави са лекарите, а пък професор - можете само да сънувате доходите им.

62

Анонимен

преди 4 години

До 61 .Там където сме може да получим и повече от професорите..Няма лошо някой да търси поредния роб но роби вече няма.

61

123

преди 4 години

До Анонимен 46Никой не ви пречи да емигрирате. Но дори и там, където сте, ще получавате много по-малко от професорите в съответната страна, ако нямате нужните знания и умения. Реалността е, че трябва първо да инвестирате в собственото си професионално развитие (а това изисква време, много труд и финансови средства) и след това да имате претенции. Няма лошо човек да иска високо заплащане, но трябва и да бъде подплатено със знания и умения.

60

а

преди 4 години

Половината от тези университети са такива само на хартия. Което не е правилно, жалко за младите хора, дето ги лъжат.

59

Анонимен

преди 4 години

Не знам дали в ЕС има друг народ, при който професорите да представляват толкова висок процент от цялото население. Особено като се вземе предвид колко висок е у нас процентът на незавършилите дори основно образование (благодарение на ударното развъждане на онзи етнос).Е, като имаме чак толкова много професори, цъфнахме ли в сферата на науката и на нивото на обучението? Не сме! Направете си извода.

58

Наивни, та дрънкат

преди 4 години

Ако някой от нашенските професори е чак толкова читав, тук ли ще стои?Наивно асистентче, може би. То е още младо и се надява до 5 или 10 г. да настигнем Европа по заплащане. Хабилитира ли се обаче, най-напред си дава сметка колко му остава до пенсия. Вече се е убедил, че ще му извадят душата докато се докопа до професура. После преценява какви са шансовете на децата му тук. И ако наистина е учен и преподавател на европейско ниво, хваща самолета и се установява другаде.

57

Ауу какви цифри...

преди 4 години

Никога не съм взимал в България повече от 1150лв. и това беше веднъж преди около 12г. на заработка - демек много работа, в пикът на строителството по морето(по времето на Симо). След това заминах в Щатите.... Та сега като гледам за кво цифри става дума и се радвам ако са реални, но ми е трудно да повярвам, че редови хорица ще вземат нещо над 1500лв. И това със зор. Масова 800-900 е заплатата на що годе сносно място, можеш нещо по-така(демек енженер:) 1000+ и това е. Вече ако имаш някаква формичк

56

Анонимен

преди 4 години

До 47 младите в София работа под 2000 не пипат даже 3000 те емигрират а ти си търси да ти работят за 800 лв

55

Анонимен

преди 4 години

Масовият случай е бачка за 500-1000 лева, получава толкова и харчи толкова. Разбира се това не означава, че винаги осигуровките и данъците са на реалната заплата.

54

Анонимен

преди 4 години

Чета в статиите за морето, за да сервираш бира и шкембе чорба и да сменяш, напоени с урина и с...а чаршави, трябвао да взимаш 3 000 лв чисто И всички са съгласни.Тук пише,че професор, при това лекар, токова бруто,от които чисто остават 2 300 и всички са възмутени.

53

Анонимен

преди 4 години

До 50 "2982 лева, от които взима чисто 2314 лева след задължителните осигуровки и данъци, а тези 2314 лева за нищо не стигат."Един да каже истината ! Защото тук, всички "бачкат за 700 лв" и харчат по 2 000 лв.Поне тези лоши аситенти, професори и доктори, си внасят пълния размер на осигуровките. А всички останали визамт колкото тях че и повече, осугуряват ги на минималната заплата и после викант ама аз съм осигурен и искам безплатно да ме лекуват и пенсия мискам

52

Анонимен

преди 4 години

До 51 "Но дойде времето на капитализма, при което асистента получава повече от професора. Такава дивотия доскоро нямаше."Това да е проблема, всеки шофьор взима повече и от асистента и от професора.Касиеките в Лидл, взимат повече от професора.

51

До 49

преди 4 години

Но дойде времето на капитализма, при което асистента получава повече от професора. Такава дивотия доскоро нямаше.

50

Анонимен

преди 4 години

2982 лева, от които взима чисто 2314 лева след задължителните осигуровки и данъци, а тези 2314 лева за нищо не стигат.

49

Анонимен

преди 4 години

Не разбрахте ли, че комунизма свърши. Времето, когато обикновен работник, взима повече от лекар и инжинер. отмниа безвъзвратно. Дори в Русия не е така вече. С Европа разликата в заплащането е в пъти а в САЩ, дестки пъти.

48

До Програмист № 32

преди 4 години

Вашата приятелка си взима изпитите с четене, друг си ги купува, а трети е най-добре - ако татко му е професор или доцент в МУ, на "детето" четворката му е в кърпа вързана, ако не е учило за изпита. Ако е чело поне малко - шестица! Продължаваме да сме си като през соца - равни, ама някои са по-равни.До 34Важното е какво може въпросният професор. Ако е кадърен, да взима и 20 000 месечно. Ако не е, само ще мори хората, вместо да ги лекува. Шофьорът ежедневно носи отговорност за много животи!

47

Анонимен

преди 4 години

До 46Всички млади около мен (все с професии и не сме в София) работят з азаплати под 2000 лв. Имам няколко програмисъи, които взимат повече, обаче другите са в границите 800-1800 лв.