276

Анонимен

преди 4 години

Не си насилвайте децата с тази безполезна математика.Завършил съм ТУ преди 15 години и нито веднъж не ми е потрябвал ни синус, ни косинус, ни система линейни уравнения, камо ли матрици и детерминанти.Още от дете баща ми ме биеше като получех мн.добър 5 по математика.*** мръсен ме наричаше двойкаджия.Ако така продължавам съм щял да повтарям.Психически и физически тормоз за нещо, което никога в живота няма да ми потрябва.Не издевателствайте над децата за глупости.

275

Бат Бойко с мнение

преди 4 години

Тройката на индианчетата от племето ми, им стига да ми садят картофите и да преброят магнолиите ми в градината докато ги поливат. На занимавайте вожда си с глупости де,докато си подремва под палмата...

274

Анонимен

преди 4 години

Вземете пример от другите образователни системи,натоварвате безумно децата,материалът,който те взимат в седми клас в Германия например се изучава в университета.

273

Аххх

преди 4 години

Децата ни са достатъчно стресирани.Нормално ли е заради тези безумни матури ,децата ни да отключват диабет???Постянно да им се набива в главите колко са важни матурите и как нищо не знаят!Децата са богатство и трябва да ги пазим...Те са умни и всяко едно от тях е специално и неповторимо!Това,че имаш тройка,не значи,че си ***, а просто си по-добър в нещо друго!

272

Родител

преди 4 години

На всички им омръзна от *** в МОН. Тези матури е 4,7,12, а сега и безумието 4 матури в 10 клас ,са абсолютна глупост. Вината за резултатите е на всички умни глави, създали програмите и учебниците на децата. С некадърността си побъркахте и родители и деца.Спрете се вече .Всяка нова реформа е по- ужасна от предишната.Намерете си нещо друго за поправяне и оставете децата на мира. Писна ни от Вас.

271

Анонимен

преди 4 години

За жалост при нас водачите... вземете сегашния и е ясно накъде ни води. -Е, накъде ви води?Забранил е децата да решават задачи или да четат литературни произведения ли? Дъщеря ми е отличничка в СМГ,досега никой не ни е търсил от полицията да даваме обяснения.

270

Анонимен

преди 4 години

Този Асен Александров преди няколко години се беше снимал гол в сайт за запознанства. Училището му (51-во), е изрисувано цялото с графити по негова поръчка. Прилича точно на някой склад в Бронкс. Тое е обикновено деграде, прикрива себкато го играе някакъв реформатор, а всъщност е обикновен посредственик и популист. Интелигентността се измерва с това, колко абстрактно можеш да мислиш. Значи, критерият е математика и анализ на литературни текстове. Природните науки са 99% факти и готови схеми

269

Анонимен

преди 4 години

ЕСЕ

268

Некъф

преди 4 години

Намалят ценза за да има по добри резултати без да ги интересува, че в даден момент в 7-ми клас ще сричат и няма да знаят колко е 5*5!

267

Анонимен

преди 4 години

Истината е че учениците стават све по глупави... най-високо ниво имат хората от края на 19 и началото на 20 век.. от тогава насам всяко следващо поколение е все по глупаво. образованието се превърна в инструмент за интегриранне към обществото то обхвана повече хора.. знанията станаха по фрагментирани... факт е че дори човешкия мозък се смалява

266

Бъдеще Несъвършенно

преди 4 години

На управниците мутри им е по лесно да управляват когато народа е *** .

265

....

преди 4 години

Нас пък едно време учителите ни казваха, че няма нужда да знаем всичко, важното е като ни потрябва нещо да знаем къде и как да го намерим. Останалото е за обща култура. И без това с времето почти всичко се забравя, ако не се използва. Децата трябва да се учат да разсъждават, а не да запомнят готов материал. В момента образованието е претрупано от ненужни, бързо преподавани уроци, вероятно с цел да растат стресирани, неразбиращи и манипулативни деца.

264

Зузу

преди 4 години

Е КАК ДА СТАНЕ КАТО МАСОВО В УЧИЛИЩАТА РЕШАВАТ ПО ТРИ, ЧЕТИРИ ЕЛЕМЕНТАЕНИ ЗАДАЧИ НА ЧАС? Математиката е предмет който се научава с много решаване на задачи и практика. Единствено в математическите гимназии децата решават нужното количество задачи и затова ѝ в тези училища средният успех е 96т.

263

Анонимен

преди 4 години

Я да забраним уроците, които ви пълнят джобовете, но не и ученическите тикви, да видим как ще се вдигнат резултатите. Децата си викат "Ех, защо да внимавам в час, аз ще го науча на уроците". Интересуват ги само БЕЛ и Математика, по другото - въртят се някъде около 4-5. Добре че се взимат две оценки та има 2 предмета, по които не може да се дънят. Да не говорим колко от 6-иците са постигнати със зубрене в последния момент.

262

Анонимен

преди 4 години

Само Левски!

261

Анонимен

преди 4 години

Децата имат потенциал. Учителите, които имот желание да рабатят със тях постигат отлични резултати. Благодарности към преподавотелите по Математика и Български език в ПМГ Благоевград.

260

Иванов

преди 4 години

Махнете този 12-ти клас и без това не им се учи на децата .Родителите изнемогват с тези заплати.Навремето до 11-ти клас и матура след това.Защо ги трасирате децата.На терминал 2 никой не ги пита колко са изкарали на матурите в 4,7 и 12 клас.

259

Анонимен

преди 4 години

Системата изобщо не е автопилот!! Там шетат американски фондации!!!

258

Ванката

преди 4 години

До 249Напротив - раждат се ***. Интелектът е даденост по рождение, образованието и вложените труд и усилия само го развиват. Има хора и без образование, но природно интелигентни. А когато си ***, си *** доживот /и поколението ти е тъпо/, та ако ще професори с фуния да ти наливат знания в главата. Повече от половината новородени са малцинствени, с IQ съизмеримо с номера на обувките им. Вари го, печи го, от него нормален човек няма да стане!

257

...

преди 4 години

Ако я видиш, ще си кажеш "Тая ще я издъня направо". Да ама не - от тъмносините се хвалят че си я дънят редовно. Пропаднала работа ви казвам, пропаднала...