66

Хай

преди 4 години

Ми аз в 7-ми клас изкарах 4 по математика, а в 12-ти 6 по математика. В 7-ми клас им е все едно.

65

Култура НМУ

преди 4 години

До Култура НМУБраво бе! Що не го написа по-рано в работното време на министрите, та поне оттук да им светне нещо? Адвокат с 3.50 по Правораздаване, Доктор - по анатомия, Инж.- по математика, Музикант - по солфеж - плюй си на петите и бягай от тях!

64

Култура НМУ

преди 4 години

В НМУ незнанието явно е приоритет. След като вчера на страницата им беше публикуван резултат на приет с двойка по солфеж, при условие, че под чертите чакат деца с шестици - какъв е изводът??? И това е училище към Министерство на културата!!! Какво да очакваме от музиканти с двойки или тройки по солфеж? Това ли ще бъде нивото БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА? Защо ли господата министри на отговорните за това министерства (MK и МОН) най-упорито си затварят очите? *** ще ръкопляскат на некадърници!

63

Анонимен

преди 4 години

Задачите трябва да са такива, че наистина да диференцират нивото. И го правят.

62

Анонимен

преди 4 години

За да напреднем като държава, изпитът по математика трябва да е задължителен за всяка степен на образование и , второ, да е съизмерим с изпитите в азиатските страни като Виетнам, Сингапур, Китай, Япония.При нас училището има за първа цел обхват и задържане на децата. Обучението е на второ място. И писането на слаба оценка не се позволява на практика. Който е в списъка на класа, има поне тройка, който присъства и пише - поне четворка. Колко знае, няма значение.

61

Reo

преди 4 години

Против съм това съкращение БЕЛ. Точно езика ни ще представяме с просташка терминология. Казвайте си го Български език и Литература. Стига куци езикови "иновации".

60

баща на седмокласник

преди 4 години

Прегледах задачите.Тези задачи са трудни двусмислени и объркващи.Трудно ще ги решат децата.Проверих учебниците преди 20 години.Ако депутатите се явят на матури вместо ученици съм убеден че няма да са по добре.Вземете и опитайте вие и ще разберете.

59

Анонимен

преди 4 години

До 60Опитвай се да бъдеш прав за себе си :) Твърде неуспешно за мен. Широк специалист = на катастрофа. Няма футболист да може да играе и баскетбол и тенис и билярд. Ти изобщо не схващаш, какво говоря. Толкова си елементарен, че виждаш пред носа си. Баш по соц.

58

Анонимен

преди 4 години

Както многократно е казвал учителят по физика г-н Теодосий Теодосиев - прекалено много лъжа се е натрупала в българското образование и затова има инфлация. Българската диплома не означава нищо. Само като погледнем статистиката и на университети и положението става трагично. Само СУ влиза в класацията на най-добрите 1000 и то в дъното на нея. :) Така, че не мога да обвиня мозъците, които изтичат навън всяка година, защото хората търся реализацията, която тук не им я осигуряват.

57

Анонимен

преди 4 години

55. що за примери давате! Първо, има стотици хиляди лекоатлети, които тренират усилено, но никога не стават шампиони или рекордьори. Второ, по времето на Стефка Костадинова допингите са били други и проверките са били други. По същото време плувкините на ГДР обираха всички медали, сега - са рядкост. Затова наскоро от международната федерация по лека атлетика искаха да отменят старите рекорди. Трето, Роналдо, Меси и подобни не завоюват титли с отборите на държавите откъдето са, а само с клубните

56

Министър

преди 4 години

Добър ден, г-н Министре !!! Чак сега ли го разбрахте!!!Има едно просто решение ,и то е по -малко материал, и по- вече повтаряне!! Децата не могат да успеят да затвърдят даденият материал!

55

Анонимен

преди 4 години

До интересноПреди години,когато не бяха започнали експериментите в образованието,а към учителите все още имаше почит и уважение,на частни уроци се надяваха и ходеха предимно изоставащи ученици! Мои приятели бяха приети без частни уроци медицина,като си учеха единствено по учебниците от училище-нещо което сега е абсурд!

54

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 44Разсъжденията ти са глупави като за глупав индивид.Такива сте 90% от българите и за това 2009та си избрахте Кратун лика-прилика с мнозинството."НаслаждавайтИ сИ !" или на един друг език "Enjoy, бастуни!"

53

Анонимен

преди 4 години

ДругарЕ, искам да ви кажа че ако аз ви управлявах (под нивото ми е да ставам овчар на стадо бугаре) и чуя за такива резултати на едно цяло поколение щях да ЗАКРИЯ ДЪРЖАВАТА и кой от къде е.Няма как да знаете щото сте прости но от това поколение след среден (3) на изпит по математика няма как да има ЗАКОНЕН и правоспособен висшист !!!Което ЗНАЧИ че след 15-20 години няма да има в държавата читав инженер, доктор, мениджър, програмист и т.н.Това е КАТАСТРОФА сътворена от кривоглавия банкянски Т

52

Анонимен

преди 4 години

Аз още чакам да ми кажеш, какво си постогнал с твоите знания по всичкология? :) Срам те да кажеш, че нищо не си псптогнал ли? Ами няма да постогнеш, защото не си професионалист в нищо. По твоята логика Роналдо не трябва да рита по цял ден, Стефка Костадинова не трябва да скача по цял ден, създателите на Google не е трябвало цял ден да учат програмиране или там нещо си... Трябвало е да са като тебе "успешни" хора :) Смешен ставаш

51

Анонимен

преди 4 години

Аз не ти развивам нищо. Виждам, какво развихте вие 50 год. Едно НИЩО.Пълна боза. Знаел бил да прави 10 неща и нито едното качествено :) Такива ги гледам цял живот..... Продължавайте с всичкологята и нищото. Не се чудетее защо младите отиват да учат на вън и после да работят там. Защото просто НЕСТАВТЕ.

50

Анонимен

преди 4 години

Кой човек на възраст над 30 години може да счита, че тесен специалист е нещо добро? За 10 години в коя област ситуацията не се променя драстично, в коя област предишният подход ти е достатъчен да се задържиш на повърхността? Не се позволява и крава да гледаш както преди, ако не е за себе си. Основното е човек да се научи да учи, да се самообучава. Ако не бягаш, не можеш да останеш на същото място.

49

Анонимен

преди 4 години

Навремето програмата беше всеки ден математика. Един ден - нови знания, на следващия - упражнение, след няколко часа ново знания- обобщение. След това намалиха учебните дни, промениха вида учебни предмети и броя часове , като увеличиха хорариума по физическо, чужди английски, информатика.

48

До 47

преди 4 години

Добре му го каза на 38-ми. За това му трябват тесни специалисти за да може да ги манипулира и тесният специалист друго да не може да прави. Високо интелигентният човек, който е получил комплекни знания може бързо да се адаптира в такава ситуация и да се преквалифицира според нуждите на пазара.

47

Анонимен

преди 4 години

Това са измислени точки. Реалните точки са само ако си по-добър от другите както е в спорта а така те всички вземат по 100 точки и им пишат 6. Също и най-слабите 60-70 % трябва да отпадат а не само с под 60 точки са със слаб 2. Първите най-добри 10 ученици са с 6, после още 20 ученици с 5, 30 ученици с 4 и следващите 40 са с 3. Всичко останало 2.