6

Анонимен

преди 4 години

Този случай е типичен пример за човешката глупост. Хем частна собственост, хем къща-музей, хем паметник на културата, хем на публична продан!? Като ни е толкова ценна тази сграда, да я откупи от държавата и да я стопанисва толкова колкото може. Много ме съмнява някой да посещава тази къща, но както и да е, редно е да се плаща вход, да се генерират приходи, за да може да се поддържа този паметник ли е, музей ли е, няма значение. С тези празни наивно-глуповати приказки толкова, разруха.

5

Един от Северозапада

преди 4 години

Кой беше тоя Яворов? В държавата на "Напипай го!", и "Яката дупара", ръководена от доктор на науките-пожарникар, прочел само една книга през живота си, какво значение има това??? Бутай и строи поредния Мол, чалготека, фитнес или студио за масажи. Това се търси.Та, кой беше тоя Яворов?

4

Анонимен

преди 4 години

ключовата дума е "ще". Досега не се е намесила и всичко е само едни голи намерения. Къщата ще остане паметник на културата, докато на собственика не реши да я палне и така да се отърве от нея, за да може на нейно място да изникне поредния строеж...

3

House M.D.

преди 4 години

Савле, Савле, къщата не е на другаря Крачолов. Той само живее под наем там. А постъпва достойно в несъществуващата вече къща на кръстовището между бул. Витоша и ул. Васил Коларов.

2

Анонимен

преди 4 години

И защо държавата трябва да се намеси?Факта че къщата е на публична продан означава че е в някоя гадна банка или ЧСИ което се опитва да се отърве от къщата за да вземе някой лев. Като им пречи да я дарят на държавата.

1

Четете

преди 4 години

На втория етаж в тази къща нает от Лора Каравелова, Яворов е живял по малко от година и не е написал и ред. Горе долу като ексурзоводите в Гърция, които обясняват как под сянката на едно дърво Аристотел е бил дълбоко замислен.