298

Анонимен

преди 4 години

Паметник на армия която насила принуждава България да смени управлението си и да стане сателит на чужда държава. Това, че сега сме сателит на САЩ и Германия не променя фактът, че паметник на съветската армия не ни трябва и трябва най-малкото да се демонтира и премести в някакъв музей.

297

111

преди 4 години

офф това да ни е проблема....

296

Анонимен

преди 4 години

Нека има паметници на окупаторите, нека народа ни загива, нека да забравим историята си

295

джо

преди 4 години

Ех, ***. То сега ,като нямаме нищо общо с Русия да не би Доносниците да са изчезнали? Сигурно ни управляват, надпартийни управленци, мислещи само за благото на народа. Бойко е пример за разделена власт и няма никакви проблеми с шуро-баджанаците и обществените поръчки.Всичко ни е наред, само паметниците са ни кусура.

294

ПЕНКО

преди 4 години

ИМАМ СИ ПРИЯТЕЛ -ЗАВЪРШИЛ АРХИТЕКТУРА - СЪЩО ПОЛУЧИЛ СЕРИОЗНИ ПСИХИЧЕСКИ СМУЩЕНИЯ И ОТ ОТ 25 ГОДИНИ С ПЕНСИЯ ПО БОЛЕСТ !!! НАПРАВЕТЕ САРИОЗНА ПРОКУРОРСКА ПРОВЕРКА НА ФАКУЛТЕТА ПО АРХИТЕКТУРА -ВКЛЮЧВАЩА ПСИХОЛОЗИ И ПСИХИАТРИ !!!

293

До 314

преди 4 години

Типичен пример за червени путински дебелашки лъжи, типично за другарите е да си съчиняват история.

292

До 307

преди 4 години

При обявяване на Независимостта е щяло да избухне Българско - Турска воина 1908 . Тогава руснаците предлагат България да откупи и плати от Османската империя окупационен дълг, който империята дължи за загубената от нея война 1877-1878, а в замяна Османската империя да признае Българската независимост. Ако за тези "репарации" питаш това е отговора

291

Циник до Гледна

преди 4 години

точкаОсвободиха ни... От имотите на поколения предци... Освободиха ни - от възможността да станем Швейцария на БалканитеОсвободиха ни - от националната ни гордост..Освободиха ни - от способността да мислимНо за сметка на това - превърнаха цял един народ - в тълпа от доносници на ДСВ НЕКАДЪРНИ МЪРЗЕЛИВЦИ ЧАКАЩИ НА ПАРТИЙНАТА КНИЖКА ДА ГИ ХРАНИ!

290

Гледна точка

преди 4 години

Този "паметник" на окупаторите - качили на власт най-тъпата прослойка мързеливци... и некадърници...Много точно казано-най-големите неудачници са избили цвета на България с помощта на "освободителите". Загробили България за десетилетия!!

289

Калеко Алеко

преди 4 години

"Саркофаг" ... В случая сравнението с ковчег е доста уместно ... Крайно време е да погребем свастиките от тошовия СОЦ и "Нерушимата българосъвеЦка дружба". След като се изринат отломките от този период, те могат да бъдат струпани в катастрофиралата летяща чиния на връх Бузлуджа, тази гробница на "светлите социалистически идеи" на предтечите на *** и СиЕ" ... !!!

288

Анонимен

преди 4 години

Спомня ли си някой, че на мястото на статуята на Св. София на Сердика имаше паметник на Ленин? Добре, че поне този кютук махнаха. Е---х ти и историята

287

Циник

преди 4 години

Ако някой се чуди - защо България е днес (и от 44 насам) държава със затихващи функции... Защо българите са бедни... озлобени егоисти.. Този "паметник" на окупаторите - качили на власт най-тъпата прослойка мързеливци... и некадърници... Превратаджии и обирджии на мандри... Е вечно напомнящо предупреждение към поколенията-какво никога не трябва да допускат!!! Моето предложение е да го направят - достъпен писоарГиди и *** миризливи!

286

Гледна точка

преди 4 години

Ако са ни освободили защо им плащахме репарации, питам аз?От руският мyжик по-нагъл няма!

285

До 297

преди 4 години

Ти другаря си толкова ***, че дори не знаеш какво фашизъм! И да тук никога не е имало фашизъм. Историческите факти говорят, че България никога не е обявявала война СССР, но пък за сметка на това е брутално окупирана от червената армия. От друга страна България обявява война на САЩ и Великобритания още през декември 1941г., но абсолютно символично, без да изпраща войски, България дори не се включва във военните кампании на Хитлер срещу Югословия и Гърция.

284

Анонимен

преди 4 години

Да го скрият в за дника на някой рус офил ,вместо да правят такива скъпи конструкции.

283

Накратко

преди 4 години

Паметник се прави на някой със заслуги или допринесъл за благоденствието на хората.А каже сега за какво ни е помогнала или да е направила нещо добро за България съветската армия.То във всеки по-голям град има някои паметник на съветски войник с пушка,как пък един няма без оръжие.

282

Гледна точка

преди 4 години

Да си строят паметници в тяхната си държава. Не стига, че им платихме ТОНОВЕ злато като репарации, ами да им гледаме "творенията на изкуството". Да го качат на влак и в Москва да му се радват.

281

НЕ ПОСЕГАЙТЕ !

преди 4 години

Преди години бях в едно село в Франция.През френската революция местните жители са напълно разрушили много известен замък представляваш историческа и архитектурна ценост.СЕГА ИСКРЕНО СЪЖЕЛЯВАТ ЗА СТОРЕНОТО -НЯМА ГИ АРХИТЕКТУРНИТЕ ЦЕНОСТИ И НЯМА ТУРИСТИ.ПАМЕТНИЦИ НЕ СЕ РАЗРУШАВАТ-ТЕ НОСЯТ В СЕБЕ СИ МИНАЛИ СЪБИТИЯ И ИСТОРИЯ.РАЗРУШЕНОТО НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАСАМО ГЛУПАВИ И ПРОСТИ ХОРА ПОСЯГАТ НА ИСТОРИЯТА

280

да се премести

преди 4 години

Докато го има този паметник на съветската армия ще има проблеми и това е очевидно. Надраскват го и изцапват поне 15-тина пъти всяка година. Да сте видели някой да е надраскал поне веднъж паметника на апостола Левски вече повече от 140 години. Отговорете си сами защо е така...Защото истинските неща не се надраскват и оскверняват.

279

Анонимен

преди 4 години

Ако се направи местен референдум в София, съм убеден че поне 80% от хората ще са твърдо ЗА премахването на всички монументи във възхвала на комунизма и по специално на съветскита армия. Така че трябва да се действа вече, не може да сме заложници на едни продажници и полирани червени мозъци, тази гавра с България и българщината трябва да заличи.