44

Анонимен

преди 4 години

Ако имахме нормално управление,което да мисли за оцеляването на нацията и да спре обезлюдяването и,щеше да вдигне доходите до нормални поне за оцеляването ни,а не да се хвали с излишъци,които да хвърля преди избори,за да си купува гласове.

43

Анонимен

преди 4 години

През 2007 г. стандарта ни беше 15% от средно европейския.

42

Кодер Цвайнщайн

преди 4 години

Когато скачахте и разваляхте държавата , не ривахте. Сега, когато съсипахте готова държава , се тръшкате. На който не му харесва в България , да си ходи.

41

Анонимен

преди 4 години

Стандарта ни не е наполовина,а 5 пъти по-нисък от европейския.Дания и Швейцария-9000 лв.средна работна заплата.България-900 лв.Е,това наполовина ли е или дори десет пъти по-висок стандарт в тези страни.Май нещо бъркате сметките.

40

Анонимен

преди 4 години

"Що за мързелив трябва да си, за да казваш, че не можеш да си намериш работа за 700лв?"За 700.00 всеки може да си намери работа. Никой не спори. Въпросът е, че такава заплата точно ни подрежда на опашката, където сме, тъй катос нея не могат да се покрият елементарните разходи, нужни за ежедневен живот на един, само човек, какво остава на семеен с деца.И говорим дори за чисти 700.00. Ако са брутни е съвсем подигравка.

39

Дорра Магьосникова

преди 4 години

Тук в Холандия си живеем добре. Не работиме, а само си караме джипките. В летния сезон ходиме по островите. Не знам как е при вас в България. Добре ли сте ? Ще свикнете.

38

До чиновник

преди 4 години

Точно преди 15 год си купих второто ми жилище -рутинна, както казваш. На всеки 6 месеца получава бонуси. Имахме и 3 автомобила в семейството. Но откакто България стана тикволандия, си бих камшика към белите страни, тук вече няма смисъл.

37

Да живее ББ

преди 4 години

Преди 6 години напуснах България заедно със семейството. Работя абсолютно същото, което работех и в БГ, в родината ми плащаха 2000лв, тук получавам 3500 Евро, като цената на живота горе долу същата кого в БГ. Нали се сещате, че ще се върна в България в шестък.

36

Чиновник

преди 4 години

Жизнения стандарт в България е доста приличен, като се има предвид, колко нискоинтелигетни, мързеливи и безхаберни са 80% от народа. Освен това сте и късопаметни защото бързо забравихте какво беше преди 15-ина години, когато да си купиш чифт обувки беше лукс, а сега е рутина, все едно да си купиш закуска от павилиона.

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен33Примерно, защо не си намериш по-добра работа?

34

Харманли

преди 4 години

Тук при нас в Харманли пред всяка фирма стои обява търсим работници със 1700 лева заплата. Сами мързеливците и некадърниците при демокрацията работят на 600 лева.

33

Анонимен

преди 4 години

Спор няма.много по-зле сме от държавите, които не са били НАРОДНИ РЕПУБЛИКИ.По-зле сме и от държавите, които не са били във вечна дружба със СССР.

32

Анонимен

преди 4 години

Във всеки ЛИДЛ виси огромна обява - касиер-аранжор щандове - 1260лв брутна заплата.Що за мързелив трябва да си, за да казваш, че не можеш да си намериш работа за 700лв?Значи, че съвсем за нищо не ставаш.Тотално шкарто.

31

Анонимен

преди 4 години

Предлагам да започне нещо да се прави за да ни се дигне жизнения стандарт и мерезето!

30

Анонимен

преди 4 години

А колко е серезето в Лихтенщайн, колко са направили серезето в Лихтенщайн. Да се дигне серезето като в Лихтенщайн да зимаме лихтенщайнски серезета!

29

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен30А колко да се направи МРЗ?Най-високата в ЕС ли?А парите от де да се вземат? Очевидно не си ги изработил.Да теглим заем, който всички да изплащаме и да го дадем на тебе ли?

28

Анонимен

преди 4 години

Нищо не се прави по отношение на жизнения стандарт. Нещата са в застой. МРЗ се държи най- ниската в ЕС. Защо всяка седмица публикувате статии за жизнения стандарт?

27

Анонимен

преди 4 години

Тия ИТ специалисти пишат само под статиите за заплати, стандарт на живот, охолство и пр. Под други статии ги няма изобщо. Показател за ниска обща култура ли е това? Не! Това е явен показател, че са 100% платени ***.

26

Анонимен

преди 4 години

Глупости, Наков, в повечето провинциални градове и образованите, и кадърните са си баш на 700.00 лв. Затова и държавата опустя. Цифрите си говорят по-обективно от всяка друга платена манипулация. Всеки, като се огледа, и вижда как повечето апартаменти в блока му са необитаеми. А хората са задули не към *** и мизерна София, а от 10 години все за чужбина са заминали.

25

Анонимен

преди 4 години

Разликата не се изразява в проценти, а в пъти.Само едно е вярно в статията - че сме последни по жизнен стандарт в Европа. Изцяло благодарение на крадливите управленци. Които от десетилетия са си все едни и същи.