15

Анонимен

преди 4 години

До макЗа какво питаш,като цъкаш минуси на отговорите ми?Трябва ти един неръждаем,трудно корозираш метал и добър проводник,поставяш един дебел метален прът с дължина минимум 3 метра и го заравяш в земята или една дебела метална плоча с размер поне 5 метра в земята,при необходимост се поставят повече електроди,но най-добре е електротехник да ги постави.

14

Анонимен

преди 4 години

Фактори, влияещи върху качеството на заземяванетоСъпротивлението зависи главно от две условия: Площ (S) - електрическия контакт на заземителя със земятаСпецифичносъпротивление (R) на почвата, в която са поставени електродитеюПлощ - електрически контакт на заземителя със земятаКолкото по-голяма е площта на заземителя със земята, толкова повече от лошия ток ще бъде отведен в земятаУвеличената зона на контакт със земята може да доведе до нужда от увеличаване на броя на електродите,които

13

Анонимен

преди 4 години

До макОбръщаш се към професионален електротехник задължително или си забучваш(заравяш) в земята триметров дебел метален,стоманен прът или голяма метална плоча,които ги свързваш към дома си!

12

мак

преди 4 години

Безполезна статийка. Да бяхте написали, към кого да се обърнат хората, ако поискат да си направят гръмоотводи, за да не попаднат на менте-фирмички.

11

Анонимен

преди 4 години

Сега разбрах защо санираните от гербаджиите са без гръмоотводи - изгнили са. Пък аз мислех, че се крадат.

10

Анонимен

преди 4 години

Петя, обясни на нас непросветените как може да се счупи, или изгние мълниезащитна инсталация, или гръмоотвод!?

9

Анонимен

преди 4 години

Статията е изплагиатствана оттук-оттам простотия. Покрай тия санировки и ремонти на 99 свалени и откраднати гръмоотвода евда ли ще се падне един сложи там, където е нямало такъв.

8

Анонимен

преди 4 години

Като са ви "санирали" блока, е трябвало да огледате всичко, а не да подписвате като на кьорав приемните протоколи. Ама нали сме свикнали все някой друг да прави общите неща вместо нас.

7

Анонимен

преди 4 години

Това, което Тодор Живков построи, шофьорът му Бойко не може да го боядиса.

6

Анонимен

преди 4 години

Подмяна на гръмоотводи?!Смях баце!!!!Свалят се преди ремонта (удобен предтекст) и се КРАДАТ!!!!!Като трябва да се върне на мястото му гръмотвода строителите (предимно *** ***) се ушумоляват

5

Анонимен

преди 4 години

Що да е гола вода Петя? Права е, проблемът е сериозен, но какво да направи един жypнaлист? Да тръгне да слага гръмоотводи ли? Не, единствено може да заостри вниманието на хората. От етажната собственост зависи, демек от хората.

4

Анонимен

преди 4 години

Гербаджийската афера със санирането на панелките води до това. Колко от санираните блокове на които гербаджийските кметове рязаха лентички бяха с гръмотводи????Махат ги преди санирането и после си ги прибират!

3

куестшънс

преди 4 години

"Панелките преминават през феноменална метаморфоза (Как звучи само!), освен външно със санирани стени и нови прозорци. На тях им се подменят и гръмоотводите. Същите, които след промените (След кои промени: от 1989 или след санирането!) бяха откраднати за скрап, счупени или просто изгнили.""Според настоящата Наредба за мълнии и защита на сгради..."Не, драга, вероятно имаш предвид Наредба за мълниезащитата на сгради, външни съоръжения и открити пространства!

2

Аз

преди 4 години

По бай тошево време трескаха само нежно гръмотевици, а и връщахме жИлязУ на вторични, та за това няма. Сега стандатра е с пъти по-висок както и заплатите, бозата не е 5ст, но и заплатата не е 100лв ,дето нямаше за какво да я похарчиш

1

socialen

преди 4 години

Те ги окрадоха. Борисов "сканира" блокове без да им сложи гръмоотводи.