7

AZ

преди 4 години

До Ванката---------------------Точно така е.Реално практикуващите лекари са около 13-14 000. От тях 4000 джипита с поносими доходи. Останалите са специалисти работещи денонощно в болниците за под 1000 лв. Затова работят на 2 места и така се прикрива недостига на лекари.

6

Ванката

преди 4 години

Статистиката е тотално изкривена. Особено в Кърджали, където половината население не живее постоянно в страната, а само фигурира в избирателните списъци. Отделно - регистрираните лекари са към 31 000, вкл. пенсионерите, работещите в чужбина, във фарма фирмите, в администрация и контролни органи, както и непрактикуващите. 80% от лекарите работят на 2 и 3 места, но има и 10-15%, на които само дипломите се използват за да се вържат пътеки и стандарти.

5

K-ли

преди 4 години

До.1.2.3.4.5О боже вие не сте добре.Малко ама съвсем малко акъл да ви даде аллах.

4

Анонимен

преди 4 години

До 3:Тинормален ли си? Ходил лиси в Кърджали скоро? Наораво е жунгла, там нищо не верее, улиците мръсни, индианци пълно, меъсотия до шия ... какви университети те гонят, там е Пакистан

3

Анонимен

преди 4 години

Aми нормално, все пак в Плевен има Медицински институт и трябва да има някаква база към него. Другите три града с медицински университети нямат чак толкова проблеми с демографската криза и затова така.

2

Анонимен

преди 4 години

Направете медицински университет в Кърджали и ще има лекари там.

1

Хъммм

преди 4 години

да бяхте споменали как е в европа, че да знае човек какъв коментар да остави.