21

Анонимен

преди 4 години

До Алеко-КалекоА и"Спрете да мозакопромивате децата че Българите са прости и едва ли не за нищо не стават."Пич! Не твърдя, че моят правопис е пушка и не си давам зор, ама ти направо такотва таковата на правилата ...

20

Анонимен

преди 4 години

До Алеко-Калеко"Бай-*** е една отживелица във времето! Всяка държава има свой образ продобен бай-*** - Селския тип който става за резил."Явно живеем в различни времена...

19

Анонимен

преди 4 години

До отка чалници"Изпитити не се ли правят върху материал,който е изучаван в училище"Да.Ама преразкази се равят, като се използва непознат текст.

18

отка чалници

преди 4 години

Добре,де щом пишат за Русафов,защо не го въведат в програмата.Изпитити не се ли правят върху материал,който е изучаван в училище.Все едно аз да съм учил за пожарникар,а да ми дадат да карам самолет.

17

и още

преди 4 години

...келепир има в политиката,хората пари натрупаха...

16

Анонимен

преди 4 години

Бай *** и днес прави избори.Даже използват негови цитати наскоро-Магаре ми тури за кандидат,магарето ще ти избера.Дай ми само околийския с жандармите...нещо да се е променило?

15

велик

преди 4 години

Алеко е най-големия интелектуалец и патоанатом на българската народопсихология.Всичко,което е писал,се отнася 100 % и за днешните времена.Не случайно са го гръмнали политическите противници.А вездесъщият Захари Стоянов го е уволнил като прокурор,защото не е искал да обвини негов враг.

14

Анонимен

преди 4 години

Бай *** е жив и ще бъде жив винаги! Гледах едно предаване в което някакво младо момиче била в Португалия и разправяше за пътуването си. 23 годишно момиче казва следните думи "Прости португалци, не се сещат едни стълби да направят да слезеш до плажовете" Не ви ли напомня на *** в банята? "Прости германци, един гвоздеи не се сещат да забият" Колко години има между едното и другото?? Простащината на българина е описана уникално от Алеко

13

Анонимен

преди 4 години

С о р о с и,защо да се премахне Бай *** като го виждаме и днес. Пълно е и с хора,които освен простащината,притежават и друга черта на Бай *** да са винаги със силните на деня,с всеки режим,безпринципно,търсейки само келепира. Още ще се раждат такива по тези земи.

12

Дельо Хайдутин

преди 4 години

До9 Разпознаваш ли се., ***:);)

11

Анонимен

преди 4 години

Беше "Голчо от Голтупан", а сега е Байчо от Банкя."Ваклин и неговият кон"- Ваклин го знаем, дава фалшиви показания в съда, ама кой му е кон?! Те това е въпроса."Девойчето и зимните хали" да се чете като "Девойчетата със зимните къщи за гости"."Омагьосаната воденица" да се чете "България в последните 30 год. "."Готованкото и воденичарят". Готованкото го знаем добре, а воденичарят се казва Артекс."Юкакът със зларните коси" да се чете "Белокосият юнак със златното пръстче".Всичко това е ясно

10

Анонимен

преди 4 години

те тоя сега разбрах за него

9

Алеко-Калеко

преди 4 години

Спрете да мозакопромивате децата че Българите са прости и едва ли не за нищо не стават. Това не е Вярно! Бай-*** е една отживелица във времето! Всяка държава има свой образ продобен бай-*** - Селския тип който става за резил. Никоя друга държава не тъпче главчките на децата си с подобна анти-национална литература.

8

Горд Българин

преди 4 години

Литературното произведението бай-*** трябва да се Премахне от учебниците!

7

Не разбрал

преди 4 години

Интересно, следващият министър на образованието и културата, кои други писатели и поети ще наложи в изучаването, и кои ще премахне? Предлагам му да побърза, че с това управление, скоро няма да ни има и като нация!!

6

избирател

преди 4 години

Чакайте сега!Как така Бай *** в изпита по БЕЛ без да питате македонците?!Та той Бай ви *** може да е МАКЕ,Вие от къде сте сигурни та в подобен изпит сте го сложили?

5

Анонимен

преди 4 години

Трябваше есе или свободно съчинение да пишат- тия папагалски преразкази нищо смислено не съдържат...

4

Анонимен

преди 4 години

Всички родители, които хленчат, че било много горещо, "децата" не можели да ползват тоалетна през първия час, колко били стресирани, матурата била тормоз, учели непотребни неща и пр., да вземат да прочетат разказа на Русафов- той е точно като за тях и "крехките" им "деца".

3

анонимен

преди 4 години

Обикновено го публикуват след 16 ч на сайта на МОН

2

Майка

преди 4 години

Някой знае ли къде го има публикуван теста и верните отговори или е още рано? Може би в сайта на МОН или ???