77

факти

преди 4 години

В България имаше 35000 лекари преди 30 години сега са по малко.Средно един лекар работи 35 години-от завършване до пенсиониране.Занчи годишно трябват 1000 нови.Завършват 400 и 280 директно заминават за чужбина.Работят на по 2 или 3 места.Затова за сега не се усеща липсата им.В болницата дето работя под 40 години са само четирима!95% сме над 55 годишни.Направо сме като динозаврите-до няколко години ще изчезнем!

76

MakPutin

преди 4 години

Неприятно е отношението на медицинския персонал към много от закъсалите хорав най-тежките им моменти. С чорбаджиите не се отнасят така.

75

Защо говорите

преди 4 години

недомислени неща?1.150 кг.БАГЕРИСТ. Означава, че като се качи, не слиза, на едно място.Пече го слънце.Буботи машината.ОБЕЗДВИЖВАНЕ.Възможно е като се върне да стои пред ТВ с напитка и ОБИЛНО ядене.Ако е обичал и да ПИЙВА...Какво искате?ЗАЩО се оставил да стане 150 кг??????

74

Глупости

преди 4 години

120 килограма съм при 1.90. Бе вярно, че леко наднормено, но си говорих скоро с лекар /Орлин Атанасов/ от Русе. Та, той е към 150, малко по нисък от мен, но подвижен, бърз. После разбрах, че се занимава с бойни спортове. Та на притесненията ми за теглото точно той ми каза: "Престани да четеш глупости, 60 килограмови умират от инфарк и инсулт".

73

Ветрувианския човек

преди 4 години

Лека му пръст на момчето.28 години яде , като всиня и не беше немърливост, а сега докторите за 20 мин немърливи.

72

комплексно е

преди 4 години

1. за да си 150 кг. на 28 години или много си угаждаш или имаш сериозен здравословен проблем с обмяната. Ако си 150 кг. със сигурност имаш и хипертония и разно други проблеми произтичащи от наднорменото ти тегло.2. човека е бил багерист, върнал се от работа и се почувтсвал зле. 150 кг. човек, наврян цял ден в багер на 40С (повечето нямат климатици). Безопасните условия на труд са проформа и terra incognita за бг капиталиста.3.направил се е на мъж-чакал е да се размине (българска черта)

71

фд

преди 4 години

До човеке то и физкултурник с асансьор обясняваше на летец за ф-16

70

р

преди 4 години

тази смърт само показва докъде ние докарало едно мутренско управление ! Що няма пари за линейки, болниц,и лекари и т.н?

69

Ванката

преди 4 години

И за кое тук са виновни пак лекарите, тъпчели са го да яде ли?

68

Sergi до Анонимния72

преди 4 години

Така е, така е. Голяма мизерия е с лекарите и здравеопазването, ама то не само тука е така. Като цяло човешкия живот не е толкова ценен за властта и никога не е и бил.Затова да се грижим за себе си, доколкото можем, че ако разчитаме на другите само...

67

Анонимен

преди 4 години

И каква е останалата история?Нищо не знаете за нея. Четете само някакви жълтини, съставляващи сбит непоследователен преразказ на свободното съчинение на непозната жена.

66

Анонимен

преди 4 години

До Sergi 70Предполагам че захарта му е била около 11ска поне няколко месеца. За съжаление си е платил за нехайството и нека Бог го прости.Останалото от историята обаче не е по-малко стряскащо като адекватност/качеството на голяма част от българските медицински кадри и инвентар.

65

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 69Държавата (***) не е държава от поне 80 години! Как е член на ЕС е много спорен въпрос и се надявам съвсем скоро да го преразгледат. Очакващите от държавата в момента са единствено депутатите и за съжаление "очакванията" им се сбъдват. Но и това е въпрос на време и баланс откъм един "популярен" етнос!

64

Sergi

преди 4 години

Абе на хората започва да им пука като стане твърде късно.Ей го и тоя. 150 кила ама не се сеща да направи нещо, умира и после трябвало лекарите да го спасяват. Рядко се мре ей така, отведнъж! Трябва активно да си вървял в посока увреждане на здравето, за да се докараш до там. Ако не се грижиш за себе си, как очакваш лекарите да се грижат за теб?

63

Анонимен

преди 4 години

ВЕЧЕРТА МУ СТАВА ЛОШО, НО ТОЙ НЕ ИСКАЛ ЛИНЕЙКА, СУТРИНТА ЕДВА ДИША, ЛИНЕЙКАТА ИДВА ЗА 10 МИНУТИ, ТРЪГВАТ ДА ГО ТОВАРЯТ НА ЛИНЕЙКАТА, НЯМА КАК ТЕЖИ 150КГ, ЛИНЕЙКАТА ТРЪГВА И ПО ПЪТЯ МЛАДИЯ МЪЖ УМИРА- КЪДЕ Е ЛЕКАРСКИЯТ ПРОПУСК, КОГАТО ЛЕКАРЯТ НЕ МОЖЕ ДА ОБЪРНЕ ПАЦИЕНТА С ЛИЦЕТО НАГОРЕ- ЖАЛКО ЗА МЛАДИЯ МЪЖ- ВСИЧКИ СМЕ СМЪРТНИ.

62

човек

преди 4 години

Аз се радвам, че сме свидетели на нещо уникално!Рядко, много рядко тук по форумите виждаме да се изказва някой специалист в съответната област.В случая лекари взимат отношение, за което ги поздравявам!Много малко останаха наистина.Българинът обаче е уникално живoнo: Всеки се изказва по тема, която не разбира.Шофьор на такси коментира закупуването на нови бойни самолети - дали да са Грипен или F-16. Пожарникар коментира промените в здравеопазването, докато барман се изказва за образованието.

61

Анонимен

преди 4 години

Няма смисъл да обвинявате лекарите. Очевидно е, че човекът е починал заради калпавата система и окрадените от управляващите пари от здравната каса. Няколко пъти ми се е налагало да викам линейка, най-често идват един лекар, една сестра и шофьора. Няма кой да вдигне и пренесе болния (който почти винаги е в безсъзнание или неподвижен, кагота се вика линейка), само шофьора я се навие, я не срещу едни 20 лв. Няма линейки, наличните не палят, няма кадри, няма лекари. Докторите не са виновни.

60

Лекар

преди 4 години

Работил съм 4 години в Спешна помощ-София град.Линейките са пълна трагедия.2 години в моята не работеше дефибрилатора и така не го поправиха!И не винете медиците от Спешната!Условията на труд са ужасни.Имайте предвид че след 5-10 г. когато се пенсионират или измрат 80% от лекарите няма кой да ви лекува!!!Сега който се дипломира в 80% заминава зад граница,най вече в Германия!!!Тук е такава корупция и връзкарство че соцвремето просто бледнее.А и държавата не прави абсолютно нищо по въпроса!Геноцид

59

Четящ

преди 4 години

Моля?! 150 килограмов по лице в линейката ?! Простете, но това е категорична смъртна присъда! Допускам, че смъртта е настъпила в рамките на 5...6... минути! Същото важи и за значително по леки ако имат някаква форма на изхемична болест !!!

58

Лекар

преди 4 години

Примирете се вече!След въвеждането на здравната "реформа"/01.07.2000 г./ здрапеопазването започна да се срива и в момента почти няма.Кадърните лекари отидоха в чужбина или починаха.В момента има много малко лекари-професионалисти.Тези които се дипломират практически нищо не знаят,уреждат се в елитни болници и се учат на принципа проба-грешка което в нашата професия е недопустимо!!!Ние след дипломирането отивахме по разпределение и разчитахме само на себе сиНай-много учене има след дипломирането!