136

китайският синдром

преди 4 години

средностатистичеаски имаме аварирали реактори на всеки 11 години като добавим и фукушимските и други. филмът е с продължение. всички реактори остаряват с времето и няма да става по-добре.

135

Грешка

преди 4 години

А бе верно ли , че в Чернобил са мерили радиацията с обикновени водомери, вместо с гайгер-мюлеров брояч и затова не са знаели , че след експлозията в Чернобил радиацията е била 1200 пъти повече.

134

Говорит Масква

преди 4 години

В заключение , съветско - комунистичекия строй доказва, че е напълно безполезен и вреден и за хората и за верващите комунисти. Учи хората на безстопанственост , безчовечност и некадърност.

133

съвременник

преди 4 години

Филмът абсолютно точно пресъздава атмосферата на некомпетентност сред хората на висши постове и повсеместен страх от инициатива , която цареше при социализма. Също и безизходицата и технологичната изостаналост - направо ме побиха тръпки. Браво на създателите - явно са професионалисти ,а и са ползвали консултанти, който не са за запъвали, че всичко " не е било чак толко'з лошо", защото са били млади.

132

JJivanov

преди 4 години

Вижте внимателно документални филми за Припят. След аварията градчето Има мощна биосферна охрана. Сниманите жители и деца нямат все още проблеми с аварията. Критичния момент настъпва когато влизат дозиметристи облчени в защитни облекла следени обемно проникващо от Военно терористичната мафия. Вижда се как правят пробиви в биосферната охрана. Сравнете с кадри от жестокия земетръс срещу Япония .Мощна биосферна охрана опази Япония.Централата обаче бе разрушена заради блокаж на урпавляващите .

131

Анонимен

преди 4 години

Дятлов е трябвало да го разстрелят.Вместо това са го осъдили на 10 год и са го пуснали след 3.Както и да е де Чернобил не му е простил.След 11 години Бог го е викнал в ада.Колко хора измряха заради глупостите на червените каскети не е истина само.С 4000% са се вдигнали раковите заболявания.И защо?За да провеждат никому ненужни безумни тестове.

130

JJIVANOV warning

преди 4 години

ПО време на тестовете се налага да работя за да имам пари за ядене и живот. Попаднах на обсебени от терористи жени началнички които провеждат безмилостен жесток терор срещу цели заводи в Англия. Ползват обемно обсебващи предавания тн bd dead radio teror. След внимателни молби да спрат терористичната трайно увреждаща заводите и всички експерти в тях психотронна музика те усилват нарочно звука и включват кибер терор срещу жертвите.След пробив в охраната се появяват масови убиици от типа сниман Ч

129

JJIvanov

преди 4 години

В Белене преди години временно за директор на групата съветски специалисти бе назначен важен експерт Титков. колегата бе облъчен от тежко мощно оръжие на военно терористична мафия /имаща тежки военни бази вкл на Марс. В Момента провеждам тестове относно нагло престъпни увреждания на Земята ни и климата с внушени нови оръжия за масово поразяване вкл инсталирани на автомобили вместо доказано безвредни фарове.

128

до 127

преди 4 години

Има сателитни снимки на чернобил от САЩ почти веднага ,докато руснаците са мислели че реактора не може да гръмне и не са осъзнавали какво е станало ,САЩ за знаели за проблема в руските реактори проблема с стопер бутона защото техните физици са го установили и са решили този проблем в техните реактори и просто са чакали някоя от руските цетрали да гръмне, така че за тях не е проблем да разчетат какво се вижда на снимката още повече те са чакали с нетърпение да видят такава снимка.

127

Анонимен

преди 4 години

На 1 май 1986 г. не бях на прословутата манифестация, но доста щъках насам-натам из града под ситния дребен дъждец, който валеше него ден, както хиляди други софиянци. Носех шапка и явно тя ме е спасила от размекване на главата, каквото са получили някои съфорумци участници в тая манифестация. Нито на този ден, нито след това - слава богу - вече трийсет години не съм почувствал някакви симптоми от този дъждец. Нито съм срещнал някой софиянец, който да се е оплакал, че на втори май 1986 г. е паднал болен от лъчева болест. Хайде, с по-малко спекулации

126

Анонимен

преди 4 години

Дори когато човек изпушва една цигара получава някаква минимална доза радиация. Дори тухлените или бетонните стени вкъщи излъчват някаква минимална радиация. Така че човек годишно получава някаква доза, с която организма се справя без проблем. Тука един разправя как негови роднини яли марули в Искърското дефиле на 1 май 1986 г. и т.н. , и т. н. (сякаш само те са яли марули).В Искърското дефиле са Своге и Лъкатник, пък няма ни един човек регистриран с лъчева болест по това време. Все пак България е на 1500 км от Чернобил.

125

Анонимен

преди 4 години

Не се заблуждавайте, че и в Козлодуй работят някакви суперинженери (по-скоро там се отиваше при липса на всяка друга възможност), супер-ръководство и има идеална организация. Абсурд. Лъжите в Козлодуй са също не една и две.

124

Анонимен

преди 4 години

"Много реалистично но не точно така ... " естествено че не точно така.Това е художествено произведение, има художествена измислица, но не лъжа.

123

Един от Северозапада

преди 4 години

До Анонимен126 Напълносподелям мнението ти! А нима днес не трябва да си политически коректен? Същото е, даже и по-зле от тогава....Я се опитай да се явиш на конкурс за каквато и да било ръководна длъжност, особенно в държавна администрация или учреждение, и рискувай, колкото и да си кадърен и учил, да не си член на Герб? Веднага са ти измислили формалния повод и са те махнали от конкурса още в началото...

122

Анонимен

преди 4 години

A защо се е взривил реактора, теоритично реактор не може да предизвика експлозия? Никъде никога ядрен реактор не може да предизвика експлозия, как е екслодирал. И как шведите започнаха да тръбят за експлозия в Чернобил още преди да е изнесена каквато и да е информация?

121

Анонимен

преди 4 години

Най - големия грях на комунизма беше политическата коректност. Тя маскира реалността и създава фалшиви идеи. Политическата коректност винаги е била, е и ще бъде една от най - големите опасности за човечеството и много често води до сериозни последствия и огромни жертви. Политическата коректност пречи за оправяне на съществуващите проблеми и може да провали всяка иначе страхотна идея. Предпочитам да мълча, отколкото да правя политически коректни изказвания. А истината е винаги за предпочитане.

120

Анонимен

преди 4 години

Филмът е страхотен, не го изпускайте. В 5 серии има го по нашите торенти с превод. Който не го е гледал е живял напразно.

119

от руското посолство

преди 4 години

Даваме почивка 15 мин за по една цигара.

118

Мен

преди 4 години

Това е ентата статия свързана с Чернобил вече ми писна ама това българите сме егати олигофренскста нация като захапем нещо и не го пускамедо край, а от тогава колко време се мина всичко беше забравено до сега и сега само това се дъвка и потеря и само това четем качено тук добре трагедия, добре много жертви но толкова време дума не се написа сега се юрнаха и само това

117

АНОНИМЕН

преди 4 години

СЛЕД ТОЗИ ФИЛМ РЕДНО Е ДА НАПРАВЯТ ФИЛМ ЗА ЯДРЕНАТА КАТАСТРОФА КОЯТО АМЕРИКАНЦИТЕ УМИШЛЕНО СЪТВОРИХА В ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ. ТАМ СЪЩО ЩЕ ИМА ПИКАНТНИ МОМЕНТИ НО ТАМ СМЪРТНИТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕРНОБИЛ. ИЛИ НИЕ СМЕ СИ НАЙ ДОБРИ А РУСНАЦИТЕ СА НАЙ ЗЛИ. ДАВАЙТЕ НАПРАВЕТЕ ФИЛМ ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА НА АМЕРИКА В ЯПОНИЯ И ТОГАВА ПАРАДИРАЙТЕ.