56

Евросмех

преди 4 години

*** пример - ще отидете ли на лекар, който е завършил с преписване? Не искате, нали? Ще дадете ли на такъв да ви оправя системите? Не! Ще дадете ли на такъв да ви пише системите или оправя колата? Не! В капитализма, обаче, всеки много разбира и дере за пари. В комунизма пък, всеки синковец е назначен и не разбира нищо. Решението не е нито комунизъм, нито капитализъм. Решението е разум и култура.

55

Пардю

преди 4 години

както са казали по-умни глави - по страшното от комунизма е посткомунизма.последни във всякакви класации, средното ниво го няма, или пълна простотия и профанщина или единици бели лястовици.При толкова медали от олимпиада по физика, Физическият факултет приема по документи, без изпит и завършват малцина.

54

Евросмех

преди 4 години

Вижте, другари. Вярвате или не, да живееш в БГ с 4000 лв е по- добре от това да живееш в Германия, Франция, Англия с 4000 евро. Да не говорим за скандинавието. Може би е равно на това да живееш в Испания с 4000 евро. Да, колите са скъпи навсякъде. Но тук бирата ви е евро.

53

Хм

преди 4 години

Че по какво не сме на последно място?

52

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен айде стига анти-българизъм.. Ние сме там където сме.. Държавата няма вина , че децата ви учат икономика и стават магазинери .. В физически факултет всяка година има свободни места от държавната поръчка.. Мързеливи сте , бягате от трудното , ходите да учите лесното затова имате такава съдба..

51

Анонимен

преди 4 години

България е в някакво друго измерение - на мутренския социализъм от 20 век.И на другарите не им се мърда от там. Другите страни вървят напред, гледат в бъдещето, а ние тънем в простотии, скандали и корупция. Затриваме се.

50

Анонимен

преди 4 години

Докато не позволят на инженери и учени да преподават без педагогическо образование в от 9 до 12 клас.. Никакво напредък няма да имате .. Тези учители които учат децата никога не са работили в ИТ сектора и никога не са били програмисти ..

49

Анонимен

преди 4 години

Това е антибългарска пропаганда.. На запад пуснаха разни модерни специалност разни смесени машинен инженер + ИТ , бизнес + информатика .. Накрая си нищо , нито програмист , нито икономист , нито машинен инженер и пак си без работа.. Сигурно това разбират под цифрово и дигитално.. Ние такива не искаме да ставаме..

48

Пълни глупости.

преди 4 години

Бат Слай Сталоун като дойде да снима тука филм в България каза,че това е 1-та държава, в която буквално на сред нищото из полята имат перфектен интернет. Друг е въпроса,че населението ни е застаряващо и баба ти пена Фацебука я неинтересува...да не говорим,че има и милион и кусур цинганета дето одят без дрехи и не знаят да пишат, та камо ли интернет.

47

Анонимен

преди 4 години

Да му обясня на цифров и диджитъл. Виж в интернет Digatal enginerig свързано с 4-индустриална революция в Германия и Сименс най-големия пропагандатор, нещата са до под кривата крушата.. защото няма достатъчно качествен човешки материал.. Такава специалност в Германия има експериментално само на едно място..

46

Анонимен

преди 4 години

До Всичко е вярно Като е верно защо взимат на работа нашите инженери и лекари.. Нали сме аборигени..а завършите икономика на запад ги връщат никой не ги иска.. В Германия имат не по-малко проблеми и ядове . въпреки парите които дават , са неефективни резултата е същия като при нас..

45

до непрограмисти

преди 4 години

1 - IT не е програмист задължително. 2 - Има академии, както и лоши университети, от които само 10% стават. 3 - Има аутсорс фирми, които ще продадат и най- големия д3бил на който могат, за да въртят едни пари. Има търсене - има предлагане. 4 - некадърните вземат до 4000, което реално не е много пари. Можещ с опит взима 6-8. Шеф взима и до 15. Вече това са пари. Но тези хора са малко.

44

tt

преди 4 години

Че на върха ли да сме с мутра за мин.председател?

43

Всичко е вярно

преди 4 години

За всичко сме последни! Обаче защо? Защото по тикви сме първи!

42

Анонимен

преди 4 години

Това е пропаганда да демотивират младото поколение въобще да не учи в България , направо да бега..

41

Анонимен

преди 4 години

До Диджитал Като си много мераклия диджътъл е бегай в ТУ-София има и такава специалност свързана с 3D принтиране и леене .. Стана леяр..

40

българин

преди 4 години

Де да беше само това! Пенсии ,заплати,здравеопазване,хранителна промишленост.. в индустриалната хич ни няма.и да не изброявам още! Ще е същото и в Шенген ако ни приемат.Парична маса в обръщение ще е слаба ракия! Не ни трябва той! Направете ни истински Европейци и едва тогава всичко останало! Да ама не! Най бедните и изостанали сме! И за каква "икономика" говорим не разбираме!

39

Анонимен

преди 4 години

не ги слушайте тези от ЕС , тука са най-добрите инженери , програмисти.. Ако дадете повечко пари ще станем и най-добрите физици и ще направим и бомба и самолети и космическа програма ще имаме..

38

Анонимен

преди 4 години

Е как така, нали младата и талантлива Чария Габон е педцедателка на тази комисия.

37

Анонимен

преди 4 години

Ние сме на дъното навсякъде.