Разберете, че човечеството е яло сол от хиляди-хиляди години, пък е оцеляло. Яжте си сол, захар и каквото ви се яде. Оставете тия модерни диетолози с вредата от мазно, сол, захар и какво ли не.Опасно е да се яде ГМО, хибриди ръсени с глифизиди, животни с хормони на растежа и т.н. А именно с това ни хранят и то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Останалото са глупости на псевдо-учени, които искат за заработят едни пари.
Яжте колко ви се яде. Като преядеш със сол - ожадняваш, пиеш вода и я изпикаваш. От недостиг на сол обаче се умира.
Не знам дали е вярно или не (аз съм склонен да вярвам),но съм чувал от доктор - ендокринолог,че цялата нова мода по морска сол и още повече по хималайска сол е доста вредна,най-вече заради недостига на йод в тях.
Митове и легенди за солта: В повече - вреди, но в по-малко - също