45

Анонимен

преди 4 години

До Waffen SSВещицата Тачър беше казала,че Сибир е твърде богат,за да бъде оставен само на Русия.Нещо започнахате да сменяте версиите бе другари.Спомням си, че тези думи приписвахте на Кондолиза Райс.Хептен се овъртяхте в лъжите си.

44

Загрижен команиз

преди 4 години

Мина доста време(може би две седмици) без новина за ново руско оръжие, което ще унищожи САЩ и живота на Земята.Сериозно съм загрижен.Явно великите руски учени са в творчески застой.Дано скоро ни покажат, някое ново оръжие, че въобще не се чувствам добре.Едно такова ми е тягостно.

43

Bad Company

преди 4 години

Когато имате свободно време влезте в Google maps. Изберете си произволно някое руско градче. После си изберете и някое произволно градче в Германия, Франция, Холандия, Италия, Белгия и т.н. Изводите си ги направете вие.

42

Waffen SS

преди 4 години

Вещицата Тачър беше казала,че Сибир е твърде богат,за да бъде оставен само на Русия.трябва да се отбелижи,че Северният морски път е най-краткия път от САЩ,Япония,Китай,Канада до Европа.Освен това Русия обновява и разширява и пристанищата по този път,както и изгражда съответната ж.п. инфраструктура за връзка с Задполярната ж.п.линия.Не случайно е предвиден вариант/в бъдеще/ за тунел под Беринговият проток,както и отклонение към Магадан.Севера беше изоставен по времето на Горби и Елцин,но сега се

41

Анонимен

преди 4 години

"На "Доналд Кук" говедарите се изпонасраха. Тук това не може да се случи"________________________Ще им замръзне, ако съумеят да стигнат северно от Северния Полярен кръг.Съмнявам се, че ще могат. Нямат ледоразбивачи. Могат да опитат с нарти, теглени от хъски, но са забравили опита, завещан им от Робърт Пири и Джек Лондон.

40

tamada

преди 4 години

До ай сиктирДо Анонимен 49Тия неща не се гледат по глобуса. Има си международна конвенция ратифицирана от Русия, която определя докъде може да се разпростира дадена страна. Никой не иска да вземе шелфа на Русия. Отвъд нейните права на места има продължение на шелфа, а отделно има и спорни зони. Освен това правата върху шелфа не засягат корабоплаването - над него продължава да си има международни води.

39

свежо потвърждение

преди 4 години

"Какво е определението за някой който страда от мания за величие и постоянно се озърта, че искат да го шамаросат по суша, въздух и вода. Не може да спи, получава клаустрофобия и паник атаки."_______________Тази нощ Болтън с ужас констатира, че Русия разпространявала слухове за разногласията в администрацията на Пиндостан.

38

Анонимен

преди 4 години

Waffen SS ни дава ценна и правдива информация, че през периода 1947-1953 год в СССР се строи трасето Чум - Селехард - Игарка, което е с дължина 1480 км и с перспектива до Тихия океан. И удивителното в случая е, че този строеж на века стартира само две години след края на унищожителната война. Този строеж на века се осъществява съгласно решение на правителството на СССР, начело със Сталин, а е спрян веднага след неговото убийство от троцкиста Хрусшьов, който загробва млрд инвестиции.Както Белене

37

Waffen SS

преди 4 години

"докато ни замъгляват да гушнат някоя и друга къщичка за гости"Къщите за гости е за играчите от ниските нива на структурите на ГЕРБ,Тези от по-високите нива се обзавеждат с многомилионни банкови сметки в ошфорни зони разположени в екзотични кътчета по света.В определен момент,когато опоскат съвсем държавата,те ще я напуснат и ще отидат при сметките,където ще се отдадат на заслужена почивка след този тежък период на тотална кражба.Така,че къщите за гости са отвличаща маневра,жертвува се някой не

36

Waffen SS

преди 4 години

Русия още много отдавна усвоява своят Север.През периода 1947-1953год се строи трасето Чум-Селехард-Игарка,което е с дължина 1480км и е част от трасето започваще от Архангелск до Чукотка.Някои от участъците са действуващи ,други са изоставени,но в момента се работи по тяхното възстановяване.Вкючително Газпром е построил 960 километрово трасе до Ямбург от Нов Уренгой.По на Изток е пред завършване на трасе от БАМ до Якутск с дължина към 900 км,което ще продължава на север до трасето за Чукотка

35

Анонимен

преди 4 години

пак пускаме мъгла за да не се гледат проблемите в страната и краденето на шайката гробаридокато ни замъгляват да гушнат някоя и друга къщичка за гости

34

ай сиктир

преди 4 години

Просто е погледнете глобуса и ще ви стане ясно на кой принадлежи по-голямата част от шелфа така, че краварите нямат никакво основание да приказват каквото и да е било.

33

Анонимен

преди 4 години

На Доналд Кук говедарите се изпонасраха. Тук това не може да се случи, защото им е замръзнало го вното.87912

32

tamada

преди 4 години

До Анонимен 38Изобщо не означава това. Има си конвенции и комисии за континенталния шелф. Пентагонът казва, че има опасност Русия да наруши договореностите, а не че има право сама да определя граници.

31

sd

преди 4 години

руснаците са зинали да лапнат целия свят а половината от тях живеят в мизерия, без тоалетни и течаща вода. нещастници, дег-енерати а искат геополитическо величие. на какво отгоре?

30

Анонимен

преди 4 години

"Русия може да определи едностранно границите на континенталния шелф в Арктика, ако остане недоволна от решението на международните организации по въпроса, се казва в новата арктическа стратегия на Пентагона."Това означава, че по всички международни правила Русия е неоспорим мажоритарен собственик на въпросния регион.

29

Американците по ...

преди 4 години

...навик ползват хулиганската си реторика, но с руснаците играта няма да е като в Ирак или Либия, да не говорим за евентуално руско сухопътно нахлуване в "непревзимаемия, недосегаем" континент - Северна Америка, много тясно може да се окаже там за сегашното коренно население, трупащо военен опит главно в сбивания по баровете за лузъри...Поради което, засега, каубоите се ограничават главно в говорене. Разумни, едни такива - ти да видиш!Интересни времена, интересни....

28

Анонимен

преди 4 години

Американци и Канадци въобще не са усвоили севера .. Цялото население на Канада живее около границата със САЩ .. Най-Северния град на Канада е с 40-50хил души.. на Географската ширина на Носибирск .. Новосибиркс има и метро.. А най-северния град на Русия е още много на Север .. Якудск има и университет даже..

27

V

преди 4 години

Едва ли ще вадят нефт от там. Петрола поевтиня и само добиви на сушата ще са ефективни. Вярно че глобалното затопляне направи северния път много атрактивен .Няма сомалийски пирати .такси по канали .Много по сигурен ,а и по пряк за повечето дестинации. Нали Тръмп не признаваше глобалното затопляне .Това май е промяна на позицията на САЩ :)Този път е важен за Китай и Европа .Европа го използва не ефективно ,но когато фалират банките и държавите ще се променят много неща .Ще може да се инвестира

26

tamada

преди 4 години

До Анонимен 5"Северния морски път е много по кратък, и целия... в зоната на контрол на Русия."Русия държи Източния северен морски път. Но Канада държи Западния. И двата са само с около 20% по-къси и то ако тръгваш от Ротердам за Китай. Но от Испания, Южна Франция, Италия, Гърция, Турция... разликата в пътя е нула. Без да смятаме чакането за ледоразбивача. При това по южния път хващаш Малайзия, Сингапур, Хонг Конг и още един куп важни пристанища. По северния път хващаш предимно настинка.